-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Azok a kések erre lettek kitalálva
kézzel hajtva is 15-20 perc a kg kávé. Számolhatod 1g/fordulattal, bár a gyorsabb forgás miatt lehet kicsit kevessebbet darál meg fordulatonként, de az 1 perc/500g akár valós is lehet. És fogadni mernék, hogy nem volt meleg az őrlemény a végére sem. A kis Sette már 10s után is érezhetően melegebb kávét ad ki magából.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bajnokpityu
félisten
az én szemszögemből ideális, ezt irtam. nincs hűtőcsapolás. piddel azt a hőmérsékletet tudom állítani, ami a pogira megy. van a gép egészének egy offsete, és ennyi. még az is tök kerek lett, pont 10fok a piden látható érték, és a kijövő viz különbsége. nem érzékeny a wdt hiányára se.
költöttem, lett majorom. nekem az is tetszik, a köv lépcső onnan meg horror. K10 nem mozgat, mahl meg kony/robur mocsok drága.
[ Szerkesztve ]
eladó Kawasaki j300 robogó
-
-
soldier2
őstag
Ha készítenék valami nagyonk.vajót, amit senki más nem csinált, én sem hoznék nyilvánosságra részleteket. Igaz a reklámvideóm ennél jobb lenne
Most komolyan, kalmár a "Naked"-nek profibb videót hozott össze, pedig csak egy skalpolt szűrőtartó, nem egy gép.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
Na a yirga cuppingban is hozza az elvartat, bar meg mindig azt mondom ez picit vilagosabban jobb lenne mivel erzem a roasty izeket is. Viszont filterezni nem is fogok belőle. Presszoban ar/ertekben nem ittam mostanaban jobbat ujhullamos teren.
Szerintem inkább az volt van amit írtál hogy nem túl konzisztens a pörkölő. Maskor is szóba jött és ezt én is tapasztaltam már, pin up az A-R teszten egyertelmuen a legjobb volt, viszont nyáron amit ittam savanyú citromlé volt[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Nem volt ez övön aluli, nem is írtam nevet és volt ilyen példa több is. Nem sikerül mindig jófejnek lenni, pedig sokszor az akarok.
Csak azt próbáltam érzékeltetni hogy, szerintem egy ilyen szintű felújításért 20-25e. Ft (a pidelést most vonjuk ki ebből) anyaggal együtt az az átlagos piaci ár alatt van kb. 50%-kal. Egy tejeskávé 690-ért pedig az átlagos piaci ár felett van jóval.
Pl. egy kétkaros vendéglátóipari gép teljes felújítása anyaggal, váz festéssel, munkával kb. 100e. Ft, függetlenül attól, hogy az egész nem ér 200e.-nél többet. Akkor is 100ezer a felújítás, ha valaki 50-ért vette a használt gépet és akkor is, ha 500-ért.Sajnos most a Corollámba kuplungot cserélnek 70 ezerért, pedig az egész autót 200-ért vettem. A 2 millósba is 70-ért cserélik.
Amúgy alig várom, hogy beletegyem a gépedbe a szabályzót, mert szerintem nagyon jól működik.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
adp
őstag
Tudom teged elvbol nem erdekel de az AVX kenya aa francia az egy marha jo nem citromle. Francia pori nekem jobban bejott mint a becsi. A becsibe volt valami ami miatt nem volt kerek.
Masik: meg casmo kenya volt ami baromi jo volt itthon, filterben es presszoban is.
Amugy erdekes mert az EE-ben amit kaptam kenya az szint alatti ecetes citromle volt. Utolso adagot daraltak lehet keves volt es aluloldott vagy nem tom de az nagy sz@r volt.[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
Az a kávézó fantasztikus, tényleg nagyon ajánlom, ha valaki arra vetődik a közeljövőben.
A kenyával az a durva, hogy kb. másfél éve ittam egyet a feketében, ami nagyon finom volt (talán Beyond Within). Na ezt sosem sikerült megismételni, mert azóta vagy 5 másik pörkölő babját készíti a fekete, de BW azóta nincs. Kicsit OFF de nem is értem mi van azzal a kávézóval annyira nem konzisztens... ON ez a kávézó meg olyan gyönyörűen hozta ezt az édes gyümölcsös ízt, hogy még mindig jó visszagondolni rá.
A Casmonál most előkészületben van egy kenya, amit ha véletlen presszóra pörkölnének, akkor nagyon megnéznék. Majd meglátjuk... -
lagoon79
tag
köszönjük, minden a legnagyobb rendben. sajnos az utóbbi 1 évben eléggé háttérbe szorult a kávézás. a csillagrombolót kb. havonta 1-2 alkalommal pattintom csak be. persze mikor ritkán kávézunk, mindig ott van a kölök, de nem én fogom kinevelni a következő barista nemzedéket. ezt csak azért írom, h tudd, ez a feladat is a Te válladat nyomja!!!! hajrá!
-
Keresztapper
senior tag
Pörkölve csak ezt a blendet, meg a burundit, és mindkettő fantasztikus volt szerintem a maga nemében.
Zölden burundit pörköltem eddig 1 kg-ot, amiből mind a 4 batch kurvajó lett, most meg egy el salvadort nyúzok, amiből csak az első adagon vagyok túl. Ezt sötétebbre vettem a még a Brando-tól vásárolt zöldön szerzett tapasztalatok alapján, de így nem annyira izgalmas. Olaszosnak kiváló lett, tényleg hibátlan kakaós-mogyorós íz, de savak nincsenek benne. Holnap bontom a következő tasakot, amit világosabbra hagytam, egy hét múlva meg amit tegnap pörköltem, még világosabbra. Ez utóbbit tegnap meg is kóstoltam, mármint elrágtam egy-két szemet, és ebben már bőven ott lesznek a savak, amiket hiányoltam. Már csak azért is bízom ebben az El Salvadorban, mert pörkölés közben még semminek sem volt ennyire finom aromája., összetéveszthetetlenül vajas-citromos piskótaillattal töltötte be a helyiséget. Az íze viszont biztosan nem citromos lesz.
Most, hogy a Brando ilyen csúnyán megemelte az árait, szerintem végigpróbálom inkább a Danettit, elég jó minőségűnek tűnnek a zöldjeik.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
Bazsee71
őstag
A 90-est vettem (Danetti felhozatal), elég kevés kávé fogy nálunk. Ha jól emlékszem, akkor tavaly júniusi, így lassan cserélem, bár a megadott vízmennyiség nem ment át rajta.
Azon gondolkodtam, hogy vajon ez is tönkre megy, mint a tartályos, ha hagyom kiszáradni? Mert most a GC szervizelése alatt nem tartottam vízben.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
Kb két-három havonta sikerül meglátogatnom őket. Most szerencsés időben mentem, és tudtunk kicsit beszélgetni is. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a munkám során járom az egész országot (nem vándorcirkusz
) és körbe tudom kóstolni az országot
A géppark, hát igen... ilyennel öröm a munka. -
Bazsee71
őstag
Jártam ma a Danettinél, hoztam is egy TT 8020-ast, illetve egy guatemalait. Volt szerencsém éppen pörkölés közben érkezni, kaptam is egyből egy 1 órás adagból kóstolót. Egy új etióp kávé, a nevét meg sem jegyeztem, de meglepő módon még így frissen is egy testes, gyümölcsös ital lett a végeredmény, még biztosan visszatérek rá. Sefcsik Tamással (Block Coffee Room) egyből sikerült elbeszélgetni, nagyon lelkes, mutatott egy burundit, ami még zölden is gyümölcsös illatot árasztott (persze a többi zöldhöz mérten).
Elmondta, hogy a 8020-as egy igazán olaszos blend, míg a 7030-ast kicsit világosabbra vették, illetve a későbbiekben tendálnak majd a világosabb pörkölés irányába.Remélem hétvégére megérkezik a GC, és akkor beszámolok majd az első tapasztalatokról. Az viszont biztos, hogy PY Aricha kell még.
A napokban Aramoval etettem a Brikkát, és még így elkészítve is ott van az a jellegzetes íz.
[ Szerkesztve ]