Új hozzászólás Aktív témák

  • F4ther

    tag

    Sziasztok.

    Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi alapján:

    Van egy motorhibás suzukim, április óta szervizben, teljes motorcserére vár. Azóta sem kezdődött meg a javítása mert a reálgarant / szervíz / suzuki zrt között vita áll fent, de az én autóm kárára. Annyit kell még az autórol tudni, hogy 3 év + 1 hónappal került be szervízbe - tehát már a kiterjesztett garancia időszakában, és 45k km. Tehát a teljeskörű motorgarancia érvényes rá, a gyártói viszont nem.

    Azóta én tettem írásbeli felszólítást az eladónak, valamint a szervíznek - nekik külön postai úton tértivevényesen is, melyre az eladó válaszolt, hogy ő nem tud az ügyben eljárni hiszen nem náluk van a gépjármű (Tehát teljesen másik céghez került, ahhoz a szervízhez aki a lerobbanás helyéhez a legközelebb volt) - hogy az autót javítva adják át legkésőbb június végéig megjelölve a pontos napot. Erre a levélre nem hogy 30 napon belül válaszra sem méltattak, de azóta sem küldtek részemre írásos választ a szervíz részéről - az ő elmondásuk alapján nekik nincs felelősségük az esetben, beszéljem le az eladóval / reál garanttal. Nekik viszont megint csak más az álláspontjuk.
    Az ügy folyamán 2 panaszt is benyújtottam a suzuki zrt-hez, ahol szintén nem méltattak részletes írásbeli válaszra - az első esetben még 1 hónapon belül sem válaszoltak ezért tettem fogyasztó védelmi bejelentést, onnan a fogyasztóvédelem visszapattintott hogy én nem állok szerződéses jogviszonyban a suzuki magyarország zrt-vel, de az eladóval szemben tehetek.. Egyedül az eladó válaszol készségesen az egész történetben, de a kifogásuk az, hogy a szervíz tőlük független cég, ezért nincs beleszólásuk az ő folyamataikba, és a suzuki sem támogatja őket ebben mert nem náluk van a javítási igény...

    Szóval azóta sem jutottam a kocsihoz, én személy szerint külföldön élek, 2 hét múlva megyek ügyvédhez, hogy előkészítsük a bírósági kereset beadását.
    Költségeim vannak azáltal hogy nem áll rendelkezésemre az autó, és ezt nem akarják megtéríteni - mindenkí hárítja a felelősséget, egymásra mutogatnak, de senki sem ad írásban semmit... az autó meg csak áll a szervízben.

    Van esetleg bármi egyéb lehetőségem az ügyben?
    Van esetleg aki tud ügyvédet javasolni? Első körben a hasznaltautoügyved-et neztem ki de kevés a referencia és értékelés, mást meg nem találok aki erre szakosodott volna.

Új hozzászólás Aktív témák