Új hozzászólás Aktív témák

  • zolnagy

    őstag

    válasz zolnagy #110031 üzenetére

    Megcsináltam a bent maradó kávé tesztet mindkét őrlőnél.
    Először azt csináltam, hogy a kipiszkált őrleményt lemértem, mint itt a videon: [link]
    Tehát a NZ-ből ugyanígy kinyertem a bent maradt kávét, a mazzerből pedig kipiszkálva és többször fejre állítva nyertem ki. A mazzernél nem akartam a késeket kiszedni, mert ott most olyan jól sikerült hézagolókkal berakni, hogy nem akartam még egyszer nekiállni.
    Nos a lemért mennyiségek így:
    NZ: 1,75 g
    MM: 2,45 g Ha a késeket is kiveszem, akkor alatta is lett volna még egy kicsi (az eddigi késcserés tapasztalataim szerint), érzésre kb. 3g lett volna a végeredmény.
    Képek: [kép] [kép]
    Aztán összeraktam az őrlőket és megnéztem, hogy így tisztán mennyi ragad bent.
    Megosztom az eredményt, de nem összehasonlítható sztem, mert míg a mazzernél összerakás után ugyanaz az állás ugyanazt az őrleményfinomságot hozta, a NZ-nél sokkal finomabb lett. Ezért őröl olyan sokáig a NZ a videon. Ezután kalibráltam a NZ-n, hogy a szétszedés előtti 24-es álláson hozza ugyanazt a finomságot. Addig addig állítgattam, míg elfogyott a kávém :)
    Így most már többet nem tesztelek a hétvégén.

    Videok:
    NZ: [link]
    MM: [link]

    A fazit számomra az, hogy a NZ egy nagyon kényelmesen használható otthoni őrlő, jó őrleményminőséggel, megértem, miért szeretik a tulajok.
    Én viszont nem éreztem a késztetést, hogy lecseréljem rá a minim.
    Ez annak is köszönhető, hogy a minimet is elég kényelmes használni és őrleményminőségben sem éreztem rosszabbnak (F64 Evo késsel). Persze a mini gyári állapotában nem lenne ez, mert a gyári mini kés sztem rosszabb, ill a Veri féle tölcsér is kell a kényelmes használathoz.
    Méretben kb egyforma helyet foglal mindkét őrlő, ha nem számoljuk a mazzer tálcáját.

    Köszönöm Peteragos topiktársnak, hogy kölcsönadta a NZ-t és a 9Baristát! :R
    A 9Baristát továbbra is zseniális kis szerkezetnek tartom. Ezzel tökéletes eszpreszót lehet készíteni mindenféle elektromosság nélkül. Ilyet tud a Robot, vagy a Flair is, de ott több mindenre figyelni kell, ezt meg csak felteszi az ember és elkészül a kofi. Persze ennél nem lehet nyomásprofilozni, míg azoknál meg igen. Kinek mi. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák