-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #44246 üzenetére
Egyszer rendeltem jubileumit, palermót és velenceit. Nekem egyértelműen a velencei vitt mindent. A másik kettő nekem olyan "üres" volt a velencei mellett. Persze azok se voltak rossszak. Amúgy a robit egyáltalán nem éreztem bennük. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy klasszik párti vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Köszönöm a tippeket, lehet mégis 3 féle csomag lesz az. Majd saját pörköléssel behangolom a Majort, ami meg nem sikerül, abból latte lesz.
-
nagyúr
Csinaltam ma itthon egy kb. 1500 forintos kavet. (Ennyi shotot dobtam ki, amire lejott egy ertekelheto.)
Azt mondja meg nekem valaki, hogy miert van az, hogy ket kulonbozo kavet mas-mas orlobeallitassal lehet ugy ledaralni, hogy adott idon es nyomason (bar enyhen kulonbozo homersekleten) ugyanazt a kavemennyiseget produkalja?
while (!sleep) sheep++;
-
jolti
senior tag
Szerintem nem ördögtől való cukor. Régen el nem tudtam volna képzelni nélküle, ma már más a helyzet.
Van amibe teszek. És van amibe nem. Ha teszek akkor általában max. 2 g-ot.
De azt inkább a sötétebb pörkölésűekbe.
Bár van világos is aminek jól áll'.
Bár ma trendi' az ohne cukker... 😁 És legyen lelkiismeret furdalásod nyugodtan... 😁[ Szerkesztve ]
-
SierraFox
tag
Sőt, ha beállítod egy kávéra a darálót, azt is finomhangolni kell időközönként, mert a kávé változik.
Olyan nincs, hogy egy örlőbeállítással minden kávét, frissen és 3 hónaposan is tökéletesre tudsz darálni.
Nekem is volt 1000+ forintos örlőbeállításom, amikor megvettem. Akkor jöttem rá, hogy 125g-os kávét nem érdemes venni.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
miért csodálkozol ezen? még ugyanazon zöldből picit eltérő pörkölésnél is már máshogy kell beállítani a darálót. sőt, egy zacsin belül is, ha öregszik, mert mondjuk 2 hétig tart, amíg elfogy. ez egy ilyen biznisz, legalább rájössz, hogy nem csak vudu, amiről a rutinosabbak a fórumon karattyolnak. a darálót folyamatosan állítgatni fogod.
leginkább az a "baj", hogy pici állítás is nagy befolyással van a végeredményre. szóval egy szűk tartományban fogsz sasszézni, de azt mindig. a jó hír az, hogy ha túl vagy már egy csomóféle kávén, ráállsz és általában másodikra eltalálod a megfelelő darálóbeállítást (és kb. a hőfokot is).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nagyúr
Nem csodalkozom, hanem a konkret okai erdekeltek -- feltetelezem, hogy adott orolesi finomsag es mennyiseg mellett elsodlegesen az olaj/nedvesseg befolyasolja a pogacsa tomorseget. A modinak, aki kiszedte a hsz-t ahol Surdat elkuldom az anyjaba, de az eredeti trollkodast meg benne hagyta, ezuton is gratulalok es sikeres karriert kivanok .
while (!sleep) sheep++;
-
HÁZIGAZDA
az a modi én voltam és igazából egy picit visszahűlhetnél normál üzemi hőfokra... surda pikírt volt, de ennyi belefér. a riposzt már nem.
a dolog kémiájában én nem tudok segíteni, nem is igazán érdekel. de 10 bar komoly nyomás, szóval nem mindegy, hogy milyen laza szerkezetű őrleménnyel akarod eltorlaszolni, nyilván befolyásolja a kávé nedvességtartalma, olajtartalma, ahogy írod (eleve azt is befolyásolhatja, hogy milyen szemcséket farag a daráló).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
Valaki adjon már el nekem egy Major-t, vagy egy Kony-t. Na! Pharos out of stock a brexitben, nekem meg nincs darálóm csak 3 zacsi PY kávém.
https://barbieripnk.hu/
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #44268 üzenetére
Ezérz is nem jó a boltban ledarálós kávé.
Envy: iróniára bunkó mód válaszolni, majd elküldeni a moderátort is melegebb éghajlatra erős belépő egy közösségbe. Érdemes az elküld megnyomása előtt számolni 10-ig
On: ezek szerint megbontottál több zacskó kávét?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
nagyúr
válasz soldier2 #44273 üzenetére
Meg az elso zacskot hasznalom. Oszinten szolva 6 shotot foztem ma le, es a hatodik az viszont k jo lett -- a multkori kommersz kavenal 11 gramm + 11-es orlesi finomsag mellett jott le megfelelo mennyiseg, most viszont 9-10 gramm + 22-es finomsag mukodik (plusz 4-6 masodperc preinfuzio).
while (!sleep) sheep++;
-
meander
tag
válasz SierraFox #44243 üzenetére
Az meglepett igen, hogy tényleg le sem ülnek. A pultnál felhörpinti azt viszlát. Mint a kávézással csak ismerkedő nem merném én bírálni a nagy olaszok kávéját, ezért itt a fórumon is csak két dolgot mertem szóvá tenni: az egyik a halálom, amikor a felső szűrőt nem öblíti le és az előző kv zaccot belemossa az enyémbe, illetve a műanyag poháron azért elkerekedett a szemem, amikor a 40EUR vacsora végén lerakták elém.
Na ennyi, nem fikázok tovább csak baromi nagy csalódás volt. -
Agostino
addikt
sziasztok
veronesi super oro esetén tud valaki mondani egy kellemes hőfokot? nem mintha nem jönnék rá idővel magamtól, de lényegesen kevesebb csészényi menne félre, ha lenne egy közelítő értékem : ) olyan 84/6-ra tippelek magamtól, ma reggel amikor örültem, hogy ihatok kávét, a 91 fok picit megkapta...60/40 az aránya az arabica javára.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
adp
őstag
Attól lehet valami baja a gépnek, hogy 'gőzzel vakszűrőzök'. Azaz úgy Légtelenítem a gépet, hogy beteszem a vak szűrőt És így két legyet ütök egy csapásra azaz takarítom és légtelenítem is egyszerre.
GB class[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz meander #44276 üzenetére
hehe, nálam alapszabály, hogy étteremben nem kávézok sehol, hacsak nem tudom előre, hogy iható a kávé.
szerintem tök jó, hogy "al banco" megiszod a kávét, és mész, vagy még ülsz 1 percet a pultnál. mindenképp jobb, minthogy a pincér mire kiér a kávéval az asztalodhoz, rég bedöglött ...
én még délen nem voltam, de északon tök jó kávékat ittam mindig. persze előbb szemrevételezés alapján eldöntöm, hogy a 20méteren belül levő 8 kávézóból melyik a legszimpibb -
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #44277 üzenetére
szuper. addig túrok egy majort valahonnan, ha bírok, abból baj nem lehet
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mgy
senior tag
Nem igazán hittem kint a szememnek, itt is félve kérdem. Mindig szimplákat kértem, s ha kisebb forgalmú volt a hely azt is készítettek. Többször, különböző helyeken, városokban is láttam, hogy a kimért őrleményre még rákanalaznak egy másik edényből valamit.
Lehet az, hogy a zaccból púpoznak a tetejére, csak hogy legyen a poginak ellenállása? Nem tudok másra gondolni. A kávé ízén semmit nem éreztem, teljesen rendben volt (már a korábban említettek szerint). -
Bazsee71
őstag
válasz Toobee #44285 üzenetére
Jelzem én vagyok a bűnös. Az eladó elmondása szerint időnként hoz be gépeket, de már jóval kevesebbet mint régen. Telefonos beszélgetésünk alapján nagyon korrekt, de majd ha megérkezik a gép, akkor derül ki igazán.
Ha gondoljátok rákérdezek, hogy várható-e nála mostanában valami érdemes. Egyébként jófogáson van még egy jó drága Major, de nem értem az hogy lehet 500W-os.
Parci: ezúton is köszönöm a korrekt hozzáállást. Ide nem mertem bedobni.
[ Szerkesztve ]
-
zoknee
csendes tag
válasz meander #44276 üzenetére
Én kifejezetten az ilyen kávézókat kerestem most nyáron is Toszkánában, ahova a helyi arcok bemennek, és a pultnál bedobják a café-t. Olyan helyen nem is voltam, ami csillivilli turistacsapda volt.
A legjobb kávét valahol egy út melletti bár-ban ittam, ahol közeltávol nem volt semmi, korábban lehet meg sem álltam volna, mert féltem volna bemenni. De msot az egyik legjobb kávém ittam ott, és nem mellesleg 90cent volt.Tegnap barátommal benéztünk a 9Bar nevű helyre a Bazilikánál, annyit áradozott róla, hogy muszáj volt. Olaszos vonal kedvelőknek kötelező hely. Sajnos csak egy féle kávéjuk volt már, de azt ígérték hoyg pár napon belül visszatöltődnek a készletek. Ha jól láttam, többféle olaszos pörkölésű blendjük, és némi SO is van.
-
zoknee
csendes tag
válasz zoknee #44290 üzenetére
A 9bar, elég szimpatikusnak tűnt, zárás körül voltunk, és csomót beszélgettünk a pultosokkal, a végén már a növényi tejből készült cappuccinok, latte art, meg minden előkerült. Kaptam is tippet jól használható rizstej beszerzésre, majd beszámolok erről, ha sikerült is venni.
-
adp
őstag
válasz zoknee #44291 üzenetére
Na a rizsre en is kivancsi vagyok.
Eddig szojat igaz vaniliasat es sima mandulat probaltam.
A szoja brutal modon es marha jol habosodik, a mandula nem annyira viszot atom jo vele a kapu ( lady paljoc)
Hazi rizzsel es zabbal probalkoztam de se izre se latte artra nem volt jo. -
Agostino
addikt
szia
köszi, mindenképpen ezzel fogok indulni! fragola féle rézcsöves, pides gaggia baby-m van szimpla vst szűrővel: ))
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
adp
őstag
facebookon a baristák csoportjában van 2 obel / la carimali daráló 35-ért elég szépek (fekete, és egy fehér) kezdésnek jó lehet valakinek
[ Szerkesztve ]
-
pacuha69
csendes tag
Azért örülök, hogy nem csak a Magyar a "barkácsnép". Egy egész elfogadható megoldás Áámerikából a Pharos-ra.
https://www.youtube.com/watch?v=3Mou2NKctfA
[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
Én pl most szeretnék darálót cserélni, de ezt a típust nem ismerem annyira. Most egy Graef800 van, de úgy gondolom, hogy a továbblépéshez azt kellene lecserélni. ( illetve égeti a péz a zsbemet )
Kérdezném is, nincs valamelyik kávéeszköz neppernek valamilyen megbízható, viszonlyag állandó szemcseméretet produkáló ( a legfinomabb tartományban is ) eladó gépe ? -
Pé
senior tag
Most, hogy a gaggia meg lett pimpelve egy picit ( kipucolva rendesen + jobban áteresztő felső szűrő + pid , etc. sokkal finomabbra kell darálnom mint eddig. És a Graef nem hozza konzekvensen ugyanazt a szemcseméretet, ráadásul a kis szemcséjü örlemény nagyon nehezen akar ledarálódni, ha meg olajosabb a kávébab, kijönni alig akar. Szerintem 20-25% tuti bennemarad, amit aztán ki szoktam ütögetni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #44235 üzenetére
Úgy néz ki péntektől új gazdájánál teljesít szolgálatot a CM702-es. Ha netán másképp alakulna, akkor még jelzem.
Pé: nekem is egy hasonló felszereltségű GC-om van, ráadásul Reneka szűrővel még tovább csökkentem a rendszer ellenállását, de nem volt soha ilyen gondom a 702-essel, csak a kávé öregedésével kell utánállítanom. Század grammos mérleggel mérem az adagokat, így az is állandó.
Pangó őrleményt sem vélek sokat, 2 ráindítás - 2 paskolás és minden kint van belőle. Az olajosabb persze rögösebb, de fogpiszkálóval pillanatok alatt szétkapható.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- Egyre közelebb a Poco F6 startja
- Fujifilm X
- Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest