-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
válasz ronin s8 #16849 üzenetére
kb 1,5 éve csinálom, úgy általában. ma reggel nem csináltam, előtte vagy 3at húztam ugyanazzal a kávéval a belőtt beállitáson nyitott karral, a reggelit meg WDT nélkül, ennyi volt csak a különbség, és szemmel látható.
az eloszlatás szerintem hozzátartozik a WDT folyamathoz, legalábbis nálam. -
paljoc
tag
válasz paljoc #16853 üzenetére
Minel tobb vonalat kepes ebbol valaki ertelmezni, annal dragabban tudja eladni a kavejat. Igy fordulhat elo, hogy vehetunk porkolt kofit 3000-ert eppugy, mint 15 ezer/kg aron.
Na jo, megyek iszom egy sört, mert megsülök a gep mellett lassan....mi....nincs sör...??? Asszony!!!!!!!:-)))))
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Kaptam Toobee-ből egy nagy adagot saját pörkölésű kávéiból.
Nagyon köszönöm.Viszont nem tudom megállni, hogy ne dícsérjem meg az ízét nyilvánosan.
Guatemala Pacamara volt az első, amit megkóstoltam, ez zseniális.eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #16857 üzenetére
Na, akkor én is csapra verem valamelyik nap. Ebben a kávéban láttam a legszebb szemeket.
https://barbieripnk.hu/
-
bl4ze
veterán
P&Y Java Mix 0805 pörkölés : Frissen bontva nem igazán ízlett, és paljoc mondta is kicsit pihenjen.
Egy hét után már sokkal jobb volt, utána elutaztam és ment a fagyóba a 25 dekás csomagolás.
Most megint elő lett véve : friss, nem döglött és igen remek. Amennyire emlékszem a JM V1 csokisabb volt, ebben finoman megbújnak gyümölcsös + pici sav is.Kerek, jó blend - bejött.
.:. bl4ze .:.
-
gregg71
csendes tag
válasz Kávé Kálmán #16823 üzenetére
Értem, köszi.
-
lagoon79
tag
3 kapcsolók balról jobbra: előizzítás, turbinák és végül a sugárhajtómű
na de komolyra, bekapcsoló, gőz, csapolás. a tekerentyűvel lépkedek/állítok mindent a menüben. ez a képernyő most az extreme mód, itt minden egyes adatok látok, figyelhetek. a normál módban csak két hőmérséklet meg egy stopper van a kijelzőn. bekapcsoláskor választhatok, h melyik legyen. 5 helyen mér hőmérsékletet, ebből kettő vízben van, egyik a kazánban másik a fejnél közvetlenül. van egy átfolyásmérő is benne, meg a stopper indul automatikusan a csapolás elején.
asszem egy siemens elektronika van benne, amihez a Srácok írtak saját programot.
tegnap kaptam, tehát még baromira nem tudom milyen, de igyekszem tesztelgetni.
[ Szerkesztve ]
-
zoknee
csendes tag
Sziasztok!
Siófokon milyen kávézót tudtok ajánlani? -
lagoon79
tag
válasz zoknee #16869 üzenetére
nem tudom pontosan, h milyen szenzorokat használ, milyen a fizikai megvalósítás, de ezeket a kérdéseket majd felteszem az építőnek.
amit tudok és írtam is lent, siemens elektronika/panel van benne, amihez saját programot írtak. az 5 érzékelőből 3 van vízben, a másik kettő felszínit mér.
Blaze: köszi a bókot, nem tőle van
Parci: igen, az angliai kávégépszervizes Srác projektje, amiből ha bár hosszú idő után, de lett valami, nem úgy mint a pörkölőmből
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
az R-58-ban...tesztelések során végül maradt az egykazános verzió. viszont van egy olyan funkció benne (nemtom, h standard modellben ez megvan vagy sem), hogy gőz funkcióban bizonyos időközönként kis vizet szív a kazánba, pont annyit, h nem esik tőle a nyomás, így a gőz szinte kifogyhatatlan. tegnap kb 2 percig folyamatosan, azonos erővel tolta, aztán kapcsoltam le.
-
paljoc
tag
válasz Eyesis #16880 üzenetére
Nem, ennek utana neztem, az automatak kezelesieben benne van hogy a legjobb cuccban is lehet kő, de ez persze annak akinek a daraloja elkapja es tonkremegy, nem vigasz.
Ilyenekbol amugy mind daraltam es eszre se vette az orlo, de a keramiakeses automatakat vagy egy Variot lehet megreccsentene...!? -
lagoon79
tag
válasz paljoc #16881 üzenetére
apropó automata és daráló. tegnap kaptam érdekes infókat erről, mint kiderült azonos típusú gépeknél gyártási év/széria alapján különbség lehet a beépített darálóban, ezért van az, egyesek a finomra húzott őrlővel évekig simán elvannak, míg másoknál ez pár hónap alatt beadja a kulcsot. pontosan sajnos nem emlékszem, de valami leszabályzásról volt szó, miszerint leveszi az elektronika a fordulatot és itt leégethet dolgokat, amitől behal a cucc. bocs, nem precíz és szakmai megnyilatkozás, de ennyi maradt meg.
másik dolog, hogy az új saeco gépeknél (amit tegnap említettél pl xsmall) túl szorosra húzzák a gyári a gyári bilincset vagy túl nagyon tesznek rá, ami ha "túlterhelt" a gép (magyarul elfogadható minőségben főzöl vele kv-t), akkor ezek vagy ledobják magukat vagy megreped a cső a szélétől.
-
SiD-
tag
válasz lagoon79 #16882 üzenetére
kitapasztaltam, hogy főleg azok a Saeco automaták hajlamosak erre, amikben nincs lefújó szelep (ez olyasmi, mint a háromjáratú a karos gépekben) és főleg akkor, ha gőzölnek is vele sokat vagy néha rajta felejtik a gépen a gőz funkciót.
az Odeákból a Go modelleket sokkal gyakrabban hozzák vissza bilincsek mentén történő szivárgással vagy cső elpukkanással, mint a Giro-kat (a Giro kávéfőzés végén és gőzölés végén is kinyitja a lefújó szelepet, így nem marad magas nyomás alatt a hidraulikus kör). -
Toobee
veterán
Honduras washed SHG EP: 19 gramm, 87 fokot mutat a fejhőmérő. Ezt még pihentetni kell, nekem még nagyon "tomboló", kapucsínóban tudnám elképzelni, de azt meg nem iszom. Viszont csak 100 grammom van belőle, úgyhogy nem marad ideje megváltozni. A következő a Guatemala lesz, amit Pisti reggel emlegetett. Én is kíváncsi lettem rá.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
W78
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősök mennek Milano -ba. Tudna nekem valaki ajánlani olyan kávét, amit itthon nem (vagy csak nehezen) lehet kapni, ott pedig igen és ráadásul még jó is?
Köszönöm! -
lagoon79
tag
csak egy állítható időtartamú előáztatás funkció került bele, nyomásprofil az nincs. javasolni fogom, bár ha jól emlékszem ezt a qm-ben állítható potival oldották meg, viszont mintha az ulka pumpák furcsán reagálnának erre a megoldásra.
meg még ami érdekes lehet, h az elektronika mennyire bírja hosszútávon a hőt amit kap, bár már közel egy éve nyúzza a Srác, de amilyen az én formám.....
-
And06
aktív tag
megjött a 15grammos VST kosaram. egyelőre úgy tünik be fog válni a tervem, 18 gramm pont belemegy, és igy 100%ra egyenletesre tudom húzni a tetejét, ami örvendetes. A 17 grammos strada kosár(ami u.a. mint a 18g-s VST), 21 gramm körül ment tele, ami viszont már nem minden kávénak állt jól iz terén. igy most az lesz, hogy világos pörköléshez a kisebbiket használom, sötétebbehez meg a nagyobbikat, mind2t 18g körüli őrleménnyel. Szimplát nem húzok
úgy érzem a szűrő project végére értem. bár lett pár felesleges van gaggia szimpla, gaggia dupla (2db), LM szimpa, LM Strada 17g, és most a VST 15g[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Philips Saeco HD8323/39 eszpresszó kávéfőző -t szabad venni? (legkisebb is számít boltban most 19k akcióban.) Úgy értem, vajon megéri az árát?
Olvastam ilyen-olyan vízfolyásról előre daráltan vásárolt kávé használatakor. Ez a hiba várható?Most egy Delonghi Bar 14 presszó kávéfőző k van otthon, de nem vagyok teljesen elégedett vele.
Lehet, hogy rosszul tudok valamit:
a kisebb és a nagyobb kávétartónak, amibe ugye a kávét tesszük, és azon átfolyatva a vizet lesz kávé (igen, ez a szakszerű leírása volt a kávéfőzésnek, elnézést ) ..szóval a kisebb és a nagyobb tartónak elvileg hány személyre kellene kávét főznie?
Mi egy hagyományos kávétartó füles edénykébe főzzük, de 2 személynél többre főzve már vizes lesz a végeredmény, a nagyobb kávétartóval is.
Azaz: lehet kettőnél több személyre kávét főzni ezekkel?
Ha nem a fenti Philips , akkor mi ajánlott 50k alatt?[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
And06
aktív tag
fosom a szót, de legalább ontopic
reggel a vendégeknek húztam pacificcafe pinupot, espresso macchiatonak, aztán én is abból ittam a reggeli adagot, ha már be volt lőve. meg voltak elégedve, én is meglepődtem milyen jót sikerült belőle húzni most kicsit sötétebb cremaval mint eddig, eltünt minden kesere belőle, igy reggeli kávénak határozottan jó. (izre egyszerü mint a faék, amivel nincs is baj, csak a leirás a zacskón mást igér) lehet jót tett neki 2 hónap pihenés...[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
-
MrCsiT
addikt
válasz MrCsiT #16892 üzenetére
Sziasztok!
Közben visszaolvasva, megtaláltam -HajTömeg- ezen írását a laikusokról - ebbe egyből felöltöztem - meg a 30k-ért mit vegyek? kérdésről.
Viszont, újabb kérdésem akkor, hogy, lehet, hogy nem is a Delonghi kávéfőzőm a gyengébb kávé oka, hanem az előre daráltan vett "szénné" őrölt kávé?
Egy vacak, 5k-s kávédarálóval van esélyem "normálisra" megdarálni egy vett szemes kávét? Egy kávéörlő(?), amiről itt olvastam pár helyen, az mennyivel tud többet? pl. előre beállítható darálási minőség, vagy ilyenek?
Tudtok "akciósan" valami tartósabbnak tartott darabot?Találtam egy cikket, amit jónak tartok kezdőknek.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
lagoon79
tag
igen, alapból a rezgő pumpás gépeknél lassabban épül fel a nyomás, de az igazán jó megoldás a 3-4 bar környékén lévő nyomással való pár másodperces előáztatás.
ennél a gépnél csak annyi van beépítve, hogy a csapolás indítása után pár másodpercig elindul a pumpa, aztán leáll, de nem nyílik ki a 3járatú, aztán folytatódik a ciklus.ez tulkép arra jó, h a pogácsát teljesen átnedvesítse és az addig felépült nyomáson tartsa (ezt majd megnézem, h pontosan mennyi). ennek az ideje állítható a programból.
-
zolnagy
őstag
válasz MrCsiT #16895 üzenetére
Jó irányba nézelődsz, az ottani cikkek kezdésnek jók lesznek, ill. Hajtömeg is jól összefoglalta a lényeget.
A jó örlő mindenképp kell. Az 5e Ftos kávédaráló összetöri a szemeket, nem őrli. Az espressohoz szükséges örlők hasonlítanak a régi mákdarálókra, csak pontosabban lehet állítani, ill. némileg precízebb szerkezet. Ha mindenképp újat akarsz, akkor a legolcsóbb már jó gép a Gaggia Evo, de én nem vennék újonnan. Használtan pl. láttam most a kávékorzón egy Gaggia Coffee gépet 25-ért, ami tulképp. egy evo belső más külsőben.De normális örlő nélkül nem fogsz jó espressot készíteni, bármilyen gépet veszel is hozzá, tehát én első körben vennék egy normális örlőt, már az sokat javítana a mostani DL géped produktumán is. Ilyen gépem nekem is volt anno. Egy nagy ugrás volt nálam is a jó örlő, aztán amikor egy evoval leváltottam a delonghit. Azután még volt pár gépem, amik tény, hogy jobbak, mint az evo, de akkora ugrás egyiknél sem volt, mint az említett esetekben. Én egyébként normálisan csak az Evoval tudtam tejet is gőzölni, a delonghival mindig túl vizes volt a gőz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy ruhás topik
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Trollok komolyan
- Főzőcskés topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...