-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SG3rg0
őstag
Látóterembe került egy ilyen főző. DeLonghi EC750
Vélemények? VS. Philips Saeco
-
vendingo
veterán
Lehet nehezet kérdezek, de Máltán nem tud valaki egy jó kávézót?
Elvileg van egy ilyen: Cafe Jubilee , ami van pesten is. Valami tapasztalat?
Hülye voltam, venni kellett volna egy brikkát. Most félek, hogy 1 hétig mosogatólét kell innom..
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
adpeter
tag
Volt egy kis technikai probléma a shopban a készletkezeléssel.
Emiatt nem lehetett vásárolni. Kijavítva.
Hátha érint itt valaki! Kösz!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
korte73
csendes tag
Vajon egy új Rancilio Silvian be mire van állítva gyárilag az OPV?
-
Paqito
senior tag
válasz SG3rg0 #17914 üzenetére
Gyanús, hogy valami egyenesági utóda lehet az általad linkelt darab
Na ez jónak számít?
Magánvélemény (!!!): Igen ez jónak számít. Az általad eddig ivott kávéhoz - melyet a Szarvasival főztél - mindenképpen más kategóriát képvisel egy ilyen géppel készített kávé. Emellett számos jelenleg megvehető, gagyi minőségű szarokhoz képest is jónak számít. Szerintem egy ilyen, vagy ehhez hasonló készüléknél lejjebb semmiképpen ne add, és vállalom, hogy "megköveznek" de egyelőre az sem akkora baj, ha nem veszel darálót.
Én 5-6 éve voltam ebben a helyzetben mint most Te. Én anno egy Krups 4xxx - nem emlékszem a pontos típusra - gépet vettem, a Szarvasi helyett. Hipertér ugrásnak éreztem a különbséget, pedig ugye a tökéletes eszpresszótól azért messze volt
[ Szerkesztve ]
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
korte73
csendes tag
Gondolom ez csak nekem új.
Eszerint az OPV-t hidegen fölé kell állítani, mert úgy lesz jó a nyomás üzemi hőfokon.
https://www.youtube.com/watch?v=hfqkprLNQIY -
RBJ
addikt
Tescoban mintha mostanában 18e körül lett volna akciósan a saeco.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
korte73
csendes tag
Úgy látom a Silvia más alapokra helyezte a tejhab készítés tudományát. Lesz mit gyakorolni.
Ahogy nézem a legtöbb videón ipari gépekkel mutatják a folyamatot. Nem nagyon láttam megemlítve, de azokon a gépeken jellemzően több furat is van a gőzkar végén. -
WiZARD
addikt
válasz korte73 #17921 üzenetére
Ha jól tudom akkor a több furat nem feltétlen segít a könnyebb/jobb tejhab készítésben, inkább csak sebességben/időben számít.
De ez a vég általában cserélhető.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Most szólt párom, hogy megjött Bélától a Reneka... Már csak 8 óra a gyárban, és mehetek haza kipróbálni
fragola: írd meg mit mérjek rajta, vagy milyen fotó kell.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
lagoon79
tag
válasz korte73 #17921 üzenetére
kezdésnek az 1-2 furat az optimális, több időd van, így amíg nincs rutin, kisebb eséllyel rontod el. az ipari gépeken, egy 4-es furatos véggel szinte pillanatok alatt túlmelegíted a tejet, tehát ha vmelyik fázisban nem dolgoztál jól, akkor nem kapsz megfelelő végeredményt.
a vég kiöntőben való elhelyezésében is eltér a végtől függően a művelet, 1-2 furatnál érdemes a kiöntő falához, nem teljesen függőlegesen tenni a véget, hogy meginduljunk a tej forgása. egyébként vég és vég között is óriási a különbség. nálam pl. a Brasilian képtelen voltam tökéletes tejhabot készíteni a két lyukasra szűkített gyári gőzcsővel, kicseréltem egy szintén kettes Giotto csőre és azóta elrontani is csak nehezen lehet. a vég formája is rengeteget számít, a levegő bevitelénél nem mindegy, h gömbölyű vagy esetleg lapos stb...
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Kv világnapja. MLM: egy ristretto egy cortado
Fekete: egy ristretto egy flatwhiteMa reggel TP 1: egy ristretto egy flatwhite
Megosztott első hely a Fekete és az TP között. Dóri piszok jó barista, itt is nagyon jól nyomja. A TP ben a reggeli új kv Ízben szinte mindent vitt a hármas közül. Nicaragua asszem. A Feketében Elixir volt, MLM meg vmi workshop akármivel tolta. A többihez képest gyengébben.
Megnyugodtam hogy nem kell skippelnem a kedvenc helyem, viszont a Fekete is felkerült mellé....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
jolti
senior tag
Eladom a Graef CM 70 darálómat. Most 10.-én volt egy éves, még van rá 1 év garancia. Tökéletes állapotú, minden tartozékával, dobozában.
19,900.-
[Kép]email vagy +36 Húsz 350006hét
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Kicsit félve írok a topikba, mert azt hiszem igen gyorsan meg leszek kövezve a kérdéseim után. Mezei kávéfogyasztó vagyok, nem túl nagy igényekkel, továbbá nem rendelkezem külön darálóval és extrán állítható géppel (van egy Philips Saeco Xsmall HD8743 gépem otthon és ennyi.(nem röhög! ))
Korábban kotyogóssal főztem mezei boltban kapható kávékat (Még az eredeti Omnia / tchibo exclusive kávékat). Miután meglett a gép próbaképpen ránéztem a Dallmayr Promodo szemes kávéra. Az íze nekem tetszett, aztán kényszerből - pont nem volt sehol kapható a Dallmayr - kipróbáltam a Tchibo szemes kávéját - azóta is ott várakozik a "vendégekre" a maradék a szekrényben -, melynek elég savanyú íze volt. Azóta (~ fél év vagy több) valahogy a Dallmayr is hasonló ízt kapott - pont volt fent édesapám és ő mondta, hogy jó kávé lenne, de ez az íz így nem az igazi -.
Kavekorzo.hu-n néztem, hogyan írják körül a kávét a krém egységessége és tartóssága / íz harmónia / testesség, de nekem ez sokat nem mond. Azt tudom, hogy szeretem az édesebb kávét, ha erősebb az aromája, de ne legyen keserű/savanyú, nem baj, ha nem túl savas és nincs benne annyi koffein, hogy egy gyűszűnyitől megdöglök. (hosszabb kávét szeretek kortyolgatni)
Tudnátok esetleg ajánlani olyan kávét, ami nem kerül egy vagyonba és ~ megfelelhet az előző leírásnak? Illetve ha viszonylag egyszerűen beszerezhető (Budapesten élek), az sem hátrány.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
lagoon79
tag
válasz CactuS #17934 üzenetére
nem rossz gép az, amíg teszi a dolgát. ha jól be van állítva a daráló, akkor simán készít finom kávét. érdemesebb lenne kevésbé hőigényes kávék irányába keresgélned, akár a korzós tesztek alapján is. bolti kínálattal sajnos nem vagyok tisztába, de a média marktban lehet kapni saicaf-ot. bár ez bőven tartalmaz robusztát, így a koffein tartalma nem a legalacsonyabb, de nem igényel sok hőt (sőt) nekem automatán nagyon is elfogadható eredményt adott. érdemes lehet még kipróbálni itthoni pörkölők kávéit is, személyes automatás tapasztalatom a P&Y művek CM blendjével van, ami szintén igen jól teljesített. ez 100% arabica.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz lagoon79 #17936 üzenetére
Eddig teszi, igaz hetente takarítva van, 3-4 hetente zsírozva (vagy mi a rák az a tubus), eddig ~ 1 év alatt 1x kért magának vízkő mentesítést.
MM keresője most nem dob fel SAICAF-ra semmit.
Mivel most teljesen kifogytam első körben azt hiszem kerítek egy csomag Lavazza Qualitá Oro-t, már ha találok és nincs jobb javaslat. Ezt lehet kapni átlagos boltokban is? (mondjuk Tesco, auchan, vagy esetleg ilyen "kínai" boltokban, vagy hasonló)
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
lagoon79
tag
válasz CactuS #17937 üzenetére
általában akkor szokott kezdődni a gond, mikor megpróbál az ember eszpresszóhoz hasonlító végeredményt kicsikarni ezekből a gépekből. ha szerencsés évekig, ha nem akkor csak hetekig élvezheti a jó kávét. a darálójuk szokta bemondani az unalmast vagy egyéb belső illesztés hagyja el magát. természetesen ez is típustól és szériától függ (régebben volt már erről itt szó).
a soroksári (erzsébeti) médiában mindig szokott lenni. egyébként általában minden média tart szemes kávéból készletet, hol több, hol kevesebb. érdemes benézni a Hozzád legközelebbibe.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz lagoon79 #17938 üzenetére
Mármint nem "belevaló" kávét használ? Vagy maximumra van állítva a daráló folyamatosan az a baj?
Hát kb az összes áruháztól egyforma messze vagyok (XI. kerben melózom, XXI. kerületben lakom), de talán az erzsébeti van a legközelebb.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
lagoon79
tag
válasz CactuS #17940 üzenetére
nem a kávé a gond, hanem a "túl" finomra állított daráló. lényegében sokáig, jobban "erőlködik" a gép, mint amire tervezték. ha visszakeresel, kb. 1 hónapja volt szó a leggyakoribb hibákról és okaikról.
nagyjából ua, XX. lakás, XI. meló...
voltam hétvégén a médiában és akkor még volt nekik, bár erősen fogyóban volt a készlet.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz CactuS #17940 üzenetére
Amit ajánlok :
P&Y Choco Madness - van negyed kilós is, garantáltan friss - itt éred el a pörkölőt budapesti : [link]
Budafokon van a pörkölő, Budapest belváros átvétel.
XI.kerület :
Pacific Rome 1 kilós : [link]
Molinari Espresso fél kilós : [link]
Il Moretto Superbar fél kilós : [link]
Lucaffe Classic negyed kilós : [link]
Ezek szerintem ízlenének.
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
BlacKSouL
addikt
válasz CactuS #17937 üzenetére
Nálunk itt vidéken a Tescoban szoktam venni, 2500-2550 körüli áron van a fél kilós. Próbáld legalább kettévenni egy napi használós, és egy levegőtől teljesen elzárható, tartalék adagra.
Ezek azért elég szárazak, frissek szoktak lenni (jó esetben), és nálam eszetlen módon elektrosztatikussá vált daráláskor az elején. Ahogy "öregedett", úgy tűnt el belőle ez. Többi kávé nálam (kézi darálóval) még nem sztatizálódott.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
igi
aktív tag
Szia!
Kérnék én is tanácsot tőled:
Szerinted a Pacifictól az új La Piazza (esetleg a Blasius) mennyire (nem tuningolt) automataképes?
Eddig amit próbáltam:
- A Rome nekem kicsit túl füstös ízű volt. Eszpresszónak nem ízlett, kapucsínónak megfelelt.
- A PIN UP-ból még nem sikerült igazán sok mindent előcsalogatnom. Legfinomabb darálóbeállításnál, max. kávéadagnál kb. 10 mp alatt lefolyt a 30 ml (előáztatás kezdetétől a szivattyú leállásáig mértem az időt) - a Rome-nál ez 14 mp volt.A fórum átbogarászása, és a kávékorzós tesztek alapján eddig már a listámon van a P&Y Choco Madness és a Molinari Oro (habár ez utóbbi ára már igencsak közel van a fájdalomküszöbömhöz, a CM árát meg nem ismerem ).
Olyan mogyorós - csokis ízvilágú kávét keresek, amely jó "eszpresszót" és kapucsínót ad egy Saeco automata (darálójának) korlátai között is. (Egyelőre még nem akarom tuningolni a 2 hónapos Minutomat).
Ha tudsz valami jót ajánlani, megköszönöm. Persze, ha bárki másnak is van javaslata/tapasztalata, azt is!
this is the beginning of a beautiful friendship
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz BlacKSouL #17943 üzenetére
Rendeltem egy adag Il Moretto Superbar-t, kíváncsivá tett. Remélem ma átvehetem. Esetleg tegyem hűtőbe a tartalékot? Vagy az nem segít?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
bl4ze
veterán
A Blasius nekem nem jött be - nem szeretem. Másnak jó lehet.
Az új a "La Piazza" igen jó áron van, szerintem egy próbát megér. Klasszikus ízvilág : kakós-étcsokis kissé marcipános. Jó.P&Y CM és Spicy Italy kipróbálását javaslom még - abból tudsz 250-500 grammosokat is venni.
.:. bl4ze .:.
-
korte73
csendes tag
Most őszintén, érdemes a gyári 7g-os szimpla kosarakkal próbálkozni, vagy eleve nagyobbat kell venni amibe belemegy 10-12g is?
Csak valamiért kitalálták azt a gyári kosárméretet.A kérdés onnét ered, hogy azt gondoltam már milyen jó szimplákat húzok, aztán rájöttem, hogy az nem gyári hanem nagyobb kapacitású szimpla kosár volt.
A gyárival már annyira nem vagyok jó. -
adpeter
tag
A Blasius már nem azzal a recepttel készül,amivel a Korzón teszteltétek. Sanyi visszatéret az eredetihez,
amiben nincsenek meg azok a zavaró aromák és "katyvaszság" kikerült pár összetevő.
Igaz,nem egy túl izgalmas kávé,de finom csokis,letisztult 100% arabica keverék.Ha mindkét variánst kóstoltad és egyik sem ízlett akkor nem szóltam!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Paqito
senior tag
Szia!
Tudsz abban segíteni, hogy mi a különbség a Graef CM702 és az általad eladásra kínált CM 70 között?
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius