Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    Kedden megjött a Saucony Endorphin Speed 2. Mivel verseny utáni lazázás van, így csak két rövidebb futásra mentem el benne, úgyhogy még csak nagyjából első benyomásaim vannak a cipőről. Azért igyekeztem rövid szakaszokra, de mindenféle tempót érinteni, csak az 5K sebességénél gyorsabbak maradtak ki.

    A leginkább sokkoló első felvétel után rögtön az a Speedroll technológia volt. ("SPEEDROLL Technology is advanced footwear geometry that gives you an effortless, always-forward motion that makes every speed feel like top speed.") Ezek szerint egyik korábbi cipőmnél sem alkalmaztak ehhez hasonló megoldást, legalábbis ennyire észrevehető mértékben. Mintha mindig előre akarnék billenni, már álló helyzetben is. :DDD

    Futás közben ez szerencsére nem negatív érzet, sőt, sokat segít a helyes talajfogásban. Talán úgy pontosabb fogalmazni, hogy kikényszeríti a helyes talajfogást és a magas cadence-t, mert slamposan futva abszolút nem működik a cipő. Tehát ha nem figyeltem nagyon oda, hogy pörögjön a láb (akár lassú tempónál is) és emeljem magasra a térdet, sarkat, legyen meg a körkörös mozgás, akkor igazából egy nem túl jó cipő benyomását keltette. Ez tempótól tényleg függetlenül így tűnt, nem mondhatom azt, hogy csak gyors munkához való, egyszerűen "szépen" kell benne futni és akkor bármihez frankó. Sőt, akkor azért nagyon frankó. Ilyenkor már nincs süppedés, mintha semmi, a talaj felé átadott energia nem veszne el, minden hasznosul és hajt előre. Legalábbis ezt éreztem 4:00 - 4:30 közötti tempónál, ahol a legjobban működött nálam, az én futótechnikámmal.

    Akinek nincs gond a folyamatos hatékony futótechnika fenntartásával, annak elég sokoldalú cipőként funkcionálhat. Akinél ez időről-időrel, figyelem lankadásával, fáradtság gyűlésével szétesik, vagy csak bizonyos tempónál van meg, ott azért ezek limitálják a használhatóságot. És figyelembe véve az árat (ami még a jelentősebb kedvezménnyel is jó magas), ebben az esetben nem annyira megérős, vannak nála jobban használható cipők.
    Kíváncsi leszek milyen lesz hosszabb tempónál, fokozónál, különösen az edzés végefelé közeledve.

    Amúgy nagyon kényelmes, van elég párnázottság mindenhol, hiába elég könnyű (243 g 45-ös méretben). Jól lehet rögzíteni a lábon, de van is elég hely elől. Fűzője tök jó rugalmas, nem gagyi, merev, ami időnként kibomlik, ha nem csomózza duplán az ember. Szóval a prémium érzet megvan. És egész menőn néz ki, csekit:

Új hozzászólás Aktív témák