-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
A sima nyitott kar már nem menő, az átlátszó lesz az új sláger.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
paljoc
tag
válasz Toobee #16799 üzenetére
En nem ugy emlekszem hogy ne tetszett volna, de igaz, amit kostoltal anno az mas volt, abban nem Yirga volt. Akkor ezt irtad:
"Én eLiXiR-t kortyolgatok éppen. Ez is ronda, de finom. Bár lehet, hogy már megöregedett, kicsit későn került sorra. Nagyon hamar megindul, gyorsan szőkül, de finom csokiba mártott gyümölcsökre emlékeztet. Etióp túlsúlyt érzek benne valamiért (ízben), talán Sidamo. Főnök?"
-
tariattila
veterán
isztok Ti rendesen (kávét) ???
-
adpeter
tag
válasz tariattila #16806 üzenetére
Én igen! Beteg állat!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
tariattila
veterán
válasz tariattila #16808 üzenetére
mondom én, hogy nem alszik egyik se...
déjlikáfinyúzon is valami elmementtel címlapolnak
http://dailycoffeenews.com/2014/09/03/espresso-voyeurism-naked-extraction-in-a-bottomless-portafilter/direkt nem linkeltem nehogy valaki olyan is rákattintson akit érzékenyen érint a téma
de azé'na!
-
Ábi
tag
válasz tariattila #16809 üzenetére
A jó pörkölő sosem alszik és korán kezdi a melót!
-
ronin s8
senior tag
-
And06
aktív tag
ma a reggeli adagot WDT nélkül húztam, látványos különbség van, nem egyenletesen indul meg, ezáltal foltokban szőkül később, kis csatornásodás is befigyelt. pedig a gaggián állitólag jó a vizterités, szóval kevésbé kéne kijöjjön. azt az 5 másodperc plussz időt mindenképp megéri rászánni!
-
bl4ze
veterán
válasz tariattila #16808 üzenetére
drága tari attila : a FAP FAP nem Tobee-nak szólt, hanem másnak a naked kar miatt vicc volt
ha nem esett le , sajnálom utána meg törölték szóval dont worry
.:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
nyilván egyenletes pogácsa kell, a jó vízterítés azt nem oldja meg, hogy nincs eloszlatva az őrlemény tömörítés előtt, te összenyomod és egyes részeken dupla olyan sűrűségű lesz a kávé. persze, hogy a víz a könnyebb úton tör át.
de ha adagolós a géped, próbáld ki, hogy púposra őrölsz a szűrőbe, aztán lehúzod a tetejét, majd úgy tömörítesz. ahhoz képest ha ugyanezt csinálod, aztán wdt, aztán tömörítés... nem hiszem, hogy ki tudod mutatni konzekvensen a különbséget
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
csak azért irtam, mert volt aki azt irta, hogy nála biz nincs különbség!
adagolós, de az adagoló ugyanúgy hagy csomókat, mint a csőrös hagyott, csak nem annyit. a 17es strada szűrőt világos pörkölésből puposra tölteni kész csőd, ilyen 20-21gramm de ma hozzák a 15 grammos VST szűrőmet, azt már valószinüleg puposra fogom tölteni, remélem beválik a tervem, és ezzel a 2 szűrővel elleszek jódarabig[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
okok... no szomorúság... csak úgy láttam az övére volt válasz a fap
egyébként mindegyis kiére...
más
tegnap sokat agyaltam a Pavonival
wdt-től kezdve a voodoo-ig minden volt
de a QM 'tökéletes' cirmos-krémes produkciójához még csak nem is hasonlatos a produktum...
hőmérséklettel, darálótekergetéssel, mindennel játszottam de a végeredmény nem sokat változik...
értetlenül állok az eset előtt...
hmmmmm..... -
Toobee
veterán
válasz fragola.6035 #16819 üzenetére
Én vennék! Engedd, hogy a kasszához fáradhassak!
https://barbieripnk.hu/
-
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #16819 üzenetére
halihó!
telefonon elérhető vagy? most akar hívni ismerős de nem tud... ránézel? köszitamper:
49,4-et mértem...
az előzőm meg 49,6 volt...
most újra kell mérjem
nekem jó lesz pavonihoz a sima(párhuzamos) oldalfalú de a talp magasságát is szeretném megadni... lehet?[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Hazai forrásból honnan lehetne beszerezni E61 gépet?
Expolygont találtam csak, de rokettát nem szeretnék, már csak az ára miatt seCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz tariattila #16809 üzenetére
Jaj, majd csak túlteszem magam rajta, hogy valaki azt mondta, hogy kisezer ilyen videó cirkulál a youtube-on ... Gondolom, most gyűjti őket és majd csak belinkeli idővel...
Ha ennek "lapocskának" a főszerkesztője másként látja, azt valamelyest kompenzál ...
Hogy kell itt bármit is belinkelni :-))))?!
@ Parci: Sajnálom, hogy a fenntartható fórum-ról történő eszmecsere lecsengett. Máshol másként működik. Nem 10-20 aktív tag baráti kerekasztala szokott általában lenni ... De lehet, hogy Ti mást akartok. Nem tudhatom.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Utána nézek ezeknek a helyeknek, köszi. Új gépet csak végső esetben vennék, mert 300 körül már fullos használt gépeket is lehetne találni.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Toobee
veterán
Otthonra E61 csak karos indítással szvsz. Ha biznyákba kell, mehet a gombos, de a kar feelingjét nem hozza semmi más. Szerintem ez is hozzátartozik a birtoklási vágy kiteljesedéséhez. Ennél feljebb már csak egy rugós, E61-es gép lehet érzésben
ui.: Strega-t nem tudok valamerre próbálni?
https://barbieripnk.hu/
-
And06
aktív tag
válasz Toobee #16829 üzenetére
igen erre jutottam én is
saját helyzetemen gondolkozva, hogy mi lenne az ideális következő gép, nem jutottam még dülőre. tejes italokat az idő 1%ában iszunk (az asszony tejérzékeny, és én sem kivánom), viszont kéne egy gép amin sorban lehet húzni a duplákat esőtánc járása nélkül
szóval lehet egy HX gép felesleges, mert sosem gőzölnék szinte, ötletek? (a Hifis féle LM persze jó lenne, de annyit nem szánok rá még elméletben sem)a vizhálózatra kötésnek van valami előnye a kényelmen kivül?
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Akkor leveszed a bojlernyomást és jó vagy. Ha már itt tartunk, többi E61-es kollégához intéznék kérdést: nektek milyen nyomás mellett, hogyan alakul a fejben a hőmérséklet? Én most lent vagyok 0,65-ös nyomáson, de megyek még lejjebb is, mert így 98-100 fok körül mozog a hőmérséklet 3-4 óra bekapcsolás után. Tehát úgy 3-3,5 deci hűtőcsapolással lemegyek 84-86 fokig, majd intézem a kávét, közben visszaugrik 92 környékére, ott csapolok még egy 2 decis adagot (ezt WDT közben szoktam intézni), amivel lemegyek 86-ra és mielőtt feltenném a kart, kiengedem belőle az előváladékot, így beállok a 87-re, amin jól érzi magát a mostani kávé. Kicsit körülményesnek hangzik, bár nem az. Ki is [moderálva] a géppel, mert utána szépen visszatöltöm a tartályba a vizet, szóval no problemo, de ezért érdekelne engem a szűkítő. Gondolom ismeri a mondást mindenki: ha szűk, az sose baj.
Lagoon: értettem a célzást. Októberi projekt lesz behúzni a kofímasínához két csövet. Mondjuk akkor már nem ártana új metlakit is lerakni a konyhában
[ Módosította: radi8tor ]
https://barbieripnk.hu/
-
lagoon79
tag
az e-61-es fej alapból olyan felépítésű, h a kar középállásba (vagy kicsi feljebb) emelésével kinyit egy szelep, így egy kis mennyiségű víz a fejből "előáztatást" imitálva kifolyik. azt hiszem, h vmi előáztatási kamra vagy mi a neve ennek a résznek. ehhez nem kell a hálózati nyomás. viszont itt nem lesz nyomás, csak megnedvesíted a pogácsát.
egyébként régebben hallottam, olvastam olyat is, h a rotonak hosszú távon nem tesz jót ha nincs belépő nyomás, sőt tapasztaltam is, h van olyan, ami tartályból nem is volt hajlandó felvenni a vizet, míg hálózatra kötve egyből tette a dolgát.
-
Toobee
veterán
-
hifis50
csendes tag
Azt hiszem, ez a legolcsóbban megvehető LM gép, itt a szomszédban:
LM Shot Brewer -
Toobee
veterán
A csepptalcat ossze nem vizeznem 1 mikroszalassal le van takarva a talca, azt kicsit elore szoktam huzni, hogy egybol a lefolyoba menjen a viz. Egy mikroszalas a tetejere, egy a cseszemelegitotol a fejig, ket nagy konyhai az oldalaira, meg egy hosszu, keskeny, ami a fejtol a seggeig leer. Nalam igy pihen a gep. Ha hasznalom, akkor felhajtom es mar mehet is a csapolas. Creepy?! Szoval bogrebe hutocsapolok.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
bbuffy
senior tag
Most olvastam a korzón hogy a ROK az új hazai trend. Tényleg?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
Én is úgy vettem észre, nincs értékelhető különbség pl. a Giotto-val sem, ha WDT-zem.
Nagyobb a szórás nálam a rossz eloszlatás és a helytelen mennyiségválasztás miatt. Persze kevésszer próbáltam. (Gondolom, Te sem csak a ma reggeli félrenyúlásra alapozod a véleményedet? Ilyen előfordul bárkivel, még WDT után is.)"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz bbuffy #16847 üzenetére
Tényleg. Ha bejön, nagyobb lesz a kasza, mint a LaMarzocco-kon, mert olcsóbb.
Szerintem semmi különös, ellenben több macera. Egy éve még 20e körül próbáltak elsózni egyet a Vaterán, gondolkodtam is rajta, de lebeszéltem magam. Kipukkad majd ez is, mint az ArroPress...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."