Új hozzászólás Aktív témák

  • JulWCZar

    senior tag

    Bevásároltam régi obikból. Már 6 éve is azért vettem Pentaxot, mert a váz stabi és a K mount díjazta a régi üvegeket. Vettem is anno párat, 1.4 50mm SMC, 58mm helios, és még pár hasonló.

    Nem gondoltam hogy ekkora divat lett, minden retro lencsés youtube videótól a hideg ráz: vegyék inkább az új lencséket nyugaton :D

    Most bevásároltam itt-ott, felét itthon, felét az ebayről, remélem nem rontottam el:

    - Tair 300mm puskával meg dobozzal: 20K-ból megvolt, gyönyörű állapotó, csak astrofotora és önvédelemre

    - Asahi Pentax Takumar Bayonet 135mm F/2.5: 17K postával az USA-ból, K mount, szép állapot. Egyféle karakter, nem baj ha lágy, Pentax, Takumar, nagyon nem fürödhetek be vele.

    - Asahi Super Takumar F/4 200mm: 12K Japánból, K mount, gyönyörű állapot. Hasonló mint fejjebb. Astro és hordozható tele. Van modern Pentax WR tele zoomom, de nincs karaktere, azt el is adom.

    - Jupiter 37AM F/3.5 135mm: 12K, szép, ennyiért a ruszki képvilág érdekel.

    Úgy látom retroban a legjobb deal Pentaxosként Japánt figyelni az ebayen a K foglalatú obikért, mert jó árakon vannak optikák. A m42 piac túl széles, sok az éhes vevő.

    Még a modern kit obit is eladnám a zoomon felül, de legalább egy üveget hagyok ami WR, mert a váz is WR, úgyhogy nem félek kivinni ködbe - hóba esőbe, de ezen felül csak a régi optikák képe nyűgöz le.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák