-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Nekem ma Asszony dicsekedik, hogy kapott Római mogyorót. Kérdeztem, le lett darálva? Nem, nincs kibontva. Na, akkor itthon nem is lesz
-
SoundON
tag
válasz Toobee #79512 üzenetére
Ha egy mondatban kellene válaszolnom akkor ezt mondanám:
Hosszas keresgélés és próbálgatás (Brikka, AeroPress,ROK Espresso Maker) után a Flairben találtam meg magamnak azt az eszközt, amivel otthontól távol, akár konyha és áram nélkül is tudok magamnak értékelhető, sőt nagyon finom igazi speciality eszpresszót készíteni.
Persze van hogy otthon is ezzel tolom, mert nagyon jó.
Ha további infók is érdekelnek légyszi írj privátban.[ Szerkesztve ]
-
Noroo
tag
-
beleriand72
tag
Nem veszti el, marad pont elég íz, illat, sok is :-)
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
beleriand72
tag
válasz SoundON #79553 üzenetére
Nekem képről, videóról a ROK kicsit masszívabb, komolyabb, időtállóbb szerkezetnek tűnik. Működési elv hasonló. Talán olcsóbb is. Flair elcsomagolva kisebb helyet foglal. Én egy ROK-ra előbb utóbb lehet beruházok.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
PeterAgos
csendes tag
válasz John3:16 #79548 üzenetére
Fél évet vártam rá, most nem tudom, mennyi a várakozási idő. Két hónapja használom, presszóra.
Nagyon kényelmes, tényleg minimális a pangó őrlemény. Ezért még nem is szedtem szét, bár az sem nehéz. Darálás közben azért nem olyan csendes, mint egy Euréka Atom, de ez néhány másodperc. Az őrlemény minősége szerintem igen jó, talán az állítási lehetőség lehetne valamivel finomabb. Én - pörköléstől függően - három osztáson belül szoktam állítani, persze fokozat-mentes.
A külseje - ez ízlés kérdése, nekem tetszik, kis helyet foglal.
Többféle őrlőt próbáltam már, de számomra egyértelműen ez a kedvenc. Nem tapasztaltam, hogy szükséges lett volna kés-bejáratás, az első perctől hozza a minőséget. -
szuszinho
őstag
Készítettem a korábban említett leírás alapján vizet. A Mg és a buffer oldatok meddig állnak el szobahőmérsékleten a szekrényben?
-
yazoo1
tag
válasz szuszinho #79558 üzenetére
Szerintem nem sokáig,hideg helyre kell tenni,mert ha nem beposhad...nincs benne klór- mint a csapvizben-,ami gátolja a baci burjanzast.
Viszont én lehet nem tokolok a kevergetessel, hanem felhigitom a csapvízzel a desztillált vizet kb. 1:4 arányban...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz beleriand72 #79556 üzenetére
a ROK nem igazán üti meg a szintet szerintem. egy barátom vett, nyúzta, néztük, szép, masszív, de a kávéja felejthető.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vicces1
aktív tag
-
davidoff83
csendes tag
Szintlépés miatt eladóvá vált 2 éves Rocket R58 v2 gépem (Expolygon-tól vásároltam, mostani ára 720e). Otthoni kávézásra (2-3db/nap) használt, makulátlan állapotú. Minden gyári tartozékával. Pluszban adok egy nyitott szűrőkart és fejhőmérőt. A fej át lett szelepelve az optimálisabb flow miatt! Budapesten megtekinthető/kipróbálható! Tel:70/881-8386 Ár: 500e Ft
-
Koczó93
őstag
válasz davidoff83 #79563 üzenetére
Jó cucc
-
HÁZIGAZDA
válasz davidoff83 #79563 üzenetére
wow, komoly gép! mi lett helyette, ha megkérdezhetem?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Keresztapper
senior tag
válasz davidoff83 #79563 üzenetére
Ez a szintlépés nagyon érdekelne. Mina, vagy mi lesz helyette?
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
Nibiru
tag
Cold brew-val már kísérletezett valaki? Ahány recept, vagy cold brew eszköz gyártó, anyi féle kávé-víz arányt és áztatási időt írnak. Arra jutottam, hogy 1:4-gyel lenne valszeg a legjobb, de ez csak elmélet, mert sosem próbáltam. Továbbá 8-24 óráig mindenféle áztatási idővel találkoztam a leírásokban. Szóval némi input kéne.
-
#64275200
törölt tag
válasz Nibiru #79568 üzenetére
Hideg eljárásnál a 1:10 - 1:14 szokott jó lenni. Világos pörkölésű SO kávé közepesen durvára őrölve. A technológiától függ az idő. Ha csepegteted 10-14 óra. Itt jobb ha jég és víz keverékét használsz. Ha áztatod 8-16 óra. Ha elkészült tetszés szerint vízzel, jéggel hígítható az ital. A jeget ugyanabból a vízből készíted amivel az eszpresszót, természetesen a felöntésre és a hígításra is ez vonatkozik. El lehet vele szórakozni
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Kapucziner1 #79573 üzenetére
Sőt, elvileg ki sem lehetett volna hozni az országból. Ettől teljesen függetlenül /mármint hogy Kubában mi van, meg mi nagy érték ottani mércével vagy mi nem az/ ez a kofi kb. fele részben úgy szénné van pörkölve, hogy fehér papírra rajzolni lehet vele. A poszt és a fénykép inkább ezt szándékozott megmutatni. Amúgy a szénen/füstön kívül van valami baromi érdekes íze/szaga amit nem tudok hova tenni.
Érdekes lehet hogy ott a szivarfarmon mivel pörkölnek, mi lehet az eszköz amivel ennyire inhomogén "terméket" gyártottak, nem lehet-e azzal úgy bűvészkedni esetleg, hogy ne égjen szénné a fele. De az is lehet hogy ezt így szeretik/szokták meg a szivar mellé. /végülis annyira nem is érdekes, de örülök hogy nem ezt kell jegyre vásárolnom/
A mamának az óriási szivarral biztos ízlett így is!😃[ Szerkesztve ]
-
Koczó93
őstag
Szerintetek ez passzol pl egy rocketbe vagy valami mezei e61be?
Forrás:Hb -
iatti
aktív tag
gc-hez vennék jms 12-18g kosarat.veszprémi vagyok,de a dunántúlon sok helyen megfordulok.vagy mit ajánlatok 14g kávéhoz?
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, látom van benne sok szűrőről infó hol érdemes venni, de nem találom a nekem valót.
Van nekem itthon ugyanis egy Gastroback 42612 eszpresszó gépem, amit úgy vettem, hogy csak egy darab két csészés duplafalú szűrőt adott hozzá a jóember. Ezért most kellene a három másik ami gyárilag járna, hogy kilegyen a szett.:
egy csészés duplafalú
egy és két csészés szimpla falúEzeket hol tudnám beszerezni és mennyiért?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Nibiru
tag
válasz #64275200 #79574 üzenetére
Én csak a víz és kávé, áztatós recepteket, eszközöket néztem, nem a jeges, csepegőset, mert ahhoz spéci eszköz kell. 1:10- 1:14 azért nem kevéssé lenne híg azok alapján amiket eddig olvastam. Azt hiszem maradok az 1:4-nél, most már csak azt kéne tudnom, hogy milyen kávéval érdemes leginkább megpróbálni.
Úgy sejtem, hogy valami jó kis gyümissel kéne, de biztos van valami olyan ami különösen finom lehet ezzel az eljárással elkészítve. -
OPiiPO
addikt
CM800 kések elképzelhető hogy úgy elkopnak, hogy már nem is jön ki darált kv (használtan vettem, fogalmam sincs mikor volt cserélve) ? Most állok neki szétszedni, mivel 10-es fokozaton 5-7 perc őrlés után sem jött ki semmi - holott jól hallhatóan ment a motor és hallatszott ahogy a szemek a garatba kerülve találkoznak a késekkel. Fura.
(még jó hogy a De'Longhi mákdaráló még nem került fel az apróra)[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
iatti
aktív tag
válasz 72lakiluk #79588 üzenetére
most próbára van nálam ims 12-18,de lassan illene visszaadnom.16-18g azért elég sok koffein,nem lök nagyot?nálam is 40-50ml a cél,ehhez vennék kosarat.van egy ims b702th 26.5m 16-20g kosaram.amikor kölcsön adták a 12-18g-ost,akkor vettem észre hogy nem jót küldtek,nem gc-hez való.magasabb a pereme.
-
soldier2
őstag
válasz OPiiPO #79590 üzenetére
Sokkal valószínűbb, hogy annyira finomra állítottad, hogy nem tud kijönni a kávé. Állítsd sokkal durvábbra, talán nem kell szétszedni és kiadja a púdert amit darált.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
yazoo1
tag
.
[ Szerkesztve ]
-
nemethsza
tag
-
vicces1
aktív tag
Nem sok a dupla 18gr, sőt akár több is lehet. Persze nem valami robusztából. Pont ma du. ittam szó szerint kettőt egymás után, olyan finom, édes szirupos nedű volt. 2x 17,5gr-ból 2x 37gr El Salvador Pacamara-t toltam be 10 perc alatt. A coffein úgy tudom eleve a kivonatolás vége felé oldódik ki, vagyis 1:2 aránynál kevesebb lesz a coffein tartalom mint 1:3-nál.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus