Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz Ijk #14188 üzenetére

    ezt mar egyszer irtam a nikonos topikba is, hogy szezont hasonlitsatok a fazonnal. a nagyobb szenzor mindig jobb lesz, max a szenzorok minosege miatt atfedes lesz, de ez altalaban parhuzamos a gepek koraval. sulyban pedig mindig a negyharmad lesz sokkal elonyosebb (kozel a fele).

    az em5 egy jelenleg tularazott (+helyi balkanfaktor), jol sikerult vaz, amibol raadasul meg hiany is van. a 75 f1.8 detto premiumtermek, mint a fenyeros nagylato. ha viszonyitani akarnek, akkor a vaz kb a d7000 szintje, a fixek sem a nikonos olcsobb fixek szintje, ha meg a dragabbak arat nezed, akkor mas kovetkeztetesre jutsz (gyakran meretben is). az obik arat ugy szoktak beloni, hogy olcsobb legyen a masik rendszer hasonszoru es minosegu objektivenel (meg ha elso blikkre soknak is tunik).

    vazbol vannak hasznaltpiacon sokkal olcsobbak. amik nyilvan nem olyan szepek es ujak, de neha nevetseges aron lehet oket venni. sulyban en a d200ra 925got latok. a legnagyobbnak szamito gh2 442g, em5 425g (d7000 ~ 780g), de pl a gf5 267g pm1 265g.

    a fixek hosszat inkabb a ff hosszahoz igazitjak, pl egy ekv 35mm kornyeki apsc sigma joval tobbe kerul, mint a 20as pana, es vagy masfelszer nehezebb a turaobimnal (!). de irhatnam a 12es f2es obit, vagy az ujonnan 35e kornyeken beszerezheto 14est, ami apscnel szinten problemas fokusztav.

    nezd meg a zoomok sulykulonbseget is - pl egy nemelyeknek kardinalis turaobinal. sokkal arnyaltabb a kep, egyik oldalrol sem csak a szelsosegeket kellene nezni.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák