Új hozzászólás Aktív témák

  • Ck.

    addikt

    válasz MunezXBK #88570 üzenetére

    Tökmindegy, hogy francia vagy német, vagy akár magyar, itt a lényeg azon van, hogy miután lerobbant az a trágyadarab német, onnantól tegnapra kellett autó, hogy be tudjak járni melózni. Úgyhogy nem volt időm sokat szarakodni, a lehető leggyorsabban kellett egy legkisebb rizikójú döntést meghoznom, és egy 6 évvel fiatalabb autó nyert. Ami mellesleg francia. És?!

    Egy dolgot elfelejtsz. Nem otthon vagyok, ahol a sarki Jóska elugrik a zsigulival és hazahúzza az Audit, majd 3 üveg sör mellett segít kibányászni az adagolót. Hanem 2000 km-rel arrébb. Itt baromira csak magára számíthat az ember, nincsenek hozzáértő haverok, barátok csak az angol 70 fontos rezsióradíj, valamint az 50 fontos állapotfelmérés + diagnosztikára. Igen, még drága kinti honfitársaink is ezeken az árakon dolgoznak, de cserébe még hülyének is nézik a másik magyart, úgyhogy azokkal se lennék előrébb.
    Nem tudtam rohangálni az autóval 6000 féle helyre, egy helyre eltoltam EGYEDÜL, majd ott árajánlatot kértem, 900 font + előzetes diagnosztika, összesen cirka 1100, ha más gond nem lenne. Felhívtam még 3 másik szervizt a városban, nem nagyon akartak látatlanban árat mondani, de egyiksem quote-olta 1000 font alá. És ezek még mindig csak elméleti javítások. Nem mellesleg 1 hétre vállalták volna a kezdést és legalább 2 nap. Szóval akkor addig nem dolgoznék, sőt utána se már, mert addigra már nem lenne hova bemennem. Úgyhogy ezek után szépen ráhagytam az egészet, visszatoltam és úgy döntöttem, hogy veszek egy másik autót, ami nem egy időzített bomba. Mellesleg az állásom is majdnem elvesztettem drága 4karikás barátunk miatt.
    A hab a tortán az lett volna, ha hazafelé jövet vhol Belgium-Hollandia környékén állt volna meg alattunk a semmi közepén egy halom csomagban, kemény mínuszban. Bele sem merek gondolni. Az lett volna ám az igazi móka. Karácsonyi ajándék német módra.

    Úgyhogy ezek után ne franciázzon nekem senki, amíg egy német autó ennyi szopatásra képes, egy 2.0 TDI-ről már nem is beszélve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák