-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ja, semmikepp nem akartam egyszerre. Koszi, ez lesz. Nagy tragedia nem tud tortenni igazabol -- nem tervezetten vettem ilyeneket, csak vasarnap delutan elfogyott a kave otthon (OMG!1!!111!), es epp a kornyeken volt valami munkaebedem, es vagy a Starbucksban veszek, vagy a Sparban, vagy itt.
while (!sleep) sheep++;
-
dozó
tag
Sziasztok!
Eladó Gaggia Baby Pimo, a gép teljesen szét volt szedve, tömítések cserélve, OPV cserélve beállítva, víz csövek cserélve.
A víztartály alatti és feletti részén a festés hibás, víz beöntő teteje mint a képen is látni zöld, a bekapcsoló gomb visszajelzője néha elalszik (összerakás után vettem észre).
Jár hozzá kar 1 csészés kifolyóval, 1,2, szűrőkosár, vakszűrő.
Képek:[1,
2,
3,
4,
5,
6,
7,
8,
9,
10,
11,
12,
13,
14,Ára: 38000Ft a gép Szigligeten van itt tetszés szerint tesztelhető, postázás lehetséges a vevő költségére.
-
nagyúr
-
SierraFox
tag
válasz fragola.6035 #44205 üzenetére
Az aludobozok belsején bevonat van, ami nem engedi a folyadékot érintkezni az alumíniummal.
-
paljoc
tag
Babtartalyt nem lehet a catlernel elcsomagolni, mert nem mukodik a daralo ha nincs rajta! /ja, mar kozben latom h mas is megirta/
Illetve valoban, ha valahogy kiiktatnank azt a kis kapcsolot, akkor sem lehet, mert olyan a kialakitasa. De tartallyal egyutt lehet adagonkent toltogetni/[ Szerkesztve ]
-
Kazasi
tag
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Ha mérlegezel akkor a leg célravezetőbb, ha megméred mekkorába fér bele pont egy adag, és kimérve tárolod. Ha nem mérsz minden adagnál, akkor a 100 ml is ok.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
weinmaker
őstag
Ha valaki szeretne nyerni egy kis illys kávés csomagot, akkor hajrá
[link]Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-
pacuha69
csendes tag
válasz peppe79 #44156 üzenetére
Azért nehéz erre válaszolni, mert szerintem sokakkal együtt, én is csak dupla szűrőt használok, így nem tudom, hogy az ami a duplánál bevált az a szimplánál is ugyan úgy fog e működni. Szerintem alapul kell venni a szűrő kosár aljának a formáját is, hogy sík vagy domború.
Nekem az egyik egy 58,55-ös trapéz alakú borotva éles szélű sík tamper, amit annak okán vettem, hogy a széléig tökéletesen letömörítsen a sík aljú szűrőmben. Van viszont domború aljú IMS-em, aminél ez a sík tamper nem működött jól. A szélét jobban megnyomta mint a közepét. Ekkor beszereztem egy konvex 58,4-es tampert, és máris tökéletesen lehetett használni a domború szűrőmhöz. A csavar ott van a dologban, hogy a sík aljú VST-hez is nálam jobban bevált a konvex mint a sima. Egyenletesebben indul meg a lefolyás, és a szűrő teljes felületén egyszerre jelenik meg a kávé.
Remélem tudtam segíteni a döntésben -
adp
őstag
Nem vagyok valami nagy tejes kávés, de a Lady Paljoc az valami marha finom,sima tejjel és szójatejjel is. Rég ittam már ilyen jó klasszik kapucsínót.
Amúgy a teszkóban minden növényi alapú tej 600 Ft, az ízesítettek is[ Szerkesztve ]
-
vikla007
aktív tag
-
meander
tag
Valaki írta itt a fórumon, hogy minél délebbre vagyunk az olaszoknál, annál jobb a kv. Na én Szicíliában voltam a nyugati csücsökben (Trapani, Marsala), de baromira nem volt "szerencsém". A végén már sportból vettem kv-t mindenhol ami szembe jött annyira nem tudtam egyetlen korrektet sem inni.
Kb 10-12 helyből egyetlen volt csak, aki leöblítette a fejet, a többi belemosta az előző égett zaccot. Az az egy volt értelem szerűen a legjobb, de még ott is égett, keserű volt a kv. A legnagyobb poén, hogy két helyen műanyag pohárba adták a kv-t. Ebből az egyik egy meglehetősen elegáns étterem volt. Olyan WTF érzésem volt, hogy na... Sok volt még egyébként a 3-4 karos POD-os gép is. A mennyiség az sztenderden ristretto.Ja és bárkinek szóba hoztam, hogy innék egy jó kv-t, az dagadó mellkassal magyarázta, hogy itt mindenhol jó a kv. Ezek után elképesztően jól esett egy béndzsán lefőzött PY Sidamo ma reggel a saját konyhámban.
Más talán máshogy járt, én így. Csak gondoltam elmesélem.
-
soldier2
őstag
válasz meander #44233 üzenetére
Ha megszokod a picit is világosabb pörkölést (akár csak choko madness szintjén) a klasszik olasz kávét keserűnek fogod érezni. Az nem valószínű, hogy minde hol rossz volt a kávé, sokkal inkább az ízlésed változott.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
Úgy néz ki, hogy sikerült egy Mazzer Majort beszerezni, így eladó sorba került Graef CM702 típusú kávédarálóm. Dobozában adom, minden tartozékával, 2016. november 25-ig garanciális (Dunartis Kft.). Februárban vettem, azóta legfeljebb 5kg kávé ment át rajta. Ha kell küldöm Weboxon, Foxposton keresztül, vagy futárral is. Ára 22 eFt + szállítási költség.
A gép Kaposváron található, de szerdán Bp-en, pénteken akár Győrben is megoldható a személyes átvétel.
-
Leica m 28
csendes tag
új hario örlő, kevesebb mint 60k otthonra.
http://www.firstcrack.com/wp-content/uploads/2016/01/EVCG-8B.pdf
-
Bazsee71
őstag
válasz Leica m 28 #44237 üzenetére
Kép alapján olyan, mint ha egy átformált Graef CM800-as lenne.
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #44238 üzenetére
Az is. Pár napja felmerült ugyanez a kérdés más fórumon, akkor utána ézve elég egyértelmű volt az azonosság a Vario és a Cm 80-as Graef között.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jolti
senior tag
Jaja! Szerintem is qurvafinom capunak!
Presszónak is nagyon jó, csak már egy kicsit sötét. Nekem legalább is.
A mester nem hiszi el nekem, hogy a régi Lady világosabb volt. Meg a Spicy is.
Aszongya', hogy tudathasadásos állapotban vagyok és ennyit változott az ízlésem a világosabb felé. Túl sok világosat ittam mostanában. És nem kőbányait...
Valaki mondja meg neki az igazságot. Vagy nekem.
Minden esetre bitang jó csokis cuccos! -
mgy
senior tag
válasz meander #44233 üzenetére
Én is jártam arrafelé az elmúlt napokban.
Nekem szerencsém volt az elkészítéssel, tényleg mindenhol(!) hibátlan eszpresszókat kaptam, tízéves kissárctól, vagy 70 plusszos nénitől. Az íz más kérdés, dehát ez van, ha az ember már felszállt a vonatra... Szerintem ahogy haladtunk délre, egyre inkább sötétebb pörköléseket kaptunk, és egyre kevésbé zavart a "rossz" alapanyag. Természetesen ennek ellenére nagyon élveztem mindet, de fellélegezni csak itthon tudtam, mikor megcsináltam az első rendes sajátot. -
SierraFox
tag
válasz meander #44233 üzenetére
nem tudtam egyetlen korrektet sem inni
Ha lehetek szemtelen: kérhettél volna egy caffè correttót, arra nem lett volna panaszod.
Az olaszok szeretik azt hinni, hogy az övék a legjobb, és ezt nem csak országszinten gondolják, hanem a saját régiójukra is.
Én azt gondolom az olasz kávéról, hogy ha nem is a legjobb, de legalább autentikus. Bárhova (kis túlzással 100 méterenként) bemegyek, az 1 euróról szóló scontrinót odaadom és szinte azonnal kapom a kávét, amihez le se kell üljek, azon nyomban megiszom és megyek a dolgomra. Valami ilyesmiről szól az olasz kávé. Nem kell életünk legjobb kávéját várni. -
peppe79
senior tag
válasz pacuha69 #44221 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy akkor én is maradok a konvexnél.
A kosár profilból úgy néz ki, hogy az 'félúton', közel 45 fokos szögben megtörve szűkül. Ez, és a szűrő feneke is teljesen sík. A kávézacc a törés mentén szokott vizesen feltapadni, ahol a legvékonyabb a pogácsa. A dilemma az, hogy melyik segítene jobban elkerülni a kávépogácsa szélének "felvizesedését": ha magasabb lenne (konvex), vagy ha egyenletesen lenne tömörítve (flat).
Teszek majd még egy próbát, hogy fél adaggal töltve tömörítek egy kisebb méretű tamperrel, aztán az egész adagnál meg az eredetivel. Vagy kipróbálom a szimpla lefőzését egy dupla kosárban, szűkítővel. -
Bazsee71
őstag
Nagyon úgy néz ki, hogy pénteken meg tudom látogatni a Kapucziner pörkölőműhelyt. Lassan fogy a kávé, és még sokat is kísérletezem, így egy fajtából vennék fél kilót. Jó kis olaszos, étcsokis (de nem keserű) ízvilágot céloznám meg. Melyiket javasoljátok a következők közül? (A leírásokat olvastam, de inkább a tapasztalatnak hiszek.)
Jubileum blend
Espresso Italiano (eddig ezzel szemeztem)
Karib-tenger gyöngyeHozzácsapok majd még egy Velencei gondolások kedvencét, hátha megváltozik a véleményem a robis blendekről.
-
bl4ze
veterán
+1
Én már 40 napot eltöltöttem Szicíliában, igen sok kávéval mindenfele, és meglepett ez a beírás.A műanyag poharas POD sajnos tényleg 1-2 alkalommal előfordult, de a legtöbb helyen nagyon hibátlan kávékat lehet inni. Ott kissé lazábban megy a kávézás, nem WDT meg gramm mérés van, meg voodoo, "csak" jó kávék 0,70-0,80 euróért
Most nyáron is nagyon sok hibátlan kávét ittam, igaz nem Trapani környékén, hanem Máltával szemben Pozzallo, Ragusa tartomány és környékén....
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Alapértelmezett konfiguráción sok Core CPU-nak lehet stabilitási gondja
- Mobil flották
- Motoros topic
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- Mata összteleszkópos kerékpár
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen