Új hozzászólás Aktív témák

  • jolti

    senior tag

    Ma helyére került az Ecm-ben minden!
    Kész lett az új vízterítő. Úgy érzem, hogy ez radikálisabb változást hozott, mint az idáig elvégzett módosítások, tuningolások. (Qurvajó kávékat ittam egész délelőtt... -Na jó, azért eddig sem volt olyan rossz.- Már 5 presszót, meg 1 caput megittam idáig.Próbálgattam a gépet. Mondjuk az alapanyag sem utolsó, Paljoc Spicy Italija van csapra verve, tehát az is itatja magát.)
    Vettem egy Ranciliohoz való Ims felsőszűrőt és ahhoz csináltattam egy vízterítőt -a házi esztergályosommal-. :D Reggel meg kifurkáltam és próbálgattam. Azért a Rancilióra esett a választásom, mert az volt a legnagyobb -57 mm- átmérőjű. Így az 51,5 mm-es eredetinél jóval nagyobb felületet fed le az 58 mm-es szűrőben. Az Ims-nél ott ér véget az utolsó sor furat, ahol a régi egész átmérője. Csak ehhez egy picit másabb, letört peremes kialakítású vízterítőt kellett csináltatni. Idáig nagyon úgy tűnik, hogy beválik! Még a közepében a csavart kell majd kicsit megütni, mert nagyon belóg.
    Csináltattam a gyári kétlyukú gőzcső-vég helyett egy 1 lyukút. Valahogy nekem azzal könnyebb gőzölni, min két furattal. Meg csináltattam egy szűkítőt a vízrendszerbe, de azt még nem raktam be. ( Nem mertem ma túl sokat szerelni, mert az asszony kinyírt is volna, hogy megint a gépet ba.. bűvölöm. )

Új hozzászólás Aktív témák