Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz hito #8140 üzenetére

    Látom eladtad az FZ2000-ret, gratula, bár sokkolt hogy az a gép ilyen sokba kerül.

    Én tavaly kezdtem esküvői videózással foglalkozni. Eddig két esküvőn vagyok túl, ez alapján írom a tapasztalataimat.

    Bár egy barátod esküvőjén, ha nem kapsz érte pénzt nem fogod komolyan venni. Illetve kérdés lesz e belőle vágott anyag, vagy csak meglegyen emlékben az egész nap.

    Ha komolyan veszed és beleteszed a munkát és vágod (és nem iszol :D) akkor a következő tippeket tudom adni:
    - Vigyél power bankot, mert 3-4 órányi anyag simán összejöhet a készülődéstől a menyecske táncig.
    - vigyél laptopot backupolni, nekem legutóbb 97 GB-nyi anyag jött össze.
    - legyen tartalék gép tartalék akksi, tartalék kártya.

    A végső delivery format 1080p. 4K-ban csak akkor videózz ha tudod hogy érdemes lehet újraframelni a történetet. Egyébként 1080p 50p, mert érzelmekre vadászol, amiknél nagyon jól jön ha tudsz lassítani. Egy anyuka elpityeredés, egy nevetés kilassítása csak még inkább megtolja az érzelmi oldalt. Neked az RX-en a 120p is fullos minőség így abban is rögzíthetsz, de azt pl szinte biztos hogy csak proxykkal tudod majd vágni mert annyira megfogja a gépet. Viszont vigyázni kell mert beltéri fénynél brutál a flickering 120p-n plusz extrém mértékben kell megemelni az ISO-t.

    Tipp: 50p-nél nyugodtan használhatsz 1/50 záridőt beltéren, nem minden pillanat lesz lassítva, ahol meg igen, a kutyát nem érdekli hogy kicsit erősebb a motion blur.

    Buli: 50p látványos lenne, de az ISO6400-as téma a 2.8-as objektívvel. Lehet inkább érdemes lekacsintgatni 1/25 zárra és 4K-zni (már ha ott jobb a zajod, RXnél nem tudom)

    Az SLOG2 két dolog miatt necces: a., ha elbököd a fehéregyensúlyt (bár ott az AWB...) akkor nagy szenvedés utólag visszahozni. b., a 1080p-nél picit soványka a bitrate az SLOG2-höz. főleg 120pnél. Ráadásul +2EV-re kell expóznod ami beltéren elég hamar magas ISO-t eredményez.

    Szerintem Cine2 + Pro Gamut +10 szaturáció legyen a recept, 0EV auto fénymérésnél nem fog kiégni semmi, de lesz dinamika és alacsonyan marad a zaj. Van AF-ed, így tudsz a framelésre figyelni. Menj az arcokra, medium close-up, close-up.

    Tipp518: pofátlanul menj mindenki elé legyél ott a sűrűjében

    Itt van én hogy csinálom. Ez A6300, 1080p 50p, SLOG2, +2EV auto expóval.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák