-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kazasi
tag
válasz Toobee #44900 üzenetére
Rakok 100 grammot egy másfeles flakonba. Ráengedem a vizet, kicsit rázogatom, majd hagyom leülepedni és óvatosan leöntöm róla a vizet. Néhány hetente teszterrel ellenőrzöm a vizet, hogy bírja-e még. Öt perc az egész folyamat. Február óta
200 g fogyott belőle, napi 2-3 szimpla mellett. -
-
TörökSzabi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen tamperem, ha érdekel valakit:
http://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_ads153&task=show_ad&id=270Köszönöm,
Szabi -
TörökSzabi
csendes tag
válasz fragola.6035 #44906 üzenetére
Hogy muzsikál? Mi volt az indíttatás, hogy belerakd?
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #44906 üzenetére
menő, még az eredeti késrögzítő lyukak is megmaradnak. jöhetnek a tapasztalatok!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Kazasi #44898 üzenetére
amit én írtam, az olyan gyanta, amiben mind a kétféle ion van, azokat kell a sós vízzel szétválasztani és aztán külön regenerálni (ha jól értettem). ha az oscar is csak kationt tartalmaz, talán egyszerűbb regenerálni. de nyilatkozzon valaki, aki még emlékszik az általános iskolai kémiára
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zoknee
csendes tag
válasz Surda- #44888 üzenetére
Én benéztem délután egy órácskára.
Nagyon tömve volt a hely, a nagyobb pörkölőkhöz 5-10 percet is sorba kellett állni. Én csak világos pörkölésű kávékat láttam, kóstoltam, bíztam benne, hogy lesz egy olaszos képviselő is.
Sikerült filtert is kóstolni, Párom régóta kíváncsi volt, most legalább meg tudtuk ezt is ejteni, neki ízlett, én meg tudtam mit kapok -
Kazasi
tag
Igen, a kevertágyas gyanta regenerálása házilag elég macerás a vegyszerek miatt. A kation cserélő regenerálása tömény konyhasó oldattal zajlik. Ilyenkor a NaCl Na ionjai a fáradt gyanta felszínéről "lelökdösik" a vízből kivont Kalciun, Magnézium ionokat. Lehet sósav oldattal is regenerálni ha jól tudom. De ennyi pénzért egyszerűen nem éri meg a pocsolást, pöcsölést szerintem.
Ennek a gyantának talán egy hátránya van. Minden előjel nélkül kimerül, nincs a telítődésre figyelmeztető jel. Tegnap még működött, jövő héten már döglött lesz.
Valahol olvastam erről egy nagyon jó leírást, de már nem találom.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz fragola.6035 #44910 üzenetére
próbáljátok már ki ristrettoval is, érdekelne az eredmény.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
Kazasi
tag
ITT emlegetnek valami sóoldatot, de nem világos nekem.
Viszont bármivel is regenerálsz, nagyon alaposan át kell mosni a gyantát utólag jó pár liter vízzel. Na most lágyíott vizet teszel félre erre a célra, vagy sima csapvízzel csinálod, ami ugye rögtön elkezdi terhelni a friss gyantádat. Erre is értettem azt, hogy nekem ez már macerás.Na meg is van. Nem regenerálható
[ Szerkesztve ]
-
pacuha69
csendes tag
válasz Surda- #44888 üzenetére
Délután én is eltöltöttem egy pár órácskát ott. Végig kóstoltam majdnem mindenkit. A legjobb élményem a CasMo-val volt, az egyik újabb kávéjuk az Aricha nevű száraz Etióp volt, ami egyszerűen zseniálisra sikerült. Nagyon jól hozta az ízjegyeket. (érett ananász, sárgadinnye, eper). A másik a Steamhouse volt, náluk csak feneketlen karral készítették a nedűt. Egy nagyon világos pörkölésű Kenyai kávéból dolgoztak, úgy hogy a kiszolgáló srác szerint ezt ők már egy fokkal sötétebbre kérték. Jó volt látni a DC Mina nevű gépet is, csak sajnos nekem nem a Tóth Sanyi mutatta be, hanem egy hölgyike csapolt vele, aki viszont nem tudott bravúrokat bemutatni az átfolyás profilozással. Viszont az amúgy alapnak számító beállításával is nagyon finom aszalt paradicsomos ízű kávét készített. Ja, és kiderült, hogy mitől van Norda víz hiány az országban. Itt kartonszámra volt mindenhol. Azzal öblögettek
Vetítettek egy videót a SCAE Hungary jóvoltából, amiben különböző tömörítési eszközöket és módokat teszteltek. Szárazanyag kioldódás szempontjából az OCD-t nem tartották a legjobbnak. Mondjuk itt csak szigorúan a mért értékekre koncentráltak. Azt ígérték később fent lesz az oldalukon a videó. -
Wolfy999
tag
válasz radi8tor #44915 üzenetére
Én is voltam a kávé napján a Teslaban. Csak nagyon világos pörkölésekkel találkoztam, klasszik vonal sehol nem volt. Black sheep nem csinált presszót, csak mutatóba hoztak egy régi Faema karost. Valami filtert ittam náluk, de nem volt maradandó. CasMo 3 kávét hozott, Kenya, Etióp, Honduras. Filterben mindhárom, presszóban utóbbi kettő. Nekem presszóban már túl savasak voltak, filterben mindhárom finom volt és nagyon más jellegük volt. 30 grammos termékmintát is lehetett kapni (nekem már csak Honduras maradt). A 42 ha jól emlékszem egy Red Honey feldolgozású Costa Rica-t hozott, nekem ez sem jött be. Steamhouse is volt Karma Kenyával, nyitott karral dolgoztak. Szóban nagyon riogattak mindenkit, hogy nagyon savas lesz, látszott is, hogy elég világos pöri, de mégsem éreztem túl savasnak. Ez a presszó ízlett talán a legjobban nekem, vettem is belőle 200g-ot otthonra. A Lucky Cap is presszóra egy Kenyait hozott, ez szintén finom volt. Amúgy egy DC Mina-t használtak (csak sajna a barista lány annyira nem ismerte a gépet). Filterbe egy Panama Geisha-t hoztak, mosott és száraz feldolgozással, sőt még cascara is volt belőle. Szóval 3 italt lehetett ugyanabból a fajtából összekóstolni. Nekem száraz feldolgozással ízlett jobban, de én amúgy is általában szeretem a száraz kávékat. A cascara-t kihagytam. Amúgy szerintem tök jó ötlet volt ilyen összehasonlítós kóstolót csinálni, ez még annak is érdekes, aki nem annyira szakértő.
Amúgy nagy piros pont a CasMo-nak, hogy hoztak üveg pohárkákat a presszóhoz. Volt ahol pici műanyag volt, az is jobb mint a papír. Nekem az is tetszett, hogy ők mint pörkölő nem voltak hajlandóak tejes italokat csinálni.
A többi standnál sajnos nem tudtam kóstolni, addigra hosszú volt a sor és mennem kellett. Nah meg így is kicsit sok volt már a koffein. -
Alvarez81
csendes tag
Sziasztok!
Itt még új vagyok, csak nézem a fórumot egy ideje.
Épp kávéfőző vásárlásán gondolkoztam a Saeco helyett, mikor megláttam a Gaggia Baby-t.
Szerintetek mennyire közelíti meg a munkahelyemen levő La Nuova Era Cuadra ( E61) színvonalát?
Mert azt nagyon jól beállítottuk, és elképesztően krémes eszpresszót főz.Iberital C. a daráló, az otthoni egyelőre Hario mini mill.
Kifejezetten érdekelne a gép, ha tényleg jó. Sajnos a Gaggiákat egyáltalán nem , és a többi gépet se nagyon ismerem, a fent említett kivételével...
(Azt gyárilag hibásan kaptuk, és pár hét után a szervízből is úgy jött vissza, hogy az OVP tövig volt húzva, tehát egyáltalán nem ment. A motor bánta rögtön az első napon - úgyhogy azt kénytelen voltam megismerni)Szerintetek?
Köszi! -
-
soldier2
őstag
Én még aszalt paradicsomot sem ettem soha. A CasMo etióp viszont felkeltette az érdeklődésemet. Ha Pacuhanak bejött, rossz nem lehet.
Alvarez 81: piros pont a munkahelynek, amennyiben nem vendéglátóipari egység. A Gaggia Piddel és jó friss kávéval jó eredményt ad az esetek nagy részében (ha a munkhelyen valami szokásos ipari hulladékból készül a kávé, akkor még jobb is lehet). A Hariot viszont cserélni kell, az Brikkához jó, de espressohoz kevés.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Alvarez81
csendes tag
válasz Bazsee71 #44923 üzenetére
Egy Veszprémi multi, ahol sok fejlesztő fejleszti a szoftverkódot pizzából, kávéból és kólából. 1-2 év alatt minden drágább automatát kinyírt a társaság (akár napi 2-300 kávé), szóval valami iparit akartunk, és megtaláltuk a kávérajongó főnököket is a pénzügyi támogatáshoz
Privátban egy Saeco Poemiát cserélnék le. az se rossz, de az se egy liga a cuadrával...
Én is ezen gondolkoztam, max. eladom, ha nem tetszik. köszi!
-
soldier2
őstag
válasz Alvarez81 #44926 üzenetére
Már írtál, míg szerkesztettem a hozzászólást. Olvasd el a második részét. Milyen kávéból készül az ital? Mert a gép jó, a daráló elmegy (jó az is, de ebben a mennyiségben nem bírja sokat majd), legtöbb helyen a legfontosabb dolgon, a nyersanyagon spórolnak.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
Kazasi
tag
válasz Kazasi #44914 üzenetére
Megtaláltam De nem rugózok tovább ezen.
-
Sinisi
senior tag
válasz Kazasi #44932 üzenetére
Mivel én RO-vízzel itattam eddig a gépet, a linkelt cikk alapján úgy látszik, hogy ezt újra kell gondolnom!? Szóval, részemről nagy köszi, hogy eddig kitartott a rugózásod Bár én azért nem gondoltam problémásnak ezt (amellett, hogy amit itthon fogyasztunk visszasózótt formában tesszük), mert TDS mérővel ugyanannyi oldott anyagot tartalmaz mielőtt beleöntöm a víztartályba, mint miután átmegy a rendszeretn! (ezt próbáltam úgy is, hogy majd egy napot állt a bojlerban a víz, és akkor sem volt különbség a kettő érték között...)
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Kazasi #44932 üzenetére
Anya kezdődik
Blaze: CasMo-nál volt egy kávé nem olyan régen amire szintén ezt írták, én nagyon nem éreztem ki belőle akkor sem, de én az epres milkát vagy a traubit sem éreztem, csak hogy nagyon finom
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kazasi
tag
Rendeltem Expolygonból fluid-o-tech opv-t és a hozzá való közcsavart, de nem tudom belecsavarni csak a kilépő oldali menetbe. Én úgy gondoltam, hogy az a pumpa és az opv összeillesztésére szolgál. Rosszul gondoltam? Egyáltalán összeszerelhető a gyári, műanyagcsonkos pumpával? Még nem szedtem szét a gépet, mert a rézcsövezést is meg akarom oldani egy füst alatt, de az még beszerzés alatt.
-
soldier2
őstag
-
adpeter
tag
Na jónapot!
Kihasználatlanság miatt eladnám GENE CBR-101 kávépörkölőmet.
2013-11-21-én vásároltam Expolygonból. Összesen kb. 20kg nyerset pöriztem
meg vele. Szóval nem lett széthajtva. Még szinte bejáratós!Nagyon keveset használtam időhiány miatt. Most meg sajna úgy alakult,hogy
ezt tűnik a legésszerűbb döntésnek. Az okokról ennyi elég is, megkérek mindenkit
ezt a témát ne feszegessük, nem volt könnyű döntés!Megbízhatóságomról remélem nem kell bizonygatnom itt senkit!
ÁR: 119.000 magyar papír.
Alkudozni nem nagyon szeretnék, ismerősnek, fórumosnak esetleg egy pesti fuvar belefér az árba.
Postázni nem szeretném."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adp
őstag
válasz soldier2 #44940 üzenetére
az a kérdés, hogy az oscar milyen ozmózissal működik? mert ezt a fordított ozmózisra írják. de csak nem árulnának már ilyet az expolygonba meg ezer kvs helyen ha igaz lenne
verti: nem igazán, néztem már sok helyen. Meg amúgy drága. egy tank víz nekem 2-3 nap
[ Szerkesztve ]
-
Alvarez81
csendes tag
válasz soldier2 #44927 üzenetére
Sziasztok!
A cég a gépet állta, de KV-t nem, és ez nem is baj, amúgy sem lehet olyat találni, ami mindenkinek fedi az ízlését. Szóval a KV-t privátban vesszük. Kipróbáltunk sok áruházi fajtát, és kiváló Kapuczíner, mégkiválóbb PalYotz kávékat is, de kb egy éve egy kis cégtől veszi a szűkebb csapat, akik olaszországból hozzák, kifejezetten kávézóknak.
(Tehát mi teljesen kívül esünk a normál értékesítési körön, de legutóbb 12 kg-t kértünk, ami talán kávéházi szemmel is értelmezhető mennyiség) - Caffé Galli arabica
Az Iberital Challenge-et is ehhez a kávéhoz állítottuk be, mert akinek túl finom, annak ott egy automata gép, aki meg igazi kávét akar, az meg majd belövi a saját fajtájának a mennyiségét a darálóhoz...( amiről leszedtük az állítót )
A Cuadra egyébként a szimpla szűrővel meg sem közelíti a duplaszűrős kávét, tehát szinte mindig azt használjuk.otthon pedig:
Szóval a friss és jó kávé adott. És ízre néha a Saeco Poemia is tud jót főzni belőle, de nagyon hektikus...4 ből főzök egy jó, két iható, és egy rossz kávét vele... Crema persze szinte nincs is, mert vagy lassan jön igazi crema nélkül, de ízesebben, lágyabban, vagy gyorsan, ízetlenül, habosan, ami viszont nem crema.
A daráló egyelőre kérdés...egyrészt nagyon pici helyem van, másrészt nem tudom mi lenne jó. habár valaki hirdetett itt egy graef cm702-est, de tényleg nem tudom, hogy jobb lenne-e mint a mini mill.Jól sejtem, hogy ugyanaz a kése, mint az iberitalnak?
@surda: Köszi, szinte csak egyedül kávézom, így nem kritikus a tartály mérete, illetve, ha várnom kell emiatt.
-
pacuha69
csendes tag
válasz soldier2 #44924 üzenetére
Köszi a bizalmat . Mások visszajelzéséből is az derült ki, hogy ez egy jól sikerült tétel. Viszont most este kibontottam egy másik Casmo-t, a kolumbiai Alfonso-t, amivel ki szeretném próbálni a Perger féle fagyasztásos technikát. Nagyon apró szemű, inkább a világosabb pörkölés felé hajlik. Az egyik alap íz a kék áfonya dzsem, és szerintem ezt nagyon határozottan hozza is. Nyílván nem a dzsemmet érzem benne, de hogy áfonya az tuti.
-
adp
őstag
-
pacuha69
csendes tag
válasz fragola.6035 #44949 üzenetére
Köszi, ez bíztató. Adagonként szortíroztad Te is?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest