-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti...(16v)
tag
válasz paljoc #49852 üzenetére
Nekem inkább az a dilemmám, hogy nyitok egy új, eddig még nem próbált kávét, de nem tudom, hogy hány grammos adagokat mérjek ki az üvegekbe, amíg ki nem tapasztaltam/be nem lőttem. Mire megvagyok vele, addigra már legalább 3-4x kinyitottam a zacskót, és már meg is indult az öregedés.
Kétféle üvegem van, 47-es a gyári szűrőhöz, ebbe kb. 16 gramm megy, és 60-as, ebbe olyan 20 körül. Ha most kimérem a kicsibe, és közben kiderül, hogy mégis a nagyobb dózis/szűrő lett volna jobb, akkor adtam egy pofont a sz..nak.
Az élet nagy problémái! -
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51473 üzenetére
Paljoc ezt te sem gondolod komolyan. Szerintem simán nyerni kellett volna a Catlernek. Hiába állítom magasabbra a pidet nem lesz számottevő a különbség. Hígabb érzetű, kevésbé koncentrált a kapott ital bármit is csináltam és ez simán lehet, hogy csak az én bénaságom.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
mdav88
senior tag
válasz paljoc #51473 üzenetére
Azért ez így ebben a formában nem kis túlzás, a tuning mértéke azért nem ilyen fokú...
GaggiaCatler
-szűkítő
-nem tudni, vízhozamot sem
-rézcső
-előmelegített vizet lop + fejfűtés
-pid
-pid
-opv
- opv (de ki tudja hova állítva)
Szóval száraz technikai oldalon nem hiszem hogy annyi előnye lenne pluszban a GC-nek.
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51481 üzenetére
Igen, állat a Catler kényelmi szempontból és mellette szép is (legalábbis nekem nagyon tetszik). Kényelme és kezelhetősége is kiemelkedő. Az összehasonlítás meg csak azért készült, mert a múltkor marhára meglepett a különbség amikor megkaptam először a gépet. Ettől függetlenül nekem gyanús, hogy a tiéd jobb lehet, mint ami nálam járt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #51481 üzenetére
Sokszorost nem, de egy hangyalábnyit igen. Szerintem itt mindenki a Catler győzelmére fogadott volna.
Mikor Szegedre levittem a Creminát (meg volt ott egy Strietmann is) a legtöbbünknek a kis karosok által készített kávé jobban ízlett mint a La Marzocco Shot brewer által készített. Nem azért mert jobb volt, hanem mert az a szirupos sokkal sűrűbb ital amit a kis karosok adtak, elsőre levette a többséget a lábáról. A két szakavatottab ember aki ott volt viszont vakon is a SB eredményét részesítette előnyben. Ettől még nem gondolnám, hogy a Cremina vagy a Strietmann jobb kávét készítene, sőt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51484 üzenetére
Na ez az. Ez nagyjából ugyanolyan volt mint az első gép. Itt nem húsz percet, hanem sokkal többet melegedett és simán akármeddig rajta tudtam volna tartani a kezem, míg a gaggiához hozzá sem tudsz szinte érni. Közben hamarosan feltöltöm a duplasszűrős videót, ahol szintén azt látni, hogy a gaggia 90 fokos hőmérsékletén sokkal sötétebb, szinte már megégett a kávé. De az egész játék után készítettem és kóstoltam is mindkettőt. A catler hagytam 90-en, a Gaggiát visszavettem 89-re és simán jobb volt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Peti...(16v)
tag
válasz paljoc #51473 üzenetére
Felzaklatott ez a teszt, úgyhogy ma hamarabb hazajöttem, hogy kipróbáljam a tegnap zsákmányolt Hondurast (meg persze a gépet). Találomra állított darálóval egy kicsit gyors lefolyással, de elsőre is nagyon bejött ez a kávé. Azt hiszem hamar el fog fogyni.
El tudom képzelni, milyen jó lehet ugyanez egy tuning GC-nViccet félretéve: bekapcs után 10-12 perccel 89 fokot mértem a kifolyó vizen ikeás húshőmérővel. Mire megtelt a nagy bögre, lement 88-ra, és villogott a kijelzőn a szám, tehát utána fűtött. Ilyet hosszabb bekapcs után nem szokott csinálni. Majd megmérem máskor hosszabb idő után.
A fejen tényleg van egy (krómozott) műanyag héj, de mögötte a bajonett fém, és éget azonnal, ezt csak egy fakír tudja 3-4 mp-ig tapintani...
-
Peti...(16v)
tag
válasz paljoc #51539 üzenetére
Én azért még kérődznék a témán, mert most megnéztem a videókat és teljesen megváltozott a tesztről alkotott véleményem. A legalapvetőbb hibának azt tartom, hogy Weinmaker Gaggiaként próbálja használni mindkét gépet, miközben csak az egyik gép az. A Gaggiával már összeszoktak, kialakult a rutin. A lefolyási időből kapásból levonnám a Catlernél az előáztatás 4-5 másodpercét, így már egészen mások a lefolyási idők. Valszeg nagyobb a Catleren a vízhozam, hiába az azonos szűrő, nem lehet egyforma őrleményből azonos minőséget kapni. Itt korrigálni kellett volna.
A másik, hogy szemmel látható a két gép közti hőfok különbség, az egyik kávé hőhiányos a másik meg szétégetett. Innentől kezdve értelmetlen az összekóstolás, a lapát cukorról nem is beszélve.Teljesen értelmetetlen összevetni bármilyen gépeket pid hőfok alapján, ezt már számtalanszor kitárgyaltuk itt. Akár 3 darab pides GC-t egymás mellé téve is lehet tök más a kijövő víz hőfoka azonos pid beállítás mellett. Nyilván az a gép fog nyerni a 3 közül, amelyik (véletlenül) a legoptimálisabb volt hőfok szempontjából, ha minden más paraméter (nyomás, vízterítés, stb) azonos. Utána biztos a másik két gépen is el lehet érni ezt az eredményt a hőfok változtatásával, itt viszont már az eredetileg nyertes gép fog elvérezni. A koffeinrandi erre kiváló alkalom lesz
Befejeztem a rugózást, várjuk meg mit hoz a két Catler összevetése.
-
enterlaci
senior tag
válasz paljoc #51649 üzenetére
Na, nee! ...röhögtem magamban, hogy mindenki hőmérőset játszott. Tegnap este én is méricskéltem a Gaggia fejét, mert kíváncsi voltam hogy a pid értéke és a valóság mennyire áll közel egymáshoz.
Amúgy 2-3°C fok eltérést tapasztaltam, ami persze lehet a hőmérő pontatlansága és a levegő hűtő hatása is.
Szerk: nyilvánvalóan itt a pid és a fej ugyanazon hőfokon kell hogy legyen. szóval magam szórakoztatása volt a cél.Egy fornettis maghőmérőt használtam ehhez jobb híján de kontrollnak azért az ikeás hőmérőt vetettem be. Milyen jó is ez az ikeás, nem!?
[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51665 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy én is kíváncsi vagyok, de szinte az összes nem létező lóvémat rá merném tenni, hogy annyi sem lesz, mert amikor te feltetted azt a videót, akkor én is mértem, és még fel is hívtam simit, hogy a gaggiánál miért kevesebb. De holnap kiderül.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Keresztapper
senior tag
válasz paljoc #51859 üzenetére
Tanulság?
OFF:
Ezek ennyire friss pörik, vagy miért bubis a crema? Svájci bubis kanállal teszed bele?
Amúgy jöhetne egy-egy csésze mindkettőből, mert itt a melóban nincs semmi, nem hogy ilyen.
Szerk:
mdav88 megelőzött, de nekem tényleg nincs kávém itt, neki meg biztos van.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51864 üzenetére
Jól néznek ki, viszont ami nálam volt gép még sokkal magasabb hőfokon sem produkált ilyen szép párducos kávét, míg a Gaggia meg simán. Szóval a helyedben örülnék annak a Catlernek amid van
De azért az is tuti, hogyha szépen forró vízzel átöblíted a kart, meg a megfelelő hőmérsékletet tudod tolni vele a kávénak, akkor jó kávét lehet vele készíteni, és a használata meg baromi jó.
Nálad mennyi a maximumon kifolyó víz hőfok?
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
senior tag
válasz paljoc #52141 üzenetére
Én tegnap mondtam Kaligulának, hogy sűrűbben fogunk találkozni, mert van egy projektünk a Hiltonban... erre ő azt mondta, hogy sajnos nem valószínű, mert nem lesz nyitva, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy abbahagyja ezt az egészet, mert nem megy... de hogy ki fogja írni Fb-on és a fórumban is!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bajnokpityu
félisten
válasz paljoc #52341 üzenetére
ne viccelj, kedvenc márkám. egy kis zacsit pörkölsz nekem belőle, ha megkérlek?
nekem jó ződen is.mától van IMS,Reneka,VST szűrőm is. következő pár hétben sakkozok velük. mivel ma takarítás volt, meg a felsőszűrőt is cseréltem IMS-re, így nem fair, de mocskosul tetszett amit kaptam IMSel.
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
-
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #52805 üzenetére
Kényelmesebben oda-visszaállítható. Újabban nagy karos gépekbe is bekerül (pl Profitec Bosco fejes monstrum). Ha nem is adja ugyanazt a szintű kontrollt mint a fejbojler esetében, könnyebben oda-vissza állíthatod, ha kell.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen