Új hozzászólás Aktív témák

  • benjonino

    tag

    válasz thomasrc #80292 üzenetére

    Köszönöm a sok tanácsot. Igen, mint mondtam az én ízérzékelésemmel lehet a gond. A lényeg, hogy nem ízlenek.A kotyogós összes lehetőségét kimerítettem. Próbáltam már sok vizzel is. (A biztonsági szelep fölé nem merem tölteni...)
    Amit kipróbáltam:
    - Beletöltött víz hőfoka:
    - hideg
    - meleg
    - forrásban lévő
    - Beletöltött víz mennyisége
    - Melegítés sebessége.
    - Nagy lángon
    - Kis lángon
    - Vasplatóra helyezve kis lángon (ekkor 10 perc alatt főtt le...)
    - Tömörítés:
    - Csak oldalról megütögetve, hogy szétterüljön
    - Lenyomkodva (Nem túl erősen, nehogy olyan fojtást csináljak, hogy felrobbanjon)
    - Darálás finomsága (Igazándiból mivel nincs még darálóm, így csak a különböző méretre daráltakat tudtam kipróbálni, de tapintásra jelentősen különböztek. Volt olyan kávém ami már lisztszerű volt, és volt az ellenkezője is, meg olyan is, amit kifejezetten kotyogósra daráltattam).
    - A kifolyáskor az elején lefolyt eszpresszó mennyiséget megmentettem egy pohárcserével. Érdekes, hogy a maradék részben már nem volt savanyú íz, igaz elég híg lötty lett. Olyan kotyogósom van, ami pohárba ereszti a kávét.

    Ezek összes kombinációját kipróbáltam több hónapon keresztül kísérletezgettem kitartóan. Mostanra feladtam. Egyszerűen nem ízlik az eredmény. Az a savanyú íz minden esetben ott marad. El is ajándékoztam a kávéfőzőt, ami mellesleg nagyon pohás kis darab, tudtam volna rajongani érte...

    Hát ezért gondoltam, hogy feljebb lépek, és az eszpresszóval próbálkozom. Munkahelyemen van egy kapszulás Lavazza kávéfőző. Nekem az abból lefolyt kávé az istencsászár! Ha azt sikerülne elérnem valahogy, az lenne a boldogságom netovábbja. Viszont kapszulásat nem akarok otthonra. A cél az lenne, hogy babkávéból olyat készítsek valahogy.

Új hozzászólás Aktív témák