Új hozzászólás Aktív témák

  • -v-

    addikt

    válasz Evil Snowman #64251 üzenetére

    Én a cikk második részével totál egyetértek, nekem a bajom azzal van, nézzük meg mi megy a világban, trump, brexit, vagy akár itthon .. nem akarok politizálni vagy ilyesmi, de mi történik, a józan ész helyét átvették az indulatok, az emberek félelmeire játszás stb. Ha értéket akar teremteni vagy közvetíteni, akkor szerintem annak pont az ellenkezője lenne a módja, megvárjuk a tényeket, és hitelesen, azok birtokában írunk, hogy minél objektívebb valami legyen, amit mérlegelni lehet, ne pedig megint az indulatkeltés irányába menjen el a dolog, borzasztó anyázások indultak meg megint a kommentekben, van ott szó már mindenről ... :U
    Így kiöntjük a vízzel a gyereket is.

    Nekem pl. az lenne a véleményem, ha egy faluvégi farolást vagy akármit meg tudnak szervezni, akkor ilyen ügyekben is biztosan el lehetne indítani valami értelmes párbeszédet vagy folyamatot - de ezt valahogy sohasem látom. Ez a cikk így biztos nem éri el a célját, de ha szebb vagy jobb formátumban jelent volna meg, akkor se érné, ha tenni akarnának, szerintem lehetne mást, annyi erőfeszítéssel mondom, amivel mást megszerveznek, itt is el lehetne indítani valamit, ami mögé be lehet állni. Ha akarnak .. ha meg nem, akkor meg nem is kell úgy tenni, mintha akkora szívügyük lenne, mert még álszent is lesz a cikk.

    egyre szarabb és szarabb a közlekedési morál

    Egyetértek, de ez egy általános folyamat az országban, vegyük észre, ez nem a közlekedésről szól, nem is a friss jogsiról, vannak itt "folyamatok" amik tettenérhetőek sok helyen és sok mindenben. Annak megint nem sok értelmét látom (és tipikus magyar dolog sajnos ez is), hogy egy-egy dolgot kiragadunk, nem pedig rendszerben gondolkozunk.
    A felvetés lehet jó, de a scope mellé megy. Vagy a kérdésfeltevés lehet jó, de az okok keresése meg válaszok megtalálása mellé megy. Egy brexitnél is érted az okokat, meg a motivációt, mi indította el a folyamatot, de az erre adott válasz nem jó :N
    Rendszerben kell gondolkozni, a folyamatok és okok megértésével, hosszú távon, több mindenen egyszerre változtatni, fokozatosan. Ilyet én ebben az országban még soha nem láttam, mióta élek, mostanában meg máshol is egyre kevésbé látszik.

Új hozzászólás Aktív témák