Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz Szilágyi84 #10121 üzenetére

    Gyökérrohasztóak az említett megoldás és maszatolás csak (tudom, nagy keletjük van amúgy a fejekben). Klasszikus módszer/józan paraszti ész amit tudok ajánlani: Kiültetésnél a laza homokú gödörbe öntesz vizet, betakarod a parit (nem kell tömöríteni), onnantól kezdve lefelé törekszik a gyökere, s minél lentebb jut, annál jobban tűri a kánikulát is. Persze oda kell rá figyelni a továbbiakban is, ha nagyon pöndörödik a levele - csökkenti a párologtatási felületet - akkor már lehet neki adni. Jobban szeretik az egyszerre nyakonöntöttség állapotát ritkábban. Ha feldúcolod a földet kapával a paradicsomok körül*, akkor 1x-1x árasztással tudod megkínálni őket. Túlzásba azt sem szabad vinni persze, mert a ló túloldalán meg a paradicsomvész vár, de az már egy szélsőséges eset, s bokros fajtáknál fordulhat elő inkább. A lényeg, hogy nem csepegtetést szereti a paradicsom, csak feljön tőle a gyökere ésvagy kirohad a ledugott táplálásoktól, ritkábban egyszerre többet kell. Nem kell bedőlni mindegyik újfeltalált spanyol viasznak.

    Gyümölcsfáknál 1. szezonjuk alatt ha van nagy kánikula, ott lehet reális a ledugott cső, talán, de talaj- és esetfüggő, alapvetően ott is a lefele törekvést kell elősegíteni, az ilyen meg ugye pont ellentart annak. Mindent összevetve később megvan a böjtje az ilyen módszereknek, úgyhogy inkább ne. Paradicsomnál azért érezhették sikeresnek egyesek, mert hosszú távú hatásai, visszanyalásai nem keletkeznek, na meg a közösségi- és viaszélmény. A növény ezekről az emberi trendekről, képzeltségekről, félműveltségekről nem tud, szóval csak a természetes viselkedését várhatjuk el.

    *nem tövenként, hanem az összes körül, téglatest/négyzet alakban

    (#10123) fulton, fújkálja rátok a szél róla aztán a permetanyagot (a biztonsági adatlapra, azon belül is a H-mondatokra javasolnék 1 rápillantást). Lakótér közelében én nem permeteznék semmit, illetve olyat választanék amit nem kell.

    (#10122) t72killer, jaja, irtani kell egyértelműen, csak szomorú, hogy ennyire eltolódott valami a rendszerben, hogy ilyen szinten konfrontálódni kell.

Új hozzászólás Aktív témák