Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    Na leadtam a Golf 7-et az elso szervizre (Nemetorszag). Direkt irtam listat, hogy mi kell es mi nem, hogy meg veletlenul se tukmaljak ram a sok szart.

    Kerdezi a faszi felvetelkor, hogy mi van a kocsival. Mondom fogy a hutoviz, de azt mondja, az normalis, merthogy a csovek meg nem tokeletesen tomitettek, majd ez idovel lelassul. Mondom jo, de toltsek fel, erre modja, hogy dehat jo, pont a maxon van (full meleg motornal). Rahagytam, majd feltoltom itthon.

    Aztan direkt kertem, hogy 0W20-at rakjanak bele, ne 5W30-at, mint ahogy mondtak nekem 1.5 eve, hogy az valo bele. Jo, 0W20, de tudja, hogy az az eloiras.

    Mondom neki azt is, hogy hidegen telen rangat a kocsi elindulaskor, ismert hiba, van frissites, tegyek fel a motorvezerlore. Elkezdi mondani, hogy nem hallott rola, meg ez nem ugy megy, de megnezi a gepben. A gepben oda van irva hogy "hidegen rangatas" a megfelelo szoftverfrissiteshez. Jo, felteszik ra.

    Aztan mondom, hogy ablaktorloket nem kerek cserelni. De fekfolyadekot kene, mert irtak a honlapon, hogy 2 ev. Valasz: azt nem kell, elsore csak 3 ev utan. Mondom jo, akkor nem kell, ugyis keveset ment, annyival kevesebbet kell majd fizetnem.

    Sorolom tovabb, hogy akkor legszurot es pollenszurot. Erre, hogy a legszurot nem szukseges, az nincs kiirva. A pollenszurohoz viszont ajanl takaritast 30€-ert. Mondom koszi, nem, csak csereljek ki. A legszurore nem mondtam semmit, majd rendelek en es kicserelem.

    Tehat akkor maradt a kovetkezo, es ezt irta fel a lapra is:
    - kocsimosas (8€)
    - olajcsere szurovel
    - pollenszuro csere
    - szoftver update, de mondta, hogy ez garis, igy ingyenes
    - meg persze a 2 eves atvizsgalas

    Ar: 390€

    Nem szoltam egy szot sem, mivel ugy voltam vele, hogy egyreszt ugyis meg kell csinaltatnom, masreszt nem akarom, hogy elkurjak. De ha visszamegyek, kivancsi leszek, megis mit fognak a szamlara irni....

    Autodoc arak (gyari, illetve legdragabb alkatreszek):
    - VAG LongLife 4 5l = 48.26€
    - Meyle olajszuro = 8.68€
    - Meyle pollenszuro = 23.81€
    - olajtekno leeresztocsavar + alatet = fogalmam sincs, legyen 1€

    Ez igy 82€, es nem mondhatjak, hogy nekik a beszerzesi ar a vegfelhasznaloi arnal is magasabb, nyilvan az, hogy mennyit szamlaznak ki rola, mas kerdes.

    De mit fognak rairni a szamlara? Hogy 300€ a munkadija az atvizsgalasnak, olajcserenek es a szurocserenek? Ez legrosszabb esetben is 1 ora munka, de legyen 2, es akkor kijon a 150€-s oradij.

    Ugyhogy majd megkerdezem, szova teszem, es megkoszonom nekik, hogy ilyen sikeresen buktak egy ugyfelet. Mert hogy en ide tobbet nem megyek, az kurvaelet.

Új hozzászólás Aktív témák