Új hozzászólás Aktív témák

  • Boeing 737

    senior tag

    Botrány a levegőben!

    2007-08-14

    Kecskemét - Akár komoly bajba is sodorhatja magát az a pilóta, aki a szombati kecskeméti repülőnapon átadta az irányítást a MiG-29-es vadászgép fedélzetén Bochkor Gábornak (43). Információink szerint a hivatásos pilóta nem engedhetné ki kezéből a repülő vezetését, még akkor sem, ha utasa rendelkezik pilótaengedéllyel. Ezekre a gépekre ugyanis speciális vizsgát kell tenni, nem elég a PPL, amivel a Bumeráng sztárja rendelkezik.

    Bochkor Gábor boldogan újságolta lapunknak, hogy fantasztikus érzés volt, amikor ő vezethette azt a MiG-29- es vadászgépet a nemzetközi repülőnapon, amiben másodpilóta volt. A Sláger Rádió műsorvezetője még azt is elmesélte, hogy néhány trükk is belefért a pár perces mutatványba. A privát pilótaengedéllyel rendelkező sztár fantasztikus élménye azonban lehet, bajba sodorja a repülőgépet vezető Pető István dandártábornokot - aki nem mellékesen a kecskeméti repülős bázis parancsnoka. Információink szerint ugyanis a pilóta nem adhatja át a vadászgép irányítását, mert az roppant veszélyes.

    Lapunk repülésügyi szakértője elmondta: meglepődne, ha egy vadászpilóta megengedné utasának gépe vezetését, hiszen ezzel szabályt szeg, aminek súlyos következményei vannak. Szerinte Bochkor Gábor sem egymaga irányította a MiG-et, hanem csak úgy érezte. A szakember még hozzátette, amenynyiben a dolog mégis megtörtént, akkor katonai vizsgálat indul. Az eljárás során ilyenkor megvizsgálják a négymilliárd forintot érő repülő fekete dobozát, amiből kiderül, az első vagy a hátsó kabin botkormányával irányították-e a repülőt.

    Természetesen megkerestük a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztályát, ahol meglepő választ kaptunk észrevételünkre.

    - Szomorú, hogy egy sikeres és eredményes program után vannak, akik azt keresik, hogy kibe és mibe lehet belekötni. Semmi olyan dolog nem történt a repülőnapon, ami a repülés vagy bárki biztonságát veszélyeztette volna. Rosszindulatú gáncsoskodók mindig is voltak és lesznek, a mi részünkről ezzel nem kívánunk foglalkozni - mondta Bocskai István, a HM szóvivője.

    Dózsa Gabriella


    [Szerkesztve]

    A világ legszebb repülőgépe a Boeing 787-es. http://img.index.hu/imgfrm/1/6/2/0/BIG_0003061620.jpg

Új hozzászólás Aktív témák