-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz 72lakiluk #79452 üzenetére
A rézcsövezés teljesen másról szól, hőszigeteléssel nem lehet kiváltani.
Egyébként ez a méregdrága bojlerszigetelés pont ugyanolyan, mint az olcsó szigetelő filc, vagy a gyári polifoam. Akinek van otthon a fiókban az oké, de értelmetlen több tízszeres áron megvenni, mert egy kicsit sem jobb.https://caffe35.webnode.hu/
-
vicces1
aktív tag
válasz 72lakiluk #79452 üzenetére
Ja, ahogy írja Fragola és Ronin is, ez nem alternatívája és nem is arról szól, de ha nem lesz rézcső, lesz PID a szigetelés mindenképpen hasznos, csak Ő nem fogja a szilikonnal. Ne zavarjon össze, nekem pont van itthon ezért kicserélem, de jó lesz a géped ha rábízod Fragolára. Ha megengedheted magadnak és tudja akkor rezezd!
Én leginkább a bojlert cserélném rézre. (mert félre érthető módon nem Silviam van)Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
yazoo1
tag
válasz sz.zs. #79442 üzenetére
Szép a színe.
Én ezeket a melybarna, sötét színeket hianyolom a kremámban..
Mit befolyásolja szerintetek?
Minden gramm,MP lefolyás, víz ok..duplazok, ims szűrő. Az eleje ilyen de nem tartja meg a végén a krema a sötétebb tonust.
Persze ezt ne kotozkodesnek vegyétek, de vmi már mindent kipróbáltam... lehet köze pl. A hoingadozasnak?
pl.ha 92 fokot akarok a pl.yirgaséfen atfolyatni, akkor 94 re állítom a pidet...mert 2 fokot esik... -
Xabi78
aktív tag
válasz yazoo1 #79456 üzenetére
Szűrőkből a Renekával sokkal könnyebb ilyen crema-t varázsolni. De nem árt, ha jó az őrlő, és a lassabb lefolyásoknál is jellemzően szebben mintázódik, pláne egyes kifolyóval, pláne ha nem középen ér a csészébe a kávé.
Meg persze a jó kávé és friss pörkölés elengedhetetlen.Cave canem!
-
Tomi_Sci
őstag
Mivel érdemes kitisztítanom a vízkövet egy GC fejből ami nem eszi meg a krómot? Sajnos felületkezelése már nem az igazi, nem akarom tovább rontani.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Xabi78
aktív tag
-
-
horinori2
csendes újonc
Lelit Anna pid, cm702. Egy hónapja van meg, mennek a kísérletek a Tőletek kapott hasznos információk
alapján. Vannak jó eredmények is. A kávék közt óriási különbségek mind őrlési fokozatok és íz terén is. Nehezen lövöm be őket. Csak friss kávéval kísérletezek. A pogácsa ugyan azon paramétereken néha fenn marad a felső szűrőn úgy, hogy meg van a normál lefolyás idő/mennyiség és a kávé is jó. Mit csinálhatok ilyenkor rosszul? -
horinori2
csendes újonc
-
72lakiluk
tag
válasz horinori2 #79471 üzenetére
Zúdítsd csak én is a válaszokból profitálok nálam ami eddig járt 6-7 féle kávéból a közepes pöri 9-11 fokozaton, világos 3-6 között volt darálva. Csak viszonyítás miatt írom, tudom minden daráló más. Nem akartam elhinni, mennyire lisztre kellett őrölni a világosat. De pl. PY kávéknál a honlapon van némi mankó a pid-et illetően. Hasznos nagyon. Vagyis lesz majd, ha lesz pid
-
72lakiluk
tag
válasz horinori2 #79471 üzenetére
Én a GC gyáriba 18g-ot, ma reggel 28mp alatt 44g-ot adott le. KB. így a tuti az én ízlésemnek. Biztos jobb kávéd lenne +1-2 grammal, ha elfér benne. Gondolom a kosár kimaxolva adja ki a legjobbat magából. Jövő héten megyek is egy fentebb említett ims kosárért az expolygonba
-
*Mukeey*
addikt
-
horinori2
csendes újonc
válasz 72lakiluk #79473 üzenetére
Hát a világos pörinél én ismeglepődtem, hogy milyen finomra kell őrölni! 5-6 fokozat nálam. Próbáltam először jobban tömöríteni, több kávét bele, de nem lett jó. Még finomabra kellet őrölni. (Gondoltam addig, biztos nem jól tamperelom vagy nem tudom...).
Kiktől szoktál, milyen féléket venni? -
SlayerSub
tag
A bizonyosság kedvéért azt szeretném kérdezni, hogy a linkelt kosár megfelel a silviába?
Szeretnék egy the single szűrőt, van esetleg tapasztalat, hogy hány grammos szűrő hozza a legjobb eredményt? -
72lakiluk
tag
válasz horinori2 #79484 üzenetére
Áá még nagyon az elején vagyok. Először a műteremben vettem kettőt, arra jártam, már nagyon akartam főzni abszolút zöldfülűként vettem két spec világosat. Írtam is itt, hogy mennyire megütött az érdekes, savanykás íz. Aztán megtaláltam benne a jót, csak nagyon más volt, mint előtte. Azóta még csak pár csomag ment el, Miskolcon vettem arra jártomban, meg PY félét. Egyenlőre a nem túl 'bonyolult' fajtákat nézem, pid lassan érkezik de nagyon élvezem a dolgot.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
thomasrc
tag
válasz 72lakiluk #79473 üzenetére
Bocsánat, hogy közbeszólok, de ez az őrlési finomság bennem is felvetett gondolatokat, mert én is küzdök még egy kicsit a tökéletes espressoval:
Szóval, én a lefolyást még anno sötét pörkölésű kávéval állítottam be (ha jól emlékszem egy full sötét Lucaffé volt), ami CM 702-őn nálam 14-es fokozatot jelent két vékonyabb alátéttel és erős tömörítést. Így pont kijön az 1:2 - 1:3 közötti arány 25-30 mp alatt mindenféle kávéval (az íz más kérdés).
De, ha finomabbra próbálom venni az őrlést, akkor sem tudok 12-es fokozat alá menni, mert befullad az egész és egy deka kávé sem jön le csapoláskor, pedig úgy érzem, hogy nekem is még egy kicsit finomabbra kéne mennem a világosabb kávékkal, mert mintha a kelleténél ""citrusosabbak"" lennének, ami inkább savanyú íz (azt hiszem ezt mondják úgy, hogy "too bright"). Ezt a hibát próbáltam eleinte a hőfokkal kijavítani, de ha nagyon levittem, akkor iszonyat hamar szőkülni kezdett (12 mp. környékén) és még savanyúbb lett, ha nagyon felvittem, akkor pedig jött mellé a keserűség is, de ez a fura savanyúság még akkor is ott volt benne. Most találtam egy olyan hőfokot, aminél a legkevésbé van jelen ez a savanyúság, de még így is zavarónak találom, szóval valami nem jó.
Ti mit javasoltok erre a problémára? Most 10 mp-es előáztatással próbálkozom, egy kicsivel jobb, de most, hogy említettétek ezt az őrlési finomságot, gondolkodóba ejtett és lehet, hogy ezzel is kéne játszadoznom. Csak ugye, mint említettem nem bírok 12-es fokozat alá menni, ti meg itt laza 6-8 fokozat különbséget is emlegettek.
Szerk.: Egyébként az segítene valamit nektek, ha feltennék egy videót a csapolásról (nem nyitott kar) és egy képet a cremáról?
[ Szerkesztve ]
-
horinori2
csendes újonc
válasz thomasrc #79498 üzenetére
Cm702 van. Gyári alátét nélkül nem volt elég finom 1-esen. Egy alátéttel 8-asig tudok lemenni, alatta befullad a világos. A közepes 13-asnál. De ez éppen ezzekkel kávékkal. Szóval óriási a különbség a kávék között is. Hiába két féle és mindkettő világos akkor is nagy különbség kellett finomságilag. Lazább szerkezetű kávé, vagy magasabban termő nehéz, tömör. Ezt szoktam látni az őrlemény térfogatán is. Hát egyelőre ezeket figyeltem meg, de kérem a tapasztalt őstagokat, hogy "szóljanak" (írjanak) bele.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra Árcsökkenés
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- Merida összteleszkópos kerékpár
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó