Új hozzászólás Aktív témák

  • tomcica

    Topikgazda

    válasz Peterhappy #79057 üzenetére

    Anyagcsere szempontbol impulzust ad a testnek,hogy tartalekoljon a szenhidrattal es egessen minel hatekonyabban a zsirbol is. Ugye teljes zsiregetes nem letezik,de van arany.
    Ezt egy gyors futo rogton megerzi,ha pl rovidebb tavokrol probal atnyargalni mondjuk felmaratonra.Olyan az anyagcsereje,hogy brutalis mennyisegu pazarlassal halad (persze egy darabig jo gyorsan). Amikor 40-50percnel elkezd durvan leurulni azt veszi eszre,hogy vegig se tudja futni a felmaratont,talan ha nagyon lelassit safety modra akkor becsurog.
    A leurites a hosszutavhoz szukseges anyagcserenek agyaz meg.Tudj rola,hogy csak egyik eleme a hosszutavfutasnak,minden mas is kell hozza,szoval nem kell az egig magasztlani :N
    Havonta egyszer aranyat er,de nem kell hetente csinalni.Hasonloan a bojthoz elindit bizonyos folyamatokat,amik csak kesobb lesznek hasznodra.
    Nagyon ugyelni kell a lemeritos nap utani napokra,vissza kell tolteni feherje es szenhidrat gazdag egeszseges uzemanyaggal (az alkohol,feldoglozott kaja,edesseg NEM az!).
    Izomrost szempontbol egy 2ora+ futas soran a lassu izomrostok elfaradnak,ezt neha erzi is az ember,inkabb menne mar gyorsabban csak tortenjen valami.Ilyenkor aerob modon edzodnek a gyors (oxidativ fajta gyors,nem a sprinter) rostok,amit fel tudsz majd hasznalni 5km feletti tavoknal.Egyszeruen nem fognak olyan gyorsan faradni es annyit pazarolni a glikogenbol hosszu temponal.
    Ez agyaz meg annak majd,hogy egyszer 10-30km kozotti tavokon 90-93%os pulzussal szinte temposebesseg vesztese nelkul tudj futni.Ez meg lassabb futoknal is brutalis ossz atlagot dob = PB = kimaxolas.
    Persze ez melle kell a kuszobtempo,amit turelmes epitkezesnel a lassabb felerol kozelitunk meg (lasd LanyUs 80%-85%-87%-90% futott mindegyiken 70percet mar jo sokat,de ccsak akkor lepett fel,amikor mar stabil volt vegig.Igy mar nem annyira lehetetlen neki kimenni es 90%on futni 15km-t...ami verseny nelkul felig faradtan v hajnalban igen komoly dolog am :R ).

    There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Új hozzászólás Aktív témák