Aktív témák

  • MaUser

    addikt

    válasz Aaron14 #27160 üzenetére

    Tokina 12-24-em volt és imádtam (egy tank az egész, Canon 70-200f4 és 24-105 sem tudta valahogy azt az érzetet nyújtani), de kábelszakadásra hajlamos, ami sajnos nálam is bekövetkezett (talán sikerül szervizt találnom hozzá). Egyébként CA-zik eléggé (ez mondjuk simán leszedhető), de f5.6-tól 1:1-ben is szép éles, af kielégítő. 3rd party cuccokat nagyon meg kell nézni vásárlásnál és alaposan kipróbálni őket, de ha jót fogsz ki akkor feléből/harmadából van egy jó obid.

    Sajnos a keretedből gyakorlatilag egy igazán jó obira futja csak újonnan. Ezért én (önző önös vélemény) a helyedben egy 16-85-öt vennék (használtan kb. 100 körül megvan), amin nem bukhatsz sokat és mégis van közel nagylátód és közel teléd. Mellé még beleférhet később ha nagyon kell egy tele zoom (használt 70-300, új tamron 70-300, új 55-200, stb.) vagy egy fényerős tele fix (85 pl.)

    A jövőbeni FX-re vásárlást én a helyedben hanyagolnám. Ha nem kit obit veszel újonnan a gépedhez, akkor a jobb obikon nem igen lehet sokat bukni. (Pl. én a Canon obi szettemért pont annyit kaptam 5 év után, mint amennyiért szépen összevásárolgattam. :) ) Így ha tényleg úgy érzed, hogy kell az FX akkor ki tudsz szállni mindenből közel az áránál a gépvázat kivéve.

    ''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

Aktív témák