Új hozzászólás Aktív témák

  • Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ

    tag

    válasz cekkk #17400 üzenetére

    a PID hőmérsékletet a daráló-szemecsemérethez tudnám hasonlítani, minden kv-hoz be kell lőni... a Sicurtán zongorázni lehetett a különbségeket! :) 88-ról indultunk! 88-on és 86-on fenomenális, parádés lefiolyás, gyönyörű, sűrű, olajos állag! 84-nél már az én mércém szerint nem volt jó, (nagyon, szőkült, nem volt szép, és ízre is nagyonnem! majdnem) ihatatlan... feljebb nem próbáltuk -de érzésem szerint- kb 90-92 környékéig lehetett vna talán felmenni... szóval ha már PID-ed, és Mazzered van, tessék játszani vele, ez a házi feladat! :D és ugyanígy, a lefolyás, irányadó, de nem az egyeüli irányadó. sztem a 30mp -a legtöbb esetben és szigorúan magánvélemény, ízlés- szóval számomra inkább a 25mp a kívánatos, vmint ha kicsit begörbül a vékonyabb egérfarok... ;) még annyira nem vagyok magabiztos, h ettől nagyon eltérjek, egyszerűen, nagyobb százalékban sikerül így jobban a kv! :K szóval sztem vegyél egy kockás füzetet és abba írogasd az első pár kávéfajtánál, pár kilónál, a szélsőértékeket, h hánytól hány fokig (+milyen beállításokkal) nameg, h hol nyújtotta az ízcsúcsot! és akkor az legközelebb már jó iránymutató lesz! megfogsz lepődni, h micsoda különbségek lesznek!
    nekem ez olyan elementáris erejű élmény volt, minden túlzás nélkül ki merem jelenteni, h az eddigi legjobb espresso-t köszönhetem a Vendéglátómnak! GNB PID+M SJ, 18g-os dupla ristretto hosszúság! őőő akarom mondani rövidség... :DDD )

    WiZARD (és akik PID-es gépen Sicurtával próbálkoztak): Te ill Ti meddig mentél/mentetek le a hőmérséklettel, amikor a Sicurtával próbálkoztál/próbálkoztatok?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák