Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz adriankoooo #30409 üzenetére

    Gépe is határozza. Amint itt többen is írták, a lassan felépülő nyomás miatt a rezgő pumpás gépeknél ez alapból adott (lehet erre rátenni plusz előáztatási idővel, nem tudom van-e értelme, én nem használtam. Remélhetőleg Parci most kisérletezni kezd, kicsit több a tapsztalata kóstolásban mint nekem, és most, hogy a Korzó tesztcsapatának a tagja lett még több kávét lesz kénytelen tesztelni - Gratula hozzá). Roto szivattyús gépeken sokak szerint kötelező. Karoson meg, mivel itt a nyomás felépülése azonnali (is lehet) eddigi tapasztalataim szerint szintén kötelező, és bár voltak kétségeim az elején (a bojlerből jövő forró víz megégeti-e a pogácsát) ezek szerencsére nem igazolódtak. Elképzelhető egyébként, hogy a karos gépeknél az előáztatás azért is fokozottan jótékony hatású, mert időt ad a víz lehűlésének, egy sokkal stabilabb hőmérsékletű vízzel készül a kávé mint előáztatás nélkül. De ez már egy másik történet, a fórumozók nagy részét nem érdekli, akit pedig érint, mert van karosa az nem a legzöldfülűbb újonctól fog tanulni ;]

    A te esetedben vsz elég a darálón állítani, kicsit lassítani a lefolyást. Ha túl gyorsan jön le spriccelni fog mindenképp.

    [ Szerkesztve ]

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák