Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz OPiiPO #87291 üzenetére

    Mielőtt átvettem a gépemet, elég sokat kellett várjak, mert egy vevővel voltak épp elfoglalva. A srác mondta, hogy első komolyabb fényképezője lesz, nem ért hozzá, de a haverjai megmondták, mit kell vegyen. Azt mondta, hogy neki semmire másra nem kell az a gép, csak macrozni szeretne ékszereket meg hasonló mozdulatlan témát. Az ismerősei azt mondták neki, csak Canon és Sony jöhet szóba, mert azokkal lehet csak elmosni a hátteret macronál!! :DDD

    Nem is értem, hogy ahol a Canon szóba jöhet, ott a Nikon miért nem? Mindegy.

    Nézegették az objektíveket meg a gépeket, amiket találtak, mind bőven 400.000 Ft-t lett volna, annyit meg nem igen adna ki. Na meguntam ezt, mert úgy éreztem még 2-3 óráig a kasszáknál fogok várni és mondtam, hogy ha megengedi, akkor azért elmondanám, hogy macronál bőven el lesz mosva az a kép bármelyik ma kapható rendszerben. Az, hogy csak 2 márkát ajánlottak, az nonszensz.

    Ráadásul mozdulatlan témát fotóz, esetleg szóba jöhetne a pénzvisszatérítéses E-M5II és 64 megapixeles képet lőhet 1 gombnyomásra, több nagyon jó macro objektív is van a rendszerben, neki szerintem ez teljesen jó. Ráadásul kezdő is, RAW editort se biztos, hogy látott, a Viewerrel és a Capture alkalmazással pofon egyszerűen tud fotózni és árban is olcsóbb, mint amiket kinézett.

    Aztán, hogy mi lett a story vége én azt már nem tudom. Mindenesetre teljesen jó tanácsot kapott. 1 feladatra céleszközt kéne találni és szóba se jöhet, csak 2 márka, mert úgy biztosan a legjobb eszközt sikerül majd megtalálni. :C

    A KF egyébként azért nem szokott szóba jönni senkinél, mert a "profi" azt már nem tudja kifizetni, így az okoskodás általában a FF + legolcsóbb objektívekig terjed, amiből aztán a kasszákhoz állva lesz egy APS-C és Sigma üveg, de végül mindenki megnyugszik, mert az mégis csak nagyobb mint az MFT így szerencsére ők is tudnak majd értékelhető képet lőni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák