Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    Akkor Denon DA-300USB.

    A tesztkörülményekkel kapcsolatban számítógép volt a forrás, semmi kihegyezett zene PC, csak egy korrekt HTPC, Win10, Jriver. DAC-ként, mint már írtam Teac UD-301, Audio-gd Reference 5 kiegészítve Xmossal, erősítőknek Odyssey Candela/Khartago Plus Stereo páros, Yamaha CA-2010, NAD 1300/2600 páros. Hangsugárzóként Magnepan MMG, Spendor A9, kábeleknek a fórumon népszerű VDC kábelek, Klotz USB is jelen volt, plusz drágább, magasabb kategóriás kábelek, de most ezek felsorolását inkább hagyom.
    Elég sok idő elment vele míg több variációban oda-vissza hasonlítva hallgattam többféle zenével, később kiegészítettem az Abasco táppal is. Érdekes, hogy minden felállásban hallható volt a karaktere. Jobbára inkább az UD-301-hez hasonlítottam, mint a Reference 5-höz, mert előbbi közelebb áll hozzá kategóriában.
    Először gyári táppal pont az a hangzás fogadott, amit nem szokott tetszeni, hifizős műhang, először olyan érzésem volt, mint ha egy kigyúrt Musilandet hallanék. Végül is nem rossz, sok embernek szokott az ilyesmi tetszeni, szerencsére jitterhez köthető zavaró torzítás nem volt jelen USB-ről, de ez már elvárható egy mai modern DAC-tól. Ami zavart, hogy a mély tartománynak nem volt elég jó a ritmikája, az összetettebb részeknél nem volt benne elég energia, nem vészes hiányosságok ezek, az UD-301-ből is hiányzik az a feszesség, pontosság, amik csak drágább, jobb DAC-októl hallottam. Középtartomány már inkább zavart, valahogy nem voltak meg vele az eddig megszokott színpadi arányok, a mélység hiányzott, néhány hangszer, énekhang túl előre került, amolyan forszírozott formában. A dinamikáját hatásvadásznak mondanám, mint valódinak, az összetettebb részeket nem kezeli megfelelően. A magas tartományával voltam legkevésbé kibékülve, a tonalitáson is elég sokat rontott, több felvételnél felbomlott emiatt a hangkép számomra, túl izgága számomra, nem elég tiszta. Sajnos abba a hibába esik, hogy próbálja a részletesség illúzióját kelteni, de sikertelenül.
    Abasco táppal alapkaraktere megmaradt a nagyobb hibáival együtt, de azért javított a tisztaságon, határozottabbá tette a hangzást. Ajánlom én is minden tulajdonosnak egy ilyen táp beszerzését, nem drága, megéri.
    Érdekes egyébként, hogy a 2-3 évvel ezelőtti 80eFt körül akkor megkapható Emotiva XDA-2-vel is részben hasonló problémáim voltak, érdemes lenne egyszer majd azzal is összehasonlítani.
    Igazából még nem döntöttem el, hogy részemről ajánlott legyen-e, de végül is már bizonyított, sok embernek tetszik, úgyhogy egyel több vagy kevesebb ajánlás már igazán nem számít. Én inkább ajánlanék helyette egy használt Audio-GD NFB-5.32-t, vagy az UD-301-et, bár utóbbinak úgy látom mostanában megy fel az ára külföldön is, már nem lehet megkapni 400€ alatt újonnan. Mindkettőnek egészebb, realistább hangja van.

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák