Új hozzászólás Aktív témák

  • Alabástrom

    senior tag

    válasz tibbike01 #14545 üzenetére

    Sok paraméter van kávéfőzés során, ami befolyásolja, hogy milyen lesz a kész ital. Pl az őrlemény finomsága, mennyisége, a kávépogácsa elkészíése, a kávé/víz aránya, a nyomás illetve nyomásprofil (előáztatás, stb), hőmérséklet....
    Ezekből nincs egy jó beállítás, ami minden kávéval jól működik, más-más kávékból más-más elkészítési móddal tudod igazán jóra elkészíteni. Rossz elkészítési móddal keserű, savanyú, asztrigens, vizes, stb tud lenni az ital. És az egy következő dolog, hogy ha ízhibája nincs is, de megjelenik-e a csészében a kávémag igazi varázsa, ízjegyei, jellege.
    Jó kávét készíteni jó manuális eszközökkel és behangolva lehet. A barista egy szakma. Ne nézzük le. Az automatás (otthoni, "olcsó" automatákról van szó), más kategória.

Új hozzászólás Aktív témák