Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis zöld izé
senior tag
Bocsi, jogos az álláspont, de balika linkelte a lényeget. Viszont apró megjegyzésként annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy már ezerszer le lett írva a topicban. Néha illene egy picit visszaolvasni, mert rengeteg hasznos infó megtalálható itt. Rá kell szentelni egy kis időt.

Amúgy érdemes 3,15A üveghengeres biztosítékot belerakni, 20mm hosszúságú szabvány méretű. Ebben láthatod a szálat is. -
dime27
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Biztosítékcsere?!Hol a konnektorban v a kontrollerjében leirhatnád pontosabban mert nem vagyok egy szakember mármint ilyen dolgokhoz marhára nem értek sorry....

-
dime27
őstag
válasz
Henker2
üzenetére
Hally
nekem is ugyanaz volt a problémám ment is igy egy pár hétig de aztán ma este hazaértem melobol bekapcsolom a mélyládán a főkapcsológombot de a kontrolleren a piros lámpa nem gyulladt ki ami eddig ugye megtörtént!
A legnagyobb polyén az h délelőtt még hallgattama cuccot és tökéletesen szolt csak nekem se világitott már a led.....Tulerőtetve sosem volt nem hajtottam szét gari már nekem is lejárt rola és most itt van a fasza cucc és nem tudok hova fordulni vagy egyáltalán h most csak a kontroller része szart be vagy a mélyláda v mi?Please kérlek vaki segitsen már mert agyrohamot kapok zene nélkül!!!

-
Inspiration
csendes tag
Szersztok! vkinek nincs 1 eladó mélyláda amiben jo az erösitö rész v csak maga az erösitö?
-
törölt tag
-
Henker2
addikt
Sziasztok! Van egy régebbi problémám, amit egyszer itt a topikban felvetettem már. Azóta, hátha valakinek volt már ilyen, és sikerült megoldania:
A SoundTouch LCD kijelzőjének kék háttárvilágitása kialudt. Szóval nincs háttérvilágitásom. Nappal nem gáz, de este már zavaró tud lenni. Tudtok valami megoldást? Már egyszer biztositékot cseréltem, de nem oldotta meg a problémát.
Köszi előre is -
gallusz92
csendes tag
köszi a választ

-
Stuntman21
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek egy eladó vezérlőpanele?
Az enyém éppen most ment tönkre (miután lejárt a 2 év gari). -
gallusz92
csendes tag
mien hangkártyát ajánlotok a z-5500 hoz ami meg is fizethető?

-
Regirck
senior tag
Nem ehhez voltam szokva, de azóta beláttam, hogy azért jól megvan az csinálva.
Beküldtem egy THX test cd-t, hát meggyőző volt.
Vettem, hozzá hangfalállványt is.
http://www.edigital.hu/Fali_konzol_tarto/Stell_SHO_1110_hangfal_allvany-p51623.htmlNagyon jó az állvány és szépen is néz ki vele, a gond az, hogy csak sourondnak van állványa a frontnak holnap után lesz.
Összegségében megérte, de senki ne várjon tőle csodát. Van jobb nála persze drágábban. Nekem mégis nagyon tetszik istenien szól rajta a FLAC és egy dts film, játékot még nem nagyon próbáltam.
Ha érdekel vkit, hogy az állványon, hogy néz ki akkor vkinek elküldöm e-mailbe a képet amit csinálok róla és vki feldobhatja a képfeltötlés.hu-ra, ahhoz nem nagyon értek.
-
lean
aktív tag
-
gallusz92
csendes tag
huhuh z-5500 felvilágositás és tippek ! nagyon remek!

-
WhiteWalker
nagyúr
Sok kérdezés, olvasás és tesztelés után úgy döntöttem hogy nem veszek most xonar-t,majd később.Egyenlőre analógon tökéletesen működnek 5.1-ben a játékok,filmezésre pedig meghagyom az optikai kábelt...Köszönöm mindenkinek aki segitet!

-
Regirck
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Köszi
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Regirck
üzenetére
Ha filmet nézel és zenét hallgatsz akkor állítsd a kártyát Entertainment módba. Master volume 75%,Bass 50%,Treble 65-70%(ha szereted a cicergést is) Cristalyzer 75%, foobar,kmplayer,powerdvd hangereje szintén 75%, feltéve, hogy ezeket a progikat használod.Én mindig minden lejátszónak 75%-ra állítom a hangerejét, mert így nagyobb hangerő mellett is dinamikusabban fog szólni és nem torzít. Egyéni vélemény. Ennyi elég ha optikai kábellel kötöd össze. EQ-ba is bele lehet nyúlni attól függ te miként érzed/hallod. Analóg csatlakozásnál más a helyzet, ott több dolgot kell/lehet állítani. Hangfalak közti távolság, szög, hangerő stb(sokat javíthat a térhangzásban, ha megfelelően beállítod). Valamint ott már be kell kapcsolni a cmss3d-t is(stereo surround vagy xpand). Ezen belül is be tudsz állítani pár dolgot. Minden a körülményeidtől,szoba felépítése stb.. függ. El lehet bíbelődni vele. Én egyszer belőttem, azóta sem kellett hozzányúlnom. Találd meg azokat a beállításokat amelyek neked a leginkább megfelelnek és ennyi.

Amúgy üdv a klubban!
-
Regirck
senior tag
-
Regirck
senior tag
Hát tegnap megvettem és este 8-ra már össze is kötöttem, de még a hangfalak az asztalon vannak...
Kell pár nap míg kirakom őket. Így a térhangzásról véleményt nem tudok mondani, de hisz minek.Halottam már nála jobbat, de az jóval többe került és nem aktív rendszer volt. A mélynyomó hát az méretre vmi rettenet és szép öblös mélyet add. Egyedül a speakereknek van egy kis dobozhangjuk, de mp3-nál. Egy FLAC-nál vagy a tegnapi I am a Legend dts-nél hát nem semmi. Azért hozzá tenném, hogy mp3 is széppen szól róla, csak hát nem az való hozzá így ez nem a hangszoró hibája. MP3 is egy hangerőig szépen szól, de mikor már van hangja akkor előjönnek az MP3 veszteségei.
Ami nagyon nem tetszet az a soundtouch hangerő tekerője, őszintén lehetne csapágyas vagy valami elegánsabb megoldása. Még jó, hogy van távírányító és leginkább az lesz kéznél.
Olvastam sokat vissza és néhány ember házibuli zenét szeretne vele. Nem tudom mit szólhat, mert az úgy 20 kockából max 5-ig tettem fel és többet már nem akartam. Na jó ember vagyok este volt mást nem akartam felkelltenni és még új a cucc. Viszont ha ha tudod, hol a rendszer határa akkor sztem simán helyt állhat, bár függ szoba mérettől is, hogy hol használnád, na mind1 ezt nem próbáltam.
A rendszer PID száma R942 gondolom ez az új, de ennél is előfordulhat st háttérvilágítás off és biztosíték csere?
Végülis ajánlóm annak aki házimozizni szeretne, játszani. Zenére is ajánlót ha az első két kategória fontos szerepet játszik és zenével is jól szól, csak ne MP3. De azért ne felejtsük el a stereo power-t!!! És nem nagyon illik összehasonlítani.
Nekem tetszik és mégegyszer megvenném, mert nincs és ha lenne se kellene többszázezres rendszer. (Jó max egy 5-ös lotto után
) -
kensz
csendes tag
Engem érdekel.
-
Regirck
senior tag
Este 6-kor megyek a logitechért és úgy este 8-ra lehet, hogy össze is rakom. Holnapi nap folyamán megírom, hogy milyennek a benyomásaim, persze csak ha érdekel vkit??
-
Diplomata
aktív tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Egy jótanács,ha teheted helyezd a center-t és a frontokat egymagasságba,ez általában fülmagasságban a célszerű,látom hogy a centered egy "dobozszerűségben" van elhelyezve,nekem is így van sajnos,de ma kipróbáltam hogy mögötte jól kitömtem a polcot szövet anyaggal,és sokkal kellemesebb lett a hangja,nem olyan doboz szerű,bár nekem nagyobb a hangszóró jóval.A legtöbb emberkének egyébként a tv felett kicsivel volt a legideálisabb a center hangja.

-
Diplomata
aktív tag

-
Kleroo
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
KM player&zene?
Fura.....
Nézz körül egy moddingos foobar oldalon mennyi mindent tud a foobar(a hangminőség mellett)
Kb felsorolni se tudnám mennyi kényelmi funkció van benne
-
lean
aktív tag
válasz
szaszapi
üzenetére
analógon ne várd hogy majd az ST ki fogja irni h DTS.
-lejátszó szoftvert 6 csatornás analóg kimenetre állítani/vagy ac3 filterben main fül/output: as is (no change)
-(windowsban/alaplapi hangkártya beállításaiban ilyenkor nem az spdif az alapértelmezett kimenet természetesen, hanem az analóg)
-Logi ST analóg bemenet összeköt hangkártya kimenet via 3,5 jack
-ST-n kiválaszt 6ch direct és ennyi... -
lean
aktív tag
válasz
Regirck
üzenetére
szaszapi:
neked az alaplapi D/A átalakítás "gyatrább" minősége miatt érdemes a logi dekóderét és dac-ját használni.
regirck:
hogyne tudná, a dekódolás nem is a kártyától függ, hanem a lejátszó szoftvertől (pl powerdvd akármi) / vagy a fent említett ac3 filtertől. Ez az ún. szoftveres dekódolás, (a logi esetében hardveresről beszélünk ugye), és majd a hangkártya DAC-ja nyomja ki a feszültséggé alakított analóg jelet csatornánként a hangszórókon.Szerény tudásom szerint...
-
szaszapi
őstag
analógon hogy lesz dts integrált hangkártyával?Én mindíg csak optikain használtam
-
Kleroo
veterán
válasz
Regirck
üzenetére
Olyan codec,aminek van egy saját kis ablakja,és pontosan be tudod lőni magadnak.
Én Foobart használok. Etalon legjobb lejátszó.Napokban szereztem egy agyon-moddingolt verziót. brutális minőség&tudás&design.(pl:bármit lejátszik,csak kell hozzá plugin,többfajta output,végtelen testreszabhatóság,beépített converter. "A TÖKÉLETES" program)
-
Regirck
senior tag
-
lean
aktív tag
válasz
Regirck
üzenetére
hát "egy" (bár nem tudom milyen) erősítő D/A konvertere az megint más történet, mint egy hangkártyáé...analóg kimenet esetében a lejátszó szoftver (filter) végzi a dekódolást ilyen értelemben a DTS-t is átviszi pl. én MPCHC+AC3 filterrel nyomom az DTS -mkv-kat és öröm amikor az 1509kbps-es DTS hangot hallom analógon...
-
Regirck
senior tag
A gép volt erősítőre is kötve, ott én is probálgatam, hogy analóg vagy opticai. Hát az opticai nekem szebb hangképet adot, de minimuális szintem néhány %-kal viszont az analóg melett szól a térhangzás.
Analógon is átmegy a dts??
Erősítő elött egy X-540-em volt mellyel megvoltam elégedve hangra, akkor ez mennyire fejlődés ahoz képest? (Gondolom ég és föld, de nagyon?)Amúgy hétfőn legkésöbb kedden már vele fogok aludni.

-
lean
aktív tag
válasz
Regirck
üzenetére
hi, nekem is titanium hangkártyám van, korábban szórakoztam a logi dekóderével optikai kimeneten, főleg filmeknél ,de játékoknál is, mivel a hangkártya tudja a dts connectet, de rájöttem nem érdemes.Analóg összekötettéssel, erőteljesebb, dinamikusabb, a hangzás mind filmeknél, mind zenénél, mind játékoknál, szóval akinek van egy jó hangkarija az jobban jár ha azt használja.hozzáteszem ez az én saját tapasztalatom.mostanában csakis kizárólag analógon hajtom.

-
Regirck
senior tag
Lenne egy kérdésem, szeretnék egy ilyen rendszert vásárolni. Kérdésem a következő lenne, hogy hogyan érdemes összekötni számítógéppel.
Van nekem egy Creative Soundblaster X-FI Titanium hangkártyám mely támogatja analógon az 7.1 és digitálisan (elvileg) a 2.0
Gondolom analógon érdemes összekötni, hogy meglegyen a térhangzás, de valahol olvastam, hogy előlehet hozni optikai kábelen is az 5.1-t
Ha analógon kötöm össze akkor filmeknél a dts "átmegy"?
Mindenre használnám kb. 50% zene 40% film és 10% játékra kellene.Nem nagyon vagyok otthon a témában, de a segítségeteket nagyon megköszöném!!
-
Kleroo
veterán
Turbolada már segített
.
A hiba nem a noname kábelekben volt hanem a logitechben
Kihúztam a coax kábelt,és voila,0db zaj
-
zLk
csendes tag
Azért búg, mert árnyékolt kábel kell. (vagy nemtom hogy hívják)..
Ha nem találsz ilyen "elektro" boltban, menj be egy autóhifishez, náluk lehet hogy van.
Majdnem ugyanígy jártam, akartam 3x 10m jack hosszabítást, és kérdezte a hozzáértő srác hogy mire kell. Elmondtam, és kiokosított, hogy búgni fog, hacsak nem árnyékoltat veszek.
Azt ne kérdezd mennyi volt a métere, nem emléxem már rá
-
vargapdavid
tag
Lenne még egy kérdésem kedves fórumozó társaim!
A hangszett vezérlőegységébe bedugott fejhallgatók mennyire a reális hangot hallatják? Az tele van effektelve vagy a száraz hang, amit a hangkártya kiad?Mert ha nem, akkor elgondolkodok egy előlapi paneles hangkártyán.
-
törölt tag
Nem, én egyszerű javasasszony vagyok, az unokabátyám viszont a jövőbe lát.

Külföldi fórumokat olvasok a témában, s nézegetem a kínálatot. De a frissen megjelent kedvencek is mind 5.1-esek, alig akad egy-két olyan cím, amire rámozdulnék.Én H/K-ban gondolkodom, ott pl. a 160-as nem tudja a HDMI bemenetről leválasztani a hangot, nincs benne HD dekóder, előerősítés, Dolby Volume, zónázás, tanítható és háttérvilágított távirányító, iPod dokk és USB a firmware frissítéshez. A 260-ból is sokminden hiányzik, a 360 viszont mindezt tudja, valószínű olyat veszek majd.
On.
-
bzoley
veterán
válasz
vargapdavid
üzenetére
Jól választottál

-
lean
aktív tag
válasz
üzenetére
Ezt honnan tudod ilyen biztosan talán jós vagy?
,de ha nem is változik akkor legfeljebb két szatellit részben lesz kihasználva...nálam kb +50-60k (sacc/kb, még nem tudom pontosan, csak a két frontban szeretnék komolyabbat) (a te Dalid esetében kb 90k
) +költség, amit spórolni lehet(ne)ett....a 5.1 vs 7.1 erősítő között meg van 20k (pl. onkyo tx507---->607), (nálam még +1 ok a 7.1-re a Half Life sorozat...na jó önmagában ez nem lenne elég indok...
)
pl. melyek azok a funkciók konkrétan? -
törölt tag
Elég sok sörben mernék fogadni rá, hogy az elkövetkezendő években sem változik jelentősen a 7.1-es hanggal érkező filmek és játékok részesedése. Ettől még én is 7.1-es erősítőt veszek, de nem a 7.1 miatt, hanem azért, mert az 5.1-es alapmodellekből sok számomra hasznos funkció hiányzik.

-
Kleroo
veterán
válasz
vargapdavid
üzenetére
Az extreme music a leg ideálisabb mellé.
Feltéve ha nincs driver problémád vele.
Ennél jobbat nem érdemes venni.Annyira azért nem isten cucc.
A xonar dx gyakorlatilag ugyanazt tudja a tesztek alapján.A hangzása sem hiszem hogy jobb. mert kis különbség driverek között is van.
A következő szint a xonar D2 lenne, de az már elég drága,és sztem a logi miatt nem éri meg. -
Kleroo
veterán
válasz
vargapdavid
üzenetére
Olvass vissza(kereső használata)
De azért válaszolok:
Audigy2 zs
x-fi xtreme music
xonar dxPénztárcádtól függ,melyiket választod.Mindegyik jó kártya

-
vargapdavid
tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen hangkártyát érdemes venni z-5500-hoz? Gyakorlatilag mindenre használom.. (zene, film, játék)
Üdv
-
Turbolada II
őstag
Amúgy egyáltalán nem sznobság ennél jobbat venni. Pl. 70K--ból egy sokkal zeneibb sztereó rendszert lehet összerakni használtan.
De szerintem a Z5500 inkább filmre és játékra való igazán.
-
lean
aktív tag
válasz
üzenetére
igen, én is gondolkodtam.egyenlőre valóban viszonylag még kevés ami kihasználja, de ez nem azt jelenti, hogy a jövőben is így maradnak a dolgok.és egy év múlva nem szeretnék ezért erősítőt cserélni.ha már most be kell ruházni...+ha kevesebb a 7.1 BD film akkor használom a Dolbo Prologic IIz-t legfeljebb, azt írták játékoknál az időjárási viszonyokat (eső, égi járművek) jól le tudja képezni...szóval kiváncsi vok mit nyújt a 7.1 és a IIz is...az elhelyezést meg megoldom valahogy...
, annyi, hogy a kettő egyszerre nem megy ahhoz már 9.x erősítő kellene, meg 10 hangszóró 
-
törölt tag
Biztos az a 7.1?
Én is gondolkodtam rajta, de végül úgy néz ki, elvetem az ötletet. Nagy szoba kell hozzá, hangfaltól függően bikább erősítő, nehéz beállítani a hangszórókat, ráadásul alig van élet az 5.1-en túl. Néhány játék, Blu-ray film támogatja a 7.1-et és annyi. Persze, fel lehet mixelni, de azért az nem olyan. Nem lebeszélni akarlak, de szerintem fontold meg.
-
lean
aktív tag
Na, akkor én én is sznob vagyok
, mert lassan tervezem megválni a Z-től, ami eddig hűségesen szolgált...most már úgy érzem kevés, amit nyújt, ideje más dimenziókba lépni, ahogy néhányan már megtették korábban.
félreértés ne essék, mégegyszer ezt venném, csak most ahogy olvasgatok különböző helyeken kb 4x ennyit (Z-5500 ára) kell majd elköltenem annyi minőség (teljesítmény, szolgáltatás) javulásért, mint anno amikor Genius 5005 ről erre váltottam. -
dudika10
veterán
válasz
üzenetére
Abban a 17-18kHz-ben biztos vagy? Ahogy öregszik az ember egyre kevésbé hallja meg a magas hangokat. Egy felnőtt embernél a 18kHz max magasság abszolút normális, szóval érdemes lenne meghallgatni valamit ami biztos, hogy tudja a 20-22kHz-et és megnézni, hogy azt hallod-e még egyáltalán.
Nem biztos, hogy a rendszer nem tud feljebb menni, lehet, csak Te nem hallod már.
-
Slyer
senior tag
Én eddig logi z5500-at akartam venni, de aztán rájöttem hogy nics olyan nagy szükségem az 5.1-re, inkább zenét hallgatok. a lényeg hogy bírja a házibulikat, és szépen szóljon, legyen benne mély. a JBL E80-ra gondoltam! szerintetek jobb választás lenne mint a Z? bocsi az offért...
-
törölt tag
válasz
Regirck
üzenetére
Nézd meg a User's-ben, ott 90 ezerért írja az Árgép. A többi olyan üzletben, amit ajánlani is mernék, mindenhol 100K felett adják, de annyit szerintem nem ér meg. (Már 90-ért is nagyon drága.)
A hangszórókat rácsavarozhatod egy bútorlapra, a bútorlapot pedig már rögzítheted egy ponton. Így egyszerű és olcsó.
-
Regirck
senior tag
Engem is érdekelne, hogy hol érdemes venni?
Nálam nagyon fontos szerepet játszik a garancia, így webshopot nem nagyon szeretnék. Garancia azért lenne számomra fontos, mert olvastam, hogy ez az meghibásodhat és hát közel ~80-90.000-nél ez egyenlő az idegbajjal.Lenne egy fura kérdésem, hogy panelba szeretném használni egy ideig és egy tipli csavar van a falba melyen régebben egy Logitech X-540 lógott. Viszont a Z-5500-es már két akasztója van és hát nem szívesen állnék neki fúrni még egy lyukat ezért, hogy tudnám feltenni egy csavarra? Gondolkodtam home-made megoldásokon is mely nem a legmodernebb, de hát nem szépségre megyek hanem a minőségre....
(Választ előre is köszönöm, ha vki tudna feltenni fotót úgy, hogy úgy oldotta meg ahogy én szeretném az maga lenne...)
-
ricshard444
veterán
Láttam hardveraprón egy hozzászólásban,hogy vki 65ért vette valahonnan vadi újon a cuccot, és ezt bárki megteheti
De nemtalálok 65ért.., akármennyire nézem, kb 1 hónapos hozzászólás
Ha vki tudja hol van a legolcsóbban szóljon
Köszi
-
törölt tag
"Az erősítő adott. Nem véletlenül ezek a hangfalak vannak hozzá."
Egyet kell értenem. Pár hete megvettem a Dali hangfalakat (4 db Concept 2 + Center), a Genius 3600-ra kötöttem őket, s nem szólnak szépen. Jobbak, mint a gyári dobozok, de nem sokkal. Kell az összhang.
Persze a jelenlegi rendszerben magam sem tudom, hogy a Supreme FX, vagy a Genius erősítő-e a büdösebb trágya, de egyre jobban hiányzik a Xonar és Z-5500 párosa. Ez valószínű így is marad, amíg a Geniust le nem cserélem egy H/K-ra, a 3600-at pedig egy 360-ra.

-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Sajna itt most az ár diktált :S
idővel ha kihallom a különbséget,akkor cserélem őket.
egyenlőre élvezem a 0 alapzajt
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Háztartási gépek
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- További aktív témák...
- Dell G15 5511 i7-11800H / RTX 3050 Ti 4GB / 16GB RAM / 512GB NVMe 15,6" FHD 120Hz WVA
- Eladó Apple iPhone 11 128GB piros (PRODUCT RED) színben
- Samsung Galaxy S25 512GB HIBÁTLAN!ÚJSZERŰ!Kártyafüggetlen
- Iphone 13 White 128Gb újszerű állapot, független
- Apple MacBook Air 2025 13.6" M4 10C/8C - 256 SSD - 16GB RAM - 3 ÉV GARANCIA
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A legnagyobb polyén az h délelőtt még hallgattama cuccot és tökéletesen szolt csak nekem se világitott már a led.....Tulerőtetve sosem volt nem hajtottam szét gari már nekem is lejárt rola és most itt van a fasza cucc és nem tudok hova fordulni vagy egyáltalán h most csak a kontroller része szart be vagy a mélyláda v mi?Please kérlek vaki segitsen már mert agyrohamot kapok zene nélkül!!!

Kell pár nap míg kirakom őket. Így a térhangzásról véleményt nem tudok mondani, de hisz minek.