Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    Jó ideje dilemmázom már, és most a napelemes szaldó változás is az okok közt van. 2021. ápr. óta van meg a Passat GTE. Soha nem volt baja, imádjuk, és őszintén szólva, még ha az ésszerűség azt mondtaná, hogy jobban járnék a cseréjével, érzelmi okokból úgy érzem, nem szívesen válnék meg tőle. Nemsoká 180.000 km lesz benne, úgy 43.000km-t tettem bele.
    Elvagyunk 1 autóval, én kb. állandó home office-on vagyok, feleségem is csak havi 1 max 2 hetet jár be a céghez BKV-val. Ő rutintalan sofőr, ha lenne 2. autó, akkor sem lennék nyugodt, hogy egyedül elindul a belvárosba (tolatás és parkolás a halálfélelme). Itt Pesten simán elközlekedem vele elektromosan (ovi, bölcsi járat, bevásárlás, ill. ha megyek be a céghez kb. 2 hetente egyszer, az is megvan e-modban). Viszonylag sokat járunk szülőkhöz, úgy 2 hetente, ami azt jelenti, hogy Pestről végig M3 ill majdnem végig M5. Idén a ktg-eket nézve (benzin, Casco, KGFB, Defend, 2 új nyári gumi) eddig olyan 1,2M körül van.
    2 verzión agyalok:
    a) lecserélni majd egy FL Passat GTE-re vagy Superb iV-re. Lassan beesnek 10M alá, de amit meg is vennék (kb. olyan felszereltségű, mint az enyém) az inkább ~13M.
    b) eladni, és venni helyette egy olcsóbb dízel autót hosszú távú utazáshoz + egy kis városi villanyautót (mint pl. egy Zoe). Napelemünk 1 év alatt kb. 7900kWh pluszt termelt. Havi szaldó miatt jó volna a többletet nyáron elfogyasztani majd, ezért is jött képbe a villanyautó. Csak ahogy fentebb is írtam, egyszerűen nem füllik hozzá a fogam, hogy eladjam a Passatot. Na meg anyagilag sem akarok bukóban lenni ill. túl sokat pluszban kiadni. A Passat eladási árából meg szerintem nem jön ki egy villanyautó+egy nagyobb családi dízel kombi (ami nem járta kétszer körbe a Földet; ill. ha optimista vagyok, a Passat kb 8M körül menne el, közel fullos)

    Na de amíg erre kerül a sor, töltögetem az Euro Jackpotot, aztán majd abból egy Tesla Model S LR :D

Új hozzászólás Aktív témák