-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zen42
tag
válasz Ludovicus #110118 üzenetére
Alapvetően nem a költségvetés a probléma, és már nem térnék vissza az SM90-hez.
Az elsődleges gond, hogy oda ahová tenni tudnám, nem fér el akármi mert nem elég mély a hely. Olyat meg amilyen jó volna és el is férne (újabb házas Major) időtlen idő óta nem hirdet senki. -
Zen42
tag
válasz Alvarez81 #110135 üzenetére
Engem mindenféle fénykép érdekelne az őrleményekről, késbejáratás előtt és után is, esetleg némi infóval, hogy mi változott az ízekben, bármi. Előre is köszi.
Mert az nem állapot, hogy azért akarjak inkább otthonról dolgozni, mert ott rendes kávé van . Hát pedig nálunk is ugyanez a helyzet. Egy Philips Automata Segafredo Intermezzo-val. Alternatívaként egy nagy ingyenes Lavazza italautomata aminek jobb ízű az instantja mint amit frissből csinál. Azt hiszem ez mindent elmond. Home office forever! -
Viiktor1989
tag
Köszönöm szépen a segítséget
-
senior tag
válasz vicces1 #110154 üzenetére
Nah, nekem meg pont ez nem jött be, olyan lapos, semmilyen volt Akkor ezek szerint user error volt?!
Egyébként pont ma beszéltem a Mikivel telefonon, elfogyott már neki ez a tétel. Van viszont száraz Brazílja, Guatemalai, Kolumbiai, Indonéz Kalossi, Szumátrai Raja Toba, és nem utolsó sorban a fergeteges száraz etióp, az Aramo, ami nálam viszi a pisztolyt elég rendesen.
Toobee: Én is a Mohában szoktam átvenni.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
lszlfrng
csendes tag
A kávé tárolására egy kicsi, zárható üveget használok amiben 30g babkávé fér bele.
Egy üveg paradicsom sűrítmény kb 99Ft (amúgy 100% paradicsom van benne).
Kérdés, kell ezt még fagyasztani vagy szobahőmérsékleten is eláll (értsd nem döglik meg) 3 hétig?
Vagy nem jó a megoldás és van sokkal jobb?
[ Szerkesztve ]
-
lszlfrng
csendes tag
válasz konzumpro #110160 üzenetére
Akkor most első kézből kapod az új infót: 1 perce szagoltam végig mint a tíz üveget és egyik tetőn (belül) se érződik a kávén kívül más illat.
Ennek a gépnek is kávé szaga van.
Ennek meg ugyan olyan kávé szaga van mint az előző gépnek.Most szagoltam meg
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz lszlfrng #110159 üzenetére
Jobb mint a zacskó az (közel) adagonkénti tárolás, de 3 hét után azért érezhető a változás (főleg ha egy részt fagyasztasz, és azzal hasonlítüd össze, nem az emlékeidben élő ízzel). Fagyasztva hetek után is változatlan.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
sublett
tag
Sziasztok,
Az alábbi problémával küzdök egy 1997es gaggia classic masinával:
Nem küldi át a vizet a gép, a hangja ugyanolyan mint eddig.Az utóbbi időben kétszer is kiürült a víz főzés közben, mindig rátöltöttem menet közben. Gondoltam kitisztítom, a vakszűrős tisztításkor eleinte nem jött víz a túlfolyó csövön, de később megindult, azt hittem megjavult, de sajnos nem.Régi saeco gépnél volt olyan, hogy a habosító csövön keresztül lehetett légmentesíteni, ezt is próbáltam, de sajnos így sem indult meg a víz.Van ötletetek?
Előre is köszönöm!
sublett -
lszlfrng
csendes tag
válasz soldier2 #110162 üzenetére
Olvastam, hogy a kávébab fagyasztása az ördög műve.
Aztán jobban utánaolvastam és kiderült, hogy nem probléma és van, hogy még jót is tehet a (bizonyos fajta) kávénak.
Lényeg, hogy légmentes edényben legyen.Próbálta már valaki a fagyott szemeket áttolni a darálón?
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz lszlfrng #110165 üzenetére
Itt többen fagyasztanak, és fagyottan őrölnek. Én is csináltam egy ideig, aztán mostanában már nem. De semmi probléma nincs a fagyasztott szemek őrlésével. Mivel alig van víztartalma, nem keményedik meg a fagyóban, mint más élelmiszer.
A fagyasztás helyett próbáltam, hogy adagonként mézesüvegben porciózom, de nem fagyasztom le, és szobahőmérsékleten tárolom. Ez egy fokkal jobb, mint zacskóban tárolni és onnan adagolni, de nem volt az igazi. Jelenleg zacskóban tárlom sima hűtőben. Zárás előtt a levegőt kinyomkodom és csak fél percre veszem elő. Eddig úgy tűnik, hogy beválik. 1-2 hét alatt fogy el egy 25 dkg kávé nálam, az alatt nem változik a kávé. De volt, hogy két fajta kávét tettem a hűtőbe. Kb. 3 hét alatt fogyott el a kettő, azok is jók voltak. -
Toobee
veterán
válasz brumi1024 #110169 üzenetére
Melyiket kóstoltad? Nekem is nagyon betalált a mostani eresztés Bazsiéknál. A héten szerintem bontom a kenyait is, arra még nagyon kíváncsi vagyok. CasMo is most jött ki, terület, régió gyanúsan ugyanaz, bár a feldolgozóállomás nem. Mindenesetre jó lenne fej fej mellett kóstolni őket.
https://barbieripnk.hu/
-
Alvarez81
csendes tag
válasz Zen42 #110152 üzenetére
Hozom majd a fotókat .
Egy tréningközpontban Szlovéniában ( kb 10 éve ) volt egy folyosói automata, ahol fél EUR volt egy instant kávé, 1 EUR volt az őrölt. kipróbáltuk. Annyi volt a különbség, hogy ha a drágábbat választottad, lejátszotta az 5 másodperces őrlés.mp3 file-t, és úgy adta ki az instant "kávét" -
vicces1
aktív tag
válasz sz.zs. #110158 üzenetére
Ez nálam pihent vagy 3 hetet, (egy Kenya volt elsőnek, tévedésből, ami nem a kedvencem) 3. shot már remek volt, 93 fokon, és mintha jobban adta volna, ha mellőztem a hosszabb előáztatást, inkább 4-5 bar-ral kezdve. De játszani kell vele.
- Hát elég érdekes vásárlás volt... kértem egy Brazilt, ebből félkilóst, egy Etiópot, és egy bármilyen Közép-Amerikait.
Ehhez képest kaptam 0,5kg Kenyát amit kifejezetten nem kértem, sem a Brazilt, mert az meg pont elfogyott, sem az Etiópot. Bár most nem tudom a Bambino milyen, még az vár a sorára.hyperspace ezt vele kellene intézni, fb-on megtalálod.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Alvarez81
csendes tag
válasz zolnagy #110130 üzenetére
Mazzer SJ kés-sebességek:
2-2 darab 18g-os adagot őröltem mindkét őrlőn, köztük kisepertem, ráindítottam többször...
SSP: 9,9 , 9,5 s
F64Evo: 7,9 , 9,2 sKicsit nehéz ezt így lemérni, mert lehet 1-2 pattogó kávédarab benne, de kb akkor állítottam le a stoppert, mikor hangra végetért az őrlés, és maximum 1-2 pici darab pattogott benne.
Érzetre nagyobb volt a különbség, de közben rájöttem, hogy azóta az F64 késest sokkal finomabbra tudtam állítani, így lassabb lett az is.
(érdekes tapasztalat, hogy amíg bekopott kést ha a tekerővel forgás közben összeérintjük, akkor elkezd visítani., ha visszatekerem, majd megint megszorítom, ugyanott kezd el sírni. Ezt kipróbáltam a vacak késen, meg nagyon finoman az SSP-n is. Viszont a vadiúj F64 EVO kés nem így viselkedik. Ha összezárom a késeket, sípol, majd elkezd elmúlni, illetve ha kinyitás után újra összezárom őket, akkor szorosabbra tudom tekerni, mint előtte... ezt 3-4 szer kipróbáltam, óvatosan , épp az első hangok megjelenéséig, de nem akarom kínozni a kést. És ne negyed fordulatra gondoljatok , csak fél recével került lejjebb esetenként a zárási pont.
Nekem ez azt sejteti, hogy a pici sorják lehetnek azok, amik ilyenkor elkezdenek elkopni a kés szélén. Ettől még a kés nem fog bejáratódni, mert az élek mélyebben vannak, így lesz helye a most vett legolcsóbb Amaroy kávénak : ) ha már őröltem belőle, megkóstoltam. Kár volt ) -
Viiktor1989
tag
Sziasztok. Ma reggeltől rà àlltam én is a kàvé készítés rögös útjàra egy Gaggia Classic× Graef CM 702 kombóval. Egyenlőre még csak bolti kávém van,illetve 10 másodperc alatt főtt le az első,de már így is másabb íze volt,mint az automata kávéfőzőben ugyan ezzel a kávéval 😅 Aki ilyen szettel készíti a kàvéit tudna segíteni az őrlő helyes beàllìtàsàban? Kb hanyas fokozaton érdemes őrölni?
-
Bazsee71
őstag
válasz Toobee #110167 üzenetére
Ohh, egy kis Kenyérlelke, intenzív volt.
Nyár eleje óta nyúzom a Domobar Supert, megelégedéssel. A felhasználói felületet megszoktam, de arról továbbra is azt gondolom, hogy nem a legpraktikusabb. Ráálltam vele egy folyamatosan ereszkedő profilra, amibe csak ritkán nyúlok bele, így meg pláne nem fájó.
Ez a nagygép a kínálatuk csúcsa, (Technique TS PP), már egy fokkal fejlettebb nyomásprofil visszajelzéssel, de tippre még ezen is csiszolgatni fognak. Komolyan összerakott cucc, dögnehéz, belenézve nem spóroltak az alkatrészeken.
Ezen már van egy "pro barista" kezelőfelület, ahol menet közben gyorsan lehet variálni a paramétereket (kávévíz hőfok, kazán nyomás, teavíz hőfok, előáztatás), ez jól kézre áll.
Itt a kávékhoz már fizikai gombok társulnak, így ha be van állítva, nem kell kijelzőt nyomkodni. Gőze nem nagyon tud elfogyni. Összességében nekem nagyon bevált. Erdélyben dolgozik a kistestvére (Technique R), havi kb 100 kg megy át rajta, bírja a strapát.
A második napon a szemfülesek a La Marzoccot is elcsíphették a pulton. Elment reggel a 400 V-os hálózat, jól jött az öreg a háznál. -
senior tag
válasz Viiktor1989 #110177 üzenetére
ezt senki sem fogja tudni Neked megmondani, mert nincs két egyforma őrlő még ugyanazon a típuson belül sem. Neked kell kitapasztalni. Viszont nagy valószínűséggel döglött bolti kávéval nem fogod tudni beállítani jól. Egyébként a megfelelő pörlési finomság különböző kávéknál is eltérő.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
ribarszki
őstag
válasz Viiktor1989 #110177 üzenetére
A bolti kávét felejtsd el, döglött. Ár érzékenység esetén próbáld ki az AlzaCafet, nálam tejben jól muzsikál.
[ Szerkesztve ]
-
Viiktor1989
tag
A lényeg,hogy megkegyen a 25-30 másodperces lefolyása kb 30 ml kávé esetén?
-
iatti
aktív tag
válasz Viiktor1989 #110181 üzenetére
ezekkel a boltiakkal az a baj,hogy folyik mint a víz,mert "döglött". ha meg egyre finomabbra állítod az őrlőt,hogy lassítsd a lefolyást,ott meg keserű lesz a végeredmény.
-
Toobee
veterán
Van nekem egy gyári késes Fellow Ode-om. Warlock jóvoltából pedig kölcsönben egy SSP Brewing késes verzió is. Most bontottam a filter pörkölésű Sirent, azaz a kenyai kávét. Két duplán vagyok túl. Röviden: ilyen rondán lejött kávét se mostanában csináltam, de olyan gyönyörűen lehet szétszálazni az ízeket, hogy azt hiszem, ezt be tudom vállalni időszakos jelleggel. Érdekes, mert nagyon szépen, csöpögősen indul meg, aztán szétesik. Rotó géppel szerintem jobb lesz a helyzet, de ide már valószínűleg jól jönne egy nyomásprofilozós kit is hozzá, hogy utána tudjak menni ennek. Pici engedményt tennék magamnak, nem a Brewing kést venném, hanem a Multi-Purpose-t. Mit gondoltok róla, mennyire lesz jó filterezni? Presszó őrlőm van több is, filterezni pedig az Oda-dal szoktam, tehát a filterkávé minőség lenne az elsődleges szempont úgy, hogy néha rá tudjak kóstolni eszpresszóban is 1-1 különlegesebb tételre, mint például most.
https://barbieripnk.hu/
-
Csabio
újonc
Sziasztok!
Eladóvá vált Sage Bes 920 DB gépem. Szeptemberben lesz két éves, hibátlanul teszi a dolgát. 280e Ft.
Eladás oka: "mindig van feljebb"
Üdv: Csabi
[SAGE BES 920 ] -
hoffman_
nagyúr
mostanában értünk haza Párizsból, lehet, hogy csak én voltam peches, de nem nagyon találtam jó kávékat náluk, főleg nem a tipikus hangulatos kiülős helyeiken. Montmartre-ban azért bele lehet futni jóságba, ha valaki épp arra jár. óriási mák, hogy a szállás mellett volt szinte mindkettő. a Roast ráadásul magának pörköl az egyik üzletben, elég kellemes volt.
találtam náluk kint nagyon vagány kis Hario termoszt is, mivel itthon nem kapható és hirtelen weben sem találtam, így bezsákoltam egyet, remélem használható
szerk.:
koxx!
csendben figyelgettem a topicot, de nem láttam fejleményt. bejött a DM desztvíz + Hunyadi kísérleted? nagyon várom, hogy menjek-e DM-be, Hunyadi már itt vár[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Toobee #110185 üzenetére
"Röviden: ilyen rondán lejött kávét se mostanában csináltam, de olyan gyönyörűen lehet szétszálazni az ízeket, hogy azt hiszem, ezt be tudom vállalni időszakos jelleggel."
Turbo shot-ot próbáltad már? -
Toobee
veterán
válasz Cathfaern #110194 üzenetére
Ezt még emésztenie kell a gyomromnak. Nem vagyok hozzászokva, hogy a naked shot után ki kell pucolni a lakást Egyébként a CasMo Ichuga eszpresszó pörkölés már csak a csészét prüszkölte össze, sokkal szebben jött le. Iszonyat, hogy mennyire durván hozzá az ízjegyeket, amik rajta vannak. Ez az SSP kés nem a mese habbal kategória. Azt hiszem, elengedem a Multi vonalat, azt most nem fogom tudni kóstolni sehol, lehet, maradok a Brewingnál. Ode 1.2-n ment el éppen, de szerintem mehet még egyel durvábbra is, nagyon lassa, csöpögősen indult.
https://barbieripnk.hu/
-
hoffman_
nagyúr
igen, láttam, hogy veszélyes játék, azt hittem már beleugrottál
azt néztem még, hogy vannak "testvérei", 2-3 féle biztos, alacsonyabb ásványianyag tartalommal, de első ránézésre nagyjából hasonló eloszlásban. azokkal egy fokkal lehet, hogy egyszerűbb adagolni.
lassan valamit csinálnom kell nekem is, mert a Norda elfogyott, a Verától meg tiszta retek a gép, abból is az utolsó fél liter fogy. lehet, hogy gyógyszertár lesz ebből, meg keserűsó...
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Alapértelmezett konfiguráción sok Core CPU-nak lehet stabilitási gondja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- iPad topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen