Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz sakal83 #13697 üzenetére

    Köszi!

    Ezért lettem volna mondjuk kíváncsi, hogyha nincs ez a fajta skálázó algoritmus, hanem egyszerű pixel 4x-ezés "konyhanyelven"... akkor mi történik.

    Az érdekes az, hogy Instagrammon a képszerkesztőnél ha szórakozgatsz a képpel, állítgatod a színeket, effektek stb... akkor nincsen rajta külön "blurt" okozó interpolációs algoritmus, (bicubic vagy bilinear, különböző kernelekkel), csak sima nearest neighbour ezért az élek telefon képernyőjén is picit lépcsősek, és a formák is... viszont éles és pontos marad a kép. Majd "Processing" utá rádob egy interpolációs algoritmust, és egyértelműen látszik, hogy blurosebb a kép. A részletek is elvesznek. Ex fotósként azt hittem kivágom a kukába az egészet, mert megőrjített, hogy széttaknyolja a fotókat...

    Ugyan ezt csinálja a TV is, upscale alkalmával. Nagy szívfájdalmam, hogy nem lehet választani az egyszerű nearest neighbourt, pedig sokak szemének a pontosabb pixelgrides megjelenítés, sokkal élesebb és kellemesebb lenne 2-3 méterről... Lehet 1-1.5 méterről tényleg szőrös meg recés lenne, de kit érdekel. Sajnos úgy gondolják "a parasztnak" meg úgy is jobb a taknyolt felskálázás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák