Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Digitálisan még nem hallottam hogy szól a Z5500, baromi kíváncsi vagyok rá, emiatt is szeretnék már 1et venni, de nem szeretnék vele befürödni... Szóval...
Most engem minőségi, árban korrekt optikai kábel márka érdekelne... Valaki esetleg?

Szerk.: "hejesírási" hiba XD
-
Ursache
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
ha ennyire mondjátok, akkor egyszer mindenképp

-
dudika10
veterán
válasz
Ursache
üzenetére
Egy rendszer így néz ki:
Adattároló (merevlemez, SD kártya, akármi) -> digitális analóg átalakító -> erősítő -> hangfal (fejhallgató...)Mindenképpen van benne digitális és analóg átvitel is. A digitális-analóg átalakító előtt digitális a jel, utána analóg (kivéve, ha analóg az adathordozó = bakelit lemez).
Az nem mindegy, hogy hol és mi végzi el az átalakítást és hogy előtte és utána mennyit romlik a jel.
Nálad a laptop rosszul végzik az átalakítást, a z5500 jobban végzi, így jobb a végeredmény optikán.
A kérdezőnek van egy rendes hangkártyája ami jobban végzi az átalakítást, így jobb a végeredmény, ha analóg.
A láncban van sok elem ami egyik vagy másik esetben ki van kerülve. -
Satyricon
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
1. Unom az analógot.
2. Optikaival jobb filmet nézni.
3. Csak optikai kábellel lehet használni azt a bizonyos licenszes dolgot...
4. Mert megérdemlem!
-
dudika10
veterán
válasz
Ursache
üzenetére
Hát mért nem ezzel kezdted. Igen, a laptopod ilyen téren (mint a legtöbb, ez nem ócsárolás vagy hasonló) szar. Annál jobb az optikai összekötés.

De jack dugó és jack dugó közt is van különbség, attól függ mi van a túloldalán. Nálad szar van a túloldalán, de ha normális alkatrészeket pakolnak a túloldalára, akkor az optikai elbújhat az analóg mellett.

(#10592) Ursache: csak a kérdés, ahol viaskodtál az optikai mellett nem a Te eseted, és a kérdezőnek nem az a megoldás, ami neked megoldás.

-
Ursache
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
miért nem sikerül felfogni, hogy nem én vettem xonar-t vagy mi a tökömet azt sem tom mi az a dac! DA-t még pont tudom, meg az elvet is, hogy hogyan is működik ez a dolog. van egy 170 ezrest laptopon meg egy xbox360 slim-em + z-5000. 3.5-esekre van kötve a laptop3 kábellel (6ch) ez direct ugye, és ugye box meg optikaival összekötve. hát mit ne mondjak, optikain sokkal jobb a hangzás NÁLAM!
TÉNY!!!
ez nem vitatéma! gyere el, hallgasd meg, tapasztalatimat írom. nem értem mit kell alaplapi meg hangkártyával meg xonar-ral jönni meg mittomén mivel... mással kevertek, nem?
-
dudika10
veterán
válasz
Ursache
üzenetére
Olvass már utána, hogy mi mire jó mielőtt hülyeséget írogatsz.
Mindenképpen lesz egy DA konvertálás.
Ezt elvégezheti egy belső hangkártya, egy külső hangkártya majd analóg módon (értsd szinusz és nem négyszögjel) ezt a jelet a rendszer erősítőjére küldheted.
Használhatsz optikai vagy koax összekötést, ezek digitális összekötések. Koaxnál sima digitális jel megy át a kábelen míg optikai kábel esetén a hangkártya végez egy elektromos jel - fény átalakítást, majd a kábelben pattog a fény, és a másik végén történik egy fény -elektromos jel visszaalakítás. Ezek a digitális jelek utána eljutnnak a z5500 DAC-jához, ami elvégzi a hangkártya szerepét.A digitális analóg konvertálás minősége nagyon fontos a végeredményben.
Ha egyformán ideális körülményeket feltételezünk, akkor a z5500 DAC-ja a közelében sincs már egy random Xonar DAC-jának sem minőségben.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Ursache
üzenetére
Optikainál teljesen mindegy, hogy milyen hangkártyát használsz, ergo teljesen felesleges volt Xonar-t venni, feltéve ha csak optikain kívül mással használod. A Logitech DAC-ja pedig eléggé sótlan hangzást biztosít, szóval én inkább az Audigyre bízom a feladatot. Szereintem ez a sorrend optikai<koax<analóg.
-
Ursache
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
van egy random objektumom, amely időnként 1-10 között generál egy értéket, és beilleszti paraméterként... ja, ez így a biológiai agyamban!
milyen alaplapi meg mi van? analóg vs optikairól van szó, legalábbis én emellett szeretnék érvelni, hogy az optikai jobb, mint az analóg.
-
Ursache
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
mert optikai hatszor jobb!
-
Satyricon
addikt
Skacok
optikai kábelnek milyen márkát ajánlotok? A Hamát békénhagynám, már csak azért is, mert a tuskóba is olyan le7 kapni... A könig márka az mennyire megbaz6ó szerintetek? Az Elite Pro-t akarom összekötni a Z5500-zal.
-
mijos
senior tag
Nekem xonar DG van, semmi baj vele...

-
dlaccc
aktív tag
Nem tudom lehet az én fülem szar, de én tisztábbnak hallom az optikain, mint a kábeleken.. Bár lehet nem tesco gazdaságos audio kábelen kéne próbáljam, nem tudom mennyit számít az
-
ricshard444
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Akkor lefogom szedni koszi
. En nem azon nevelkedtem sot ruhellem...1 evben 1x meghallgatok 1 remix mix mixet annyi boven eleg 
-
Turbolada II
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
A KX. Az a probléma vele, hogy sok tüc-tücön nevelkedett embernek nem jön be. Az optikai és koax olyan sótlan, lélektelen az analóghoz képest, hogy csak na. Ja és a KX csak 7 mega.
-
ricshard444
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
mar nememlekszem a nevere mert fel eve tettem windowst es 1 honapja nincs gepem. Azt tudom hogy 700mbs a telepito es isoban van. Am melyik a legjobb hangzasu driver?
-
Turbolada II
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
A buherált driver nem Youpax? A KX-et próbáltad már?
-
h1n1_900
senior tag
Apróból tudtok ajánlani MAX 10k-ig egy hangkártyát a Z-5500 hoz?
-
dlaccc
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Képzeld optikain, xonar menüjében be lehet szépen hangolni, analógon nem olyan tiszta a hangzás.. De aki nem próbálta csak olvasgassa valahonnan a hülyeségeket az ne szóljon már le.. alaplapi optikai marhasággal meg kíméljen meg az úr
-
h1n1_900
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Gyártó válogatja. Merciben Harman-Kardon.
Viszont a passat-ban a sima mezei 8hangszorós megoldás is letépi a fejedet
-
h1n1_900
senior tag
Ennyi erővel beültetlek a passatomba Dynaudio hangrenszertől meg lefossa mindenki a bokáját és gyári cucc...

-
Turbolada II
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az a baj, hogy nagyon sok helyen borzalmas az akusztika. Az Arénában viszonylag jó a hangzás, a Syma-ban viszont rettentő rossz.
-
Ursache
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
istenem, beszarok! 55 ezerről beszélünk, nem a koncert minőségű 96khz-es mintavételezésű 25 milliós hangrendszerekről, amit magánszemély nem engedhet meg. már a p*csöm tele van az ilyenekkel!
-
dlaccc
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Jártam(néha még eljárok) discoba vagy partykba, kb olyan szintű hangzást lehet otthonra varázsolni egy 5500-assal. Lehet stadionba vagy hangárba már kevés, de gondolom nem oda veszi aki ilyet vesz

-
dlaccc
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Hát én nem tudom, ismerős össze-vissza veszi az erősítőt meg hangfalait, töménytelen Wattszámmal.. de ha én föltekerem ezt a cuccot elbújhatnak a fenébe.. Ahol ez kevés ott lehet már hallással van gond

-
h1n1_900
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Lehet, hogy ez Z2300 is elég lenne 2jobb szatelittel?
-
Ursache
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
ez hogy jön ide, már nem azért.........? semmi baja nem volt a hangcuccnak és nincs is... vagy nem értelek. azért mondta h hollandiában vette mert hollandiában vette és nem azért mert tegnap találkozott alaszkában a lappföldi királlyal 3 kobold társaságában...
-
mijos
senior tag
Miért nem lehet a kék ledes háttérvilágítást lekapcsolni ? Miért érzi úgy, hogy kötelező neki világítania ?
-
Satyricon
addikt
A régebbi PID számos hangcuccoknál általában az ST-vel van hiba... pl.: rossz minőségű benne a led, hamar megadja magát... Akkor a villany kapcsoló felkapcsolásakor pattan egyet a mély, vagy nagyon érzékeny a biztosítéka, állítólag az is hamar megadja magát... Nagyjából ennyi jut eszembe a régi szériákról...
Az új szériáknál már kijavították ezeket a hibákat, sokkal megbízhatóbbak, viszont állítólag a mély gyengébb lett valamivel. Az ST-n is csak annyi a gáz, hogy a hangfelvevő tekerőke egy helyen szorul, de ezt könnyen lehet orvosolni(akinek ilyen hibája van, írjon privit és segítek megoldani a problémát)
A PID kódról meg csak annyit, hogy nekem PID-R044-es Z5500-am van. Ami azt jelenti, hogy 2010 44. hetében készült...
Am ezeket a témákat már pár százszor átbeszélték/tük, kicsit olvassatok vissza, én is onnan tudom ezeket a dolgokat! Szóval sok érdekes dolgot leírtak a témával kapcs.ban, ne tessenek lustának lenni!

-
mijos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
A vezérlő volt a rossz nem az erősítő

-
h1n1_900
senior tag
R914 az jo?
-
Ursache
senior tag
válasz
poli27
üzenetére
Szerintem is 2010 negyedik hét. Már 2011 aug óta megvan a cucc, a srác mondta, hogy (augtól számítva) 3 hónapja vette Hollandiában a cuccot. Sajnos átvételkor nem tudtam kipróbálni, mert csomagtartóból csomagtartóba került, kicsit szartam is, de full jó, semmi hibája nincs. Korrekt eladó volt

Köszönöm a helpet!

-
Ursache
senior tag
Tudtok olyan weblapot, ahol meg tudom nézni, hogy adott PID-del ellátott hangrendszernek utána tudok nézni, hogy mikor gyártották?
-
Satyricon
addikt
válasz
h1n1_900
üzenetére
Üdv
Ha visszaolvastál egy kicsit, láthattad, hogy nem igazán megfelelő az alaplapi hangkari ehhez a cucchoz. Ha van 50k-d egy ilyen hangcuccra, ne a hangkarin spórolj! V1él valami jó karit, mondjuk egy X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro-t, itt ph!-n 10-14körül lehet venni, én is itt vettem! Baromi jó hangkari! Egy ilyen karival ha összekötöd a Z5500-at tuti hogy leesik az állad, annyira jól szól!

A másik: Az sem mind1, hogy milyen szobába szeretnéd a cuccot... Ha nincs legalább 16-20 nm, akkor sztem, és mások szerint is felesleges megvenni! Egyébként ha tényleg jó állapotban van, mindenképp hallgasd meg vásárlás előtt, hogy szól.
Jah és a PID számot is nézd meg, milyen... Vannak a cuccnak hibás szériái...
Remélem mindent elmondtam 2 perc pötyögés alatt... Ha nem, akor majd mások megteszik helyettem...
Remélem segítettem valamicskét.
Üdv
Satyricon
-
h1n1_900
senior tag
Hali!
Megér egy ilyen szett használtan jó állapotban 50k-t?
Optikai kábellel kötném össze az alaplapommal. -
mijos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az javítható vagy cserélhető esetleg ?
-
mijos
senior tag
4 szatellit ugyan úgy néz ki. Miből tudom megállapítani, hogy melyik a hátsó ?Van teljesen mind1 mert ugyanazt tudja és csak attól függ, hogy van rákötve az erősítőre ?
-
mijos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Sajnálatos módon a left rear nem jó. Próbáltam másik hangfallal, másik kábellel. Egyikkel sincs gond, csak ezzel az egyel.
-
mijos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Általában 2 oka van amiért nem tudom egyből megnézni. 1. a cucc pesten van az albérletben, én meg nem vagyok fent 2. dolgozok ( perpill is telóról vagyok)
Csak holnap délelőtt tudom megnézni. -
mijos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az lesz. Nem is gondoltam erre, még jó, hogy itt vagy és segítesz.

Gondolom ha a hangfal rossz az a jobbik eset. -
mijos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nem tudom, hogy az erositovel van-e, erre nem is gondoltam.
-
Satyricon
addikt
Persze! Szerintem mindenképp! Szedd szét és nézd meg mi a baja. Lehet csak le van válva a saru a csatlakozóról(asszem ilyen megoldással van rögzítve). Nem biztos hogy ez a baja, de ha szétkapod, többet tudsz majd, mint most...

Vagy beszélj a Logival, hátha tudnak segíteni valamicskét... Vagy tudok mégjobbat: Van 1 srác itt ph-n, ad el szateliteket olcsón. Ha gondolod, megírom pü-be a srác nevét, ő nagyon megbízható, biztos vagyok benne, hogy vele nem jársz rosszul!

Szerk.:cickanyalien: Bocsi a késői válaszért, most láttam, hogy írtál...
Sajna a digitális csatlakozással kapcs.ban nem tudok segíteni, mert analógon használom a cuccot! Még... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mijos
senior tag
Az említett rossz hangfal javítására szerintetek van lehetőség?
-
mijos
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Pont most akartam írni...
Vettem biztosítékot. Igen csak nagy nyomás és stressz alatt behelyeztem a biztosítékot, majd bekapcsoltam a mélyen található gombbal. Félő szemmel a vezérlő felé tekintettem és szerencsémre pirosan világított a gomb
Nem tudtam laptopról kipróbálni az 5.1-et, így csak sztereóban szólaltattam meg . Se hangkártya, se 5.1. Késő is van így elmaradt a bömböltetés. Az egyik hangszóró nem szól jól, folyamatosan zúg. A zenét hallani, de csak közepesen. De rá is volt írva a dobozára, cetlire: "bal hátsó nem szól".
Szerencse a balszerencsében, ( ha már felelőtlenül vásároltam ) hogy legalább működik. Így se tökéletes az egyik hangszóró hibája miatt, de nem fullra sz*r az egész, ennek örülök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Tápos kibeszélő offtopik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Vírusirtó topic
- Gyúrósok ide!
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Raleno LED lámpa szett (bi-color) 2x 19,5 W, állványokkal SZINTE ÚJ
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus rog fx506h
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - MAGYAR - 226 Ciklus - 88% akku -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 179 - 180 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
- Apple iPad mini 3 (Wi-Fi) 16GB, Ezüst
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)