Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Reggie0 #208315 üzenetére

    Szerintem igen. Semmi sem tart örökké, ezeknek is van egy várható élettartama. Nem tudom, meddig terveznének a Superbbel, 280k km van benne...
    Mi kb 350k km-rel vettük át a Passatot 5 éve, most kerül bele a 400k km. Apósom kb 45-55k km-enként vitte kuplungozni, de ő garázsba be és garázsból ki is emelkedőn ment felfelé kb 0 vízszintes szakasznál. Nálam még nincs jele semminek. Kb vezérléscserével kezdtünk és fel lett gumizva. Ezek 1 éven belül esedékesek megint.
    Volt egy generátorcsere, egy ECU-csere ismeretlen eredetű vészmód miatt, a bemattult fényszóró csere Depora, majd a hitvány Depo helyére inkább felújíttattam a gyárit, most fasza, ajtózárak javítása, hátsó lökös csere bontottra. Pár hete tetettem bele tempomatot, most hétvégén lesz az első vidéki út.
    A turbó eredeti, a blokk bontatlan. Egy PD-elem lett cserélve, de nem lett tökéletes. Szerintem feleségemmel már eldöntöttük, hogy motorgenerál lesz ebből a vezérléscserekor. PD elemek, hidrotőke is cserélve lesz. Olajat annyit nem eszik 10k kmcserperiódus alatt, hogy tölteni kelljen, igazából a nívó közepéig sem megy le, vizet semennyit. EGR-nél van egy minimális olaj, de mivel nem fogy és cserekor az állaga is megfelelő, így kár bontani. A sebváltó felső részén van egy tömítés/szimering, ahol van egy pici olaj, de a kocsi alatt csak egyszer láttam azon a tájékon foltot, 1,5 éve.
    Nem rohad, nem törött (oké, a hátsó lökös nem az eredeti, de a nyúlványok sértetlenek, parkolási sérülés van a jobb hátsó ajtón és 3 sárvédőívet lefújattam, mert apósomnál szűk volt a garázsajtó).

    Kis értékű autó ez ma már, de korához képest jó állapotban van, tekert órás, de tudni, mennyi a valós futás (a motorvezérlőben nem írták át...) 10-15 évvel fiatalabb autóban is simán lehet ennyi méter, persze bellítva hihető mennyiségre, a kötelező ugyanúgy kell arra is és nem olcsóbb, meglepi pedig ugyanúgy lehet.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák