Új hozzászólás Aktív témák

  • szakibá...

    senior tag

    válasz highand #21994 üzenetére

    Nekem 1996-ból egy svéd kiadású CD-n van meg (persze LP-n is), így négy mintát tudok összevetni. Az eredmény számomra csalódás, ha legalább kettő közülük azonos lett volna, megnyugodnék.
    h1: Lehet, hogy ez a legkorábbi, de a leggyengébb is. Sok a magas, a többinek kevesebb, de nagyjából azonos a magas tartománya. Ennél a hullámformán is láthatóan valamelyik analóg fokozattal baj volt, nem szimmetrikus, a jel egyik fele le van csapva (Audacity-n bárki megnézheti). A magastöbblet egy része torzítás lehet.
    h2: A sztereó kép eltér a többiétől, kicsit szétcsúszott. Vagy fázishiba van a két oldal között, vagy a biztonsági céllal rátett kompresszor cseszte el, az átlag jelszint (RMS) kb. 1dB-vel több, mint a h4-nél.
    h4: Nem tudom megtippelni a korát, de ez tűnik a legkorrektebbnek.
    enyém: Ezt is megfogták egy limiterrel, amitől azonos csúcsszintek mellett ez 1,5dB-vel nagyobb RMS-t mutat, mint a h4. Itt a mély tartomány más, mint a többinél, kicsit kevesebb, a többi picit puffogó mélyeit itt mintha korrigálták volna (nem merem feltételezni, hogy az alkalmazott technika lenne a ludas).
    Ha valaki ABX-ezni akarna, vegye figyelembe, hogy nem elég a csúcsszinteket azonosra állítani, az átlag jelszintek eltérése még becsaphatja, ezek a felvételek RMS-ben 1,5dB-n belül szórnak.
    Az én rippem itt van.

    Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

Új hozzászólás Aktív témák