-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz sz.zs. #110101 üzenetére
Szerintem se. Viszont a topiktárs konkrétan azt írta le, hogy mennyi marad bent az első őrlés után. Ennyit elnyel, még akkor is, ha nem ez az elnylődött jön ki a második őrlésnél, hanem megül ott a résekben. Sztem amúgy valahol az lehet, hogy a nagy része megül, kis része meg cserélődik, de ezcsak feltételezés.
-
waxos
csendes tag
válasz Cool Face #110094 üzenetére
Figyelembe véve az elvárásaid és a kereted, pumpás gépből egy Gaggia Baby vagy akár a Gaggia Evo is jó lehet. Ezek talán most éppen vannak a jófogin is. Rézbojleresből időnként felbukkanhat egy-egy Isomac Venus vagy Giada, ECM Casa, Brasilia Lady vagy Club is. Érdemes beszereltetni egy PIDet is a gépekbe. A fórum összefoglalóban is vannak említve ajánlott gépek, bár ezek egy része már tényleg nagyon ritkán kerül piacra. Érdemes nézegetni a hardveraprót vagy a Kvx fórumát is, ott is szoktak eladásra felrakni gépeket. Esetleg sz.zs. fórumtárs is szétnézhet a garázsában, hogy nincs-e olyan gépe, ami megfelelhet.
-
Alvarez81
csendes tag
Már régóta akartam a Graef helyett egy jobb őrlőt, és az elmúlt két hétben ez olyan sikeresen vált valósággá, hogy egyből kettő lett. Egy németországból behozott nagyon olcsó SJ -t is válogattam (3 ból a legcsendesebbet), és Brumi1024 fekete SSP késes Super Jolly -ja is nálam kötött ki.(Fragola keze munkáját dícséri, ahogy hallottam) Az olcsót szét kellett szedni, kipucolni, új, F64 evo késeket vettem bele, meg csináltam rá cukrásztölcsér upgrade-et. Indikátorórával 1/100 alatti volt a késtartó ütése, és mindkét kést koncentrikusan középre állítottam, 5 század pontosan. (ember legyen a talpán, aki a három csavarral szórakozva ezt precízebbre állítja). Azért is vettem meg mindkettőt, mert kíváncsi voltam a két kés különbségére. Amúgy a két gép tök egyforma, szerintem évjáratra is.
Az SSP-s 2-3 próbadarálás után fényévekkel jobb kávét adott, mint a Graef, az F64 kés eddig még "csak" jobbat. mindössze 300g körüli kávé ment át a késen, de gyakorlatilag leheletnyit állítok a befullad, és az átömlik között. Az SSP-snél ez 1-2 rece a tekerentyűn. Még fogom járatni, mert az első pár kávé ihatatlanul savanyú lett az F64 evo késsel, mára már csak picit volt gyengébb mint az SSP.Viszont, gondoltam ennél azért tudományosabb leszek, fogtam egy mikroszkópot, és őröltem mindhárom darálón (kb ugyanolyan lefolyásra állítva) :
Graef: sok por, és elég sok kisebb-nagyobb-nagy darabka, teljesen tetszőleges formában. Nem csatornásodik, nem töltődik, de sokszor éreztem, hogy kéne egy feles állás a tekerőjén.
F64 Evo : minimális por, cserébe szinte teljesen egyforma kávégolyók hada alkotja a nagy részét. Térfogata hatalmas, teljesen levegős, alig tudom tömöríteni, nagyon kell neki a wdt-zés.. a tölcsér miatt iszonyúan feltöltődik.
SSP: viszonylag sok por, de a legkisebb kávédarabok ennél vannak, nagyjából egyforma méretben, csakhogy ezek nem golyók, hanem körlapocskák. Mindegyik lapos. Az őrleménye kézzel ennek tűnik a legegyenletesebbnek, térfogata ennek volt talán a legkisebb, bárhogy tömöríthetem, nem csatornásodik... ez adagolóba megy, semmi sztatikusság nincs benne, mire kiér.Az SSP késsel csupa fantasztikus szirupos kávét ittam. a Graef így összehasonlítva elvérzik, pedig nekem az is elég jó volt évekig. (most feleannyi cukrot kívánok bele, mint korában, és volt, amikor még anélkül is jólesett az SSP-s, ráadásul rászoktam a tej nélküli kávéra, annyira jó úgy is) Az itthoni kávék teljesen új arcukat mutatták meg, sokkal teltebb, csokisabb ízkavalkádok jöttek elő belőlük. A savasság drasztikusan csökkent. A gyümisebb kávéknak már az őrléskor érezni az illatát, erősebben jönnek az ízjegyek, kevesebb a ctirusosság. De nekem az olasz eszpresszók nagyobbat változtak ízben, mint az SO-k. (kivéve a Pacificaffe Malabar, ami megtáltosodott az SSP késeken, pedig Bruminak is mondtam, hogy átlagos volt korábban)
Az F64 evo még szerintem nem mutatta meg az igazi énjét, legalábbis bízom benne, mert egyelőre kínlódás használni. (csak nincs itthon olcsó kávé, bejáratásra, a 6-8-12 ezer ft-os kávét meg sajnáltam)
(Amúgy az F64 evo kés nagyon rondán volt megmunkálva. Persze csak az SSP-hez tudom hasonlítani, ami nem biztos, hogy fair, de sok apró sorja látszott az éleken)Ami gondom van: a tölcséres átalakítással a tölcsér aljára felragad a kávé, mert olyan sztatikus lesz, hogy ha karba őrlök, a felét mellészórja a sztatikus tér. (mint ahogy a Jupiter is kiparittyázza a belső bolygók felé menő aszteroidákat, a tölcsér vége is szépen megvédi a kart a kávé nagy részétől) Ezzel mit érdemes kezdeni? Az SSP-s adagolós, amit nem szeretek használni, de az nem csinál koszt . Vettem hozzá antisztati-rácsot, de nem tettem fel, mert akkor meg a garatból nem tudom kiszedni a kávét.(a pumpálás nem jó igazán - pici lukat fúj benne, a többit meg otthagyja a garatban - mindkét gépen ugyanúgy).
Előre is köszi a tippeket!
Addig meg csupán a tudományos kíváncsiságból kétszer annyi kávét iszom, mint szoktam.[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Alvarez81 #110107 üzenetére
Szuper vagy hogy vetted a fáradtságot, tesztelni, méregetni, összehasonlítani stb stb
Bár részemről érdektelen ez a kérdéskör de köszi hogy kimaxoltad a témát biztos sokakanak nagyon hasznosak ezek a megosztott tapasztalatok.
Amúgy a 64mm SSP az espresso vagy brewing profil? -
lszlfrng
csendes tag
válasz zolnagy #110105 üzenetére
Ja, ja, úgy van.
Ha bent ragadt és ott is marad, akkor nem gond, mert csak betömte a felesleges teret és onnantól már ami bemegy az ki is jön. És nem szabad piszkálni.
A "zero retention" közeli állapot akkor kell, ha egy őrlőd van és háromféle kávéból akarsz egymás után lefőzni. A kávéfőző és a daráló beállításával sima ügy, de a darálóban bent marad az előző kávéból pár gramm amivel a következő keveredik.
Az megoldás a kézi hajtányos daráló vagy a folyamatos sepregetés, pumpálás. Én nem vacakoltam belefújtam és kijött nagyja, ütögettem és ecseteltem, akkor meg kijött az apraja.
Tegnap mondta a barista szaki, hogy csak nem vagyunk olyan szegények, hogy sajnáljuk a 3-5 gramm kávét kidobni, amikor a berendezések az asztalon kb. 1-2 milla.
Egyszer kiszámoltam, hogy az én kávézási szokásommal (napi 3 fajta kávé) a "zero retention" mit jelent számokban. Nem jelentős az összeg (~40e), de fontosnak tartom, hogy ha a kávézásommal úgyis olyan nagy ökológiai lábnyomot hagyok, akkor figyeljek oda, hogy kevesebbet lépjek.
[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
válasz Toobee #110110 üzenetére
Meg alapvetően a "csokis, szirupos" jelzők, a cukor és a tej miatt is viszonylag egyértelmű hogy Espresso profilú lesz az a kés
Nálam amúgy van itthon 3-4kg Bravos kávé, amit végül nem küldtem át az SSP késen, mert aztán nem éreztem szükségét. A további kísérlethez azt fel tudom ajánlani, mert csak a helyet foglalja hasznosabb dolgok elől
Visszakanyarodva pár kommenttel korábbra. Szerintem félreértitek a "cserélődő pangóval" kapcsolatos problémakört. Ez a jelenség nem akkor zavaró, amikor már belőttél egy kávét és neadjisten 1g előző örlemény kerül ki a gépből, ami már X órát oxidálódott esetleg. Hanem amikor jön egy új kávé és tekergetnéd jobbra balra a finomságot, de csak kergeted a beállításokat, mint macska a farkát, mert az előző beállításból ottmaradt örlemény szabotálja a folyamatot. Ezt ugye páran úgy oldják meg, hogy 5-10g kávékat áttolnak a gépen, hogy tuti az új beállításon pörögjön a shot. Vagy igazán szeretsz szívni és nem zavar. Ebben jó a NZ, de pl. a Fellow Ode SSP-vel iszonyatosan rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Zen42
tag
válasz Alvarez81 #110107 üzenetére
Ezt érdekes volt olvasni, köszi!
Azóta jár az agyam, hogy meg kéne vizsgálni az őrleményeket mikroszkóp alatt mióta világossá vált, hogy tulajdonképpen a kés a lényeg az egészben. Azt már régóta tudott, hogy ahogy a texasiak mondják "a nagyobb jobb", de utóbb kiderült, hogy ez sem egyértelmű, a kések profilja a leginkább meghatározó, lásd a SJ vs. K30 témát vagy a 151A, B vs. C kések közötti különbséget és ehhez képest egy Mythos One-ból milyen csodakávé készül, pedig annak kisebb a kése. Mind a mai napig csak néhány olyan kávézót tudok ahol az adott kávéhoz leírt ízjegyeket külön-külön is képes vagyok kiérezni, de az mindig hatalmas élmény. Baromira izgat, hogy mi ennek az oka.
Én is a Graef-fel szenvedek most jobb híján egyébként (én bajom, túl magasra tettem a mércét) és ennek az őrlőnek a kávék egy szűkebb köre fekszik csak, úgy értem, hogy kávés szemmel az elmegy és az egész jó közötti tartományban mozog, míg a világosabb pörik többsége nem üti meg a mércét espressoként tök mindegy mit csinálok. Első őrlőnek jó volt, de egy átlagos 64-es síkkéses (SM90) után hatalmasnak éreztem a visszalépést anno. Aztán rájöttem, hogy nem vészes, csak nem mindegy mit őrlök le vele. -
Toobee
veterán
válasz WarLock07222 #110112 üzenetére
Én úgy alkotok most véleményt, hogy semmilyen SSP késem sincs, csak kóstoltam kávékat SSP-s géppel. Szóval én az espresso profilt biztosan nem venném meg, szerintem arra kár kiadni a pénzt. Ennek a "hifizésnek" amúgy is az a lényege az esetünkben, hogy nüanszokat kiérezzünk a pörkölés előtt és után is kézzel válogatott, ilyen olyan kísérleti fajtákból/eljárásokkal készült kávékból, általában ultravilágosra pörkölve. Szóval én csak a filter profilt venném meg. Olyan őrlőt rohadt könnyű venni, ami tengernyi finet csinál, de olyat marha nehéz, ami nem.
Azt el tudom fogadni, hogy a szemnek szebb a fine miatt a lefolyás, nem olyan melós belőni naked karral egy-egy kávét.
Most, hogy így belemerültünk. Groupbuy valaki? 2 db 64-es Mazzer SSP keresné gazdáját, egy kéne nekem.
[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
válasz Toobee #110115 üzenetére
Én mondjuk a helyedben lehet Multi-purposere szaladnék rá. Te talán nagyobb lelkesedéssel ugranál neki az espressozásnak az Ode-dal, nem? Nálam a Brewing kés még mindig annyira szituációs játék espressora, hogy már sokszor neki se szaladok még akkor se, mikor biztos lenne a siker. Bár most a felújítás miatt csak a port fogja az Ode, akár vihetnéd is egy körre...
-
#85578752
törölt tag
válasz WarLock07222 #110112 üzenetére
Apropó, szívás. Ugye pumpálni nem érdemes a darálókat, mert olyan helyre is eljut a kávépor, ahová nem kéne. Na de szívni, porszívóval, lehet hogy megoldás lehet?
-
Toobee
veterán
válasz WarLock07222 #110116 üzenetére
Mondjuk ez elég nagylelkű felajánlás és jól is hangzik. Pont most vettem nagyobb bringás hátizsákot, el is férne benne Siren filter pöri remek alakalom lenne összekóstolni őket.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Top Kávé Kanizsa kft-nél lehet érdeklődni az ára után.
-
brumi1024
veterán
USAban 3500 usd arat lattam tobb helyen is, R58 (flow control kiegeszitovel) arban van kb, gyanitom itthon is hasonlo lesz. Ami egy HX geptol eros kicsit, design ide vagy oda, a wifis resz meg nem ad tul sokat egy Decenthez kepest (ami 100 dollarral olcsobb).
[ Szerkesztve ]
-
Alvarez81
csendes tag
válasz Peti...(16v) #110108 üzenetére
Köszi!, Eddig idegenkedtem az RDT-zéstől, nem is kellett, de kipróbáltam tényleg kb 1-2 csepp vízzel, és jobb a helyzet. bíztam benne, hogy lesz más ötlet is, ami csökkenti a feltöltődést.
-
Alvarez81
csendes tag
válasz Zen42 #110113 üzenetére
Köszi neked is, meg a többieknek is!
Az SSP kés espresso, ahogy ki is következtettétek .
Igazából ha nem lepett volna meg ennyire, hogy teljesen más ízűek, és alakúak lettek az őrlemények pici szemcséi, még fel se rakom az írást Gondoltam majd, ha az SSP kés is beáll... Egyébként tegnap óta 2 recével tudtam lejjebb tekerni az SJ-n az állítót, pedig csak 100g mehetett le rajta. Szóval tényleg kell neki idő, és kávé. Majd meglátom, hogy milyenek lesznek a kávészemcsék utána. Csinálok pár képet a mikroszkóppal, és felrakom, ha érdekel valakit.Én a Graef-ban azt elégeltem meg igazán, hogy nem mindig tudtam vele egymás után 2 egyforma kávét készíteni. Ha meg tekergetni is kellett, hiába tekerem vissza, sose volt ugyanolyan, mint előtte. No és persze visít működés közben. A céges Iberital challenge hangosabb volt, de alacsonyabb frekvencián, így könnyebb volt elviselni. Szerintem kezdő őrlőnek még mindig nincs jobb a Graef-nál 20-30 ezer környékén. Pici üvegbe őrültem, még pofozgatással együtt is hamarabb került a kávé a karba, mint most a garatsöprés, és 3-szor ráindítás után... De nem bánom.
-
zolnagy
őstag
válasz Alvarez81 #110107 üzenetére
Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataid az őrlőkkel. Szerintem ezek a kísérletek és tapasztalatok nagyon hasznosak másoknak is, én szeretem ezeket olvasni.
Az biztos, hogy Te is elég hardcore vagy, ha képes voltál két egyforma őrlőt venni, hogy összehasonlítsd a különböző késekkel.Bennem mindjárt több kérdés is felmerült.
Hogy szuperálna az SSP kés mini e-ben?
Nálam most F64EVO kés van benne, ami ehhez az őrlőhöz határeset. Az enyémben OK, máséban meg megakad, mert agresszív a késprofil és a 250W motor nem viszi el.
Ezért kérdem, hogy őrlési időben hogy viszonyul egymáshoz a két őrlő? Ha az SSP még az F64EVO-nál is gyorsabb, akkor a minibe esélytelen, ezért kérdem.Hogy állítottad be 5 század pontosan a késeket?
Én úgy szoktam, hogy az alsót hézagolom a garatseprő nyúlvány és a kés között, a felsőt pedig csak szemre és mindig kicsit húzok a csavarokon, de volt, hogy tolómérővel méregettem a 3 csavar melett a kés és késtarató távolságot és apránként húztam meg körbe.
Te hogy csináltad?Érdekes, hogy neked nem működött az F64EVO kés, nálam elsőre jó volt. Jobb, mint a 33M SJ kés. A megmunkálásban én is láttam hibákat két helyen, de a gyakorlatban nem okozott gondot.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Egy másik kávés fórumról irànyìtottak ide hozzátok. Bemàsolom ide a kérdésem,ha nem haragszotok. Most kicsit jobban àtolvasva a fórumot, kinéztem egy ajánlott szettet, konkrétan Gaggia Classic és Graef őrlő hozzá. Vicces kérdés,de a Saeco Intelia után,mekkora ugrás lenne îz élményben az alábbi szett?
-
ribarszki
őstag
válasz Viiktor1989 #110131 üzenetére
Ez nagyban függ attól is, hogy milyen kávéval etetnéd?
-
bbuffy
senior tag
válasz Viiktor1989 #110131 üzenetére
Elég nagy. De jóval többet is kell vele foglalkozni hogy az legyen.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
iatti
aktív tag
válasz Viiktor1989 #110131 üzenetére
ha egy gombnyomásnál több időt szánsz rá,/pár perc/akkor itt a helyed. de ha már egy külön őrlőt szándékozol venni,akkor jó úton vagy. friss kávé alap,a bolti "nagy márkák"itt felejtősek.
-
Alvarez81
csendes tag
válasz zolnagy #110130 üzenetére
Végigtúrtam a netet, ezt a fórumot is, és végül nem tudtam eldönteni, hogy melyik lehet jobb. Külföldön egyértelműan az SSP espresso a favorit az SJ-khez, de ott meg nem elég bátrak Fiorenzato kést tenni bele, ilyen tapasztalatot nem láttam. Itt meg vegyes volt a kép.
Amúgy végül azért vettem meg mindkettőt, mert egyrészt hajtott a kíváncsiság, másrészt kb 1 éve váltottam munkahelyet, és korábban egy iberital Challange őrlő, és egy Iberital IB7 szolgáltatta a a béren kívüli juttatás legpozitívabb részét. Ezt meg megszokja az ember. Az új helyen meg kötelező volt az egyen-Jura minden telephelyen, irodában. Itt ingyen van a kávé, de milyen....aztán kb 2 hete annyira ittunk volna egy rendes kávét egy kollégámmal, hogy kimentünk egy szomszédos étterembe, és akkor ott eldöntöttem, hogy megveszem mindkettőt, és maximum az egyiket beviszem a céghez, meg majd nézek egy olcsóbb GC-t mellé. Mert az nem állapot, hogy azért akarjak inkább otthonról dolgozni, mert ott rendes kávé van . Amúgy 50-ért kaptam a leharcoltabb darabot. Karcos, koszos volt, utángyártott teljesen életlen Mazzer késsel, de belül szuper állapotban van. Halkabb, mint a felújított SSP-s.
Érzetre az F64 evo kés gyorsabb. Majd lemérem mindkettőt, és az SSP kés is gyors szerintem, de érzésre 20-40%-kal gyorsabb az F64 evo. Holnap tudom kipróbálni, már alszanak a csemeték.
középre állítás:
na ez trükkös. Kellett hozzá az indikátoróra. Egy uborkás-üvegre feltettem az SJ tekerőjét, a felső késtartót fejjel lefelé beleraktam. Felül a kés, alul belóg az üvegbe. Ugye picit tud benne lötyögni, de ha odaszorítod az egyik oldalához, és úgy forgatod meg, akkor a késtartó elvileg egy helyben forog. Ha a késtartó koncentrikus - és tegyük fel, hogy az, mert esztergált darab, akkor a rajta levő késnek is koncentrikusan kell forognia. az indikátorórát oldalról hozzányomva, miközben forgatod, látod, hogy hol a minimum, hol a maximum távolság. Csavar kiold, kést körömmel ici-picit odébbnyom, és visszahúz, újramér. kb 30 perc volt, mert le kellett ragasztanom a tárcsát az üveghez, hogy ne mozduljon el .
Az alsó kés két emberes volt, mert hiába dugod be az indikátorórát a garaton keresztül a késhez, a terelőlemezekbe beakad. Úgyhogy a párom tartotta az óratartót, meg tekerte a tengelyt, én meg mikor szólt, néztem, hogy mit mutat az óra, a tengelyét kihúztam, amennyit engedett a rugós szerkezet, terelőlemeznyit forgattunk a késen, indikátoróra tengelyét visszaraktam a késre, és néztem, hogy 1 századon belül legyek az emelés előttihez képest. így 1 kört 3 lépésben lehet megnézni, ugyanúgy szélsőértékeket kerestem, próbáltam középre állítani, majd újramértem.... és újra... és újra... ez is volt vagy 40 perc. mert könnyű közben meglökni, hogy teljesen az elejéről kelljen kezdeni.A garatból nézve a két kés teljesen fedi egymást.
A feleségem a végén kiröhögött... nem sok ilyen őrült van .
Amúgy ez tényleg olyan, mint a hifi, fejhallgató, DAC-AMP téma . Csak ÉN ott nem hiszek a rézkábel bejáratásában - No offense -Amúgy kezd alakulni a Fio kés is, kezdenek eltűnni a savak, de még mindig csatornásodik kicsit, és érzésre is nagyobbak a szemcsék, mint az SSP-sben. Még pár napig bejáratom, és utána rakok fel képeket, meg némi infót.
-
zolnagy
őstag
válasz Alvarez81 #110135 üzenetére
Huh, köszi a részletes infót.
Hát nekem ilyet biztos nem tenne meg a feleségem, még egy percig se tartaná.
Én azt hiszem maradok a hézagolásnál
Viszont ezek szerint nem lehetetlen az SSP kés a minibe se.Várom (juk) a további tapasztalatokat.
Nem semmi az a cég, ahol cafetériába eszpresszo szettet lehet kérni, majd felvetem nálunk is
-
Alvarez81
csendes tag
válasz zolnagy #110136 üzenetére
Huh, lehet félreérthető voltam, nem igazán Cafeteriába ment. Évekig automatákat vettek a cégnél, amik nem bírtak ki fél évet se nálunk. Egy ideig mi "hardveresek" javítgattuk őket, aztán mondtuk, hogy na vegyünk valami rendeset. Akkor lett az Ib. Challenge, meg egy La Nuova Era Cuadra. Ez már jobb volt, de ennek is sok lett a napi majd 1kg kávé lefőzése...és kibuliztam egy kollégával a kétkaros IB7-est a főnökünknél a Cuadra mellé... szinte hibátlanul ment 3 évig... De amúgy van az, amikor azért van kedved bemenni dolgozni, mert tudod, hogy lesz egy negyed órás kávézgatás-nevetgélés a kollégákkal, mielőtt beszállnál a mókuskerékbe.
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok! Valaki próbálta már a Lelit ims 57mm 10 grammos kosarát? Valóban jó lehet ez 10/12 g kávéval.
-
Viiktor1989
aktív tag
Egyenlőre itthon egy Intermezzo Espressovalnetetem az automata kàvéfőzőmet, egyenlőre ettől is oda-vissza vagyok😅 de természetesen,ahogy olvastam,csakis friss pörkölésűt fogok beszerezni,nem bótit..😊 Nem akadály a pár perces művelet sem.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz Viiktor1989 #110140 üzenetére
Esetleg, ha belefér a büdzsébe egy plusz 20-as, akkor 1z presso JE vagy JX-pro (60.000 Ft mindkettő), előbbi finomabb egy kicsit csak presszóra, utóbbi jó filterre is. Mindkettő kézi, 50-70 mp egy adag letekerése, de őrlemény minőség és beállítási fokozatok tekintetében nagyon megérné a beruházás. Graef jó, de amikor szembesülni fogsz vele, hogy egyik fokozat besül, másik átfolyik, kellene közéjük egy, de inkább kettő fokozat, akkor beindul majd a vezérhangya és rövid időn belül váltani akarsz majd. Ha nem zavar a kézi, akkor ár érték arányban ezek a legjobbak.
Ha van della, akkor kézi vonalon Kinu simplicity, vagy Commandante C40 + red clix amin érdemes agyalni. -
bbuffy
senior tag
válasz Viiktor1989 #110142 üzenetére
Kézi megosztó hosszú távon. Ott már szeretni kell/Hc nek kell lenni. Nem mki bírja egy percig tekergetni a lantot. Automata őrlő? Mármint?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz Viiktor1989 #110144 üzenetére
Igen, az az általánosan jobb választás. A kézi nem a kezdők hosszútávú fegyvere Bár van akinél beválik, de kis százalék.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
senior tag
válasz Viiktor1989 #110131 üzenetére
Ha a Pidelt Classic + Graef a Jófogásról a kiszemelt , akkor az egy jó ajánlat szerintem , vedd meg nyugodtan!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
senior tag
válasz Viiktor1989 #110147 üzenetére
Kézi, Vagy egy felújított / jó állapotú Mazzer. Bármi mással nem leszel sokkal előrébb, kvázi pénzkidobás.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Krajcsi
csendes tag
válasz Viiktor1989 #110142 üzenetére
A kézit csak amiatt dobtam be, mert 60.000-ért kapsz egy kompromisszumos, de jó alternatívát.
Ami gépben jó és valódi előrelépés, az az sz.zs. által is javasolt, felújított tuning késes Mazzer alternatíva. de ez 85.000-150.000 Forint.
Super Jolly: F64 evo kés
Major: 151 C kés
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest