Új hozzászólás Aktív témák

  • Jimmy8

    senior tag

    A következő sorokat a kisebb pénzűeknek ajánlom:
    Hosszú oldalakon keresztül olvasom, hogy kinek milyen háza van, mi a jó, mi a nem jó, de szerintem azért valaki mérje már le (aki ismeri a tolómérőt) a mindeni által magasztalt rc335 lemezvastagságát…. Mert egy oldalon találtam rá utalást : 0,5mm.
    Egyébként itt az oldal, ahol sok ház képe fent van (minden oldalról, sőt belülről is fotózva).:
    [orosz barátaink oldala]

    A Все корпусa oszlopot kell nézni... :)

    Tehát akkor hol van az , hogy a gagyi „noname” házakat (HKC, Codegen, stb. ) ne vegyük meg? Van amelyik vastagabb lemezből készül, mint a fent említett Elite 335.

    Egyértelmű, hogy aki PC házat vásárol az gondolja át az igényeit.
    Valaki vegye már a fáradságot (én vettem) és nézzem már szét ezen termékek Weboldalain. Ott is vannak jó házak (meg persze ultragagyik is). A tápokat (ha azzal szerelték) ki kell cserélni jobbra, de a benne lévő is eladható pár ezer forintért…
    Természetesen a fórumtársak tapasztalatait figyelembe kell venni (a jó házakat én is becsülöm), de nem biztos, hogy egy házért érdemes 5-10-15eFt-al többet kiadni, ha ugyanazt megkapjuk olcsóbban.

    Az alábbiak a saját alapvető módszereim, ill. észrevételeim. tényleg csak az alapok, ezeket még persze lehet „ragozni” tovább…

    Alapból fontos hogy legyen rajta minimum( elöl és hátul is) 1-1db 12 cm-es (nem 8cm!) ventilátorhely, és a rácsozat kialakítása megfelelő legyen (magyarul minél szellősebb). Méhsejt perforálásban is láttam már „gagyi „kialakítást…
    Én személy szerint megvétel után igényesen kivágom megfelelő méretűre a ventiknél a házat (így a ház rácsozatán áthaladó levegő okozta szélzaj megszűnik). Persze rakok a ventihez huzalból készült rácsot (pl. az ujjam így nem darálja be ) , így nekem nem produkál hallható szélzajt.

    A ház mélysége fontos lehet, mert mert a rövidebb házakban egy „teljes” méretű ATX alaplap esetlegesen konfrontálódhat az optikai meghajtó végével, ill. egy hosszabb videokártya is gondot okozhat. Így a ház mélysége legalább 48-49cm legyen (480-490mm), kivéve ha valami brutális „idétlen „ előlap van rajta, mert akkor legyen még hosszabb.

    A szélessége nem baj ha 200mm körül van, mert így a magasabb (komolyabb) procihűtők nagyobb valószínűséggel elférnek a felrakott oldallap alatt.

    A kinézet teljesen szubjektív, mindenkinek más tetszik. Ez vonatkozik a színre és a design-ra is.

    Szerintem hasznos dolog az audio csatlakozó megléte az előlapon (természetesen az USB alapfeltétel), ill. jó han van rajta E-SATA vagy (és) Firewire csatlakozó is.
    Ha a gépház asztalra kerül, akkor praktikusan ezen csatlakozók lehetnek az alsóbb régióban, de ha asztal alá (esetleg asztalba) kerül elhelyezésre, akkor könnyebben elérhetőek ha az előlap felső harmadában találhatóak.

    Porvédelem: 10e FT alatti kategóriában nincs ilyen :DDD

    Csavarmentes szerelhetőség: aki nem szereli naponta a gépét, annak teljesen felesleges. Nekem a mostani noname házamban csavarokkal van rögzítve minden, és teljes OK , nem zörög semmi .))
    Az oldalfal rezonanciáról meg annyit, hogy vannak a PC ház vázán az oldallap felől körben pici fém „nyelvecskék” azokkal be lehet állítani, hogy ne rezonáljon az oldallap, de ne is szoruljon (azaz le lehessen venni).

    Elfordított merevlemezkeret: Szerintem (és mások szerint is), a hagyományos módon elhelyezett merevlemezek körül jobban tud áramolni a hűsítő fuvallat… Ha valaki nem veszi ki gyakran a vincsesztereit, akkor jobb a hagyományos felállás.

    Személyes tapasztalat: nem találok magamnak házat. Vagyis lennne 20eFt + összegért, annyit meg nem adok érte (pedig megtehetném), ezért kompromisszumok lesznek :)
    Korábban már írtam igényeimet:
    Minimum 0,65-0,7mm lemezvastagság
    Túlnyomóan fekete ház (egy kis szürke esetleg lehet benne)
    Elöl-hátul 12cm-es ventihely
    Viszonylag visszafogott design
    Bekapcsoló, reset gombok, audio és USB csatlakozok az előlap (nem a gépház) tetején legyenek.
    „hosszú” ház, azaz min 48cm (alaplap miatt), de max 50cm mélység(asztalba van a ház és nagyon kilógna belőle).
    Ne legyen elfordítva a merevlemez tartó keret.
    Jó lett volna alsó táp elhelyezés (alulról szívjon), de az nem lesz :O
    Ja és ne legyen az egész előlap lyukacsos (tésztaszűrő), mert ott meg kijön a hang ;)

Új hozzászólás Aktív témák