-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
válasz ronin s8 #2815 üzenetére
Én ettől falnak megyek néha. Még az asszony is bedobja, miből főzted olyan erős??)
És akkor századszorra is elmagyarázom neki
És kb mindenki elmondja aki jön....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
-
adpeter
tag
válasz ronin s8 #2865 üzenetére
Csak az a kérdésem,hogy ez a vízlágyító gyanta másképp működik-e mint a víztisztító kancsókba való szűrőkben lévő gyanta. Gondolom ugyan az a kémiai mechanizmusa.Akkor viszont ezek a kis patronok is savasítanak,tehát Gaggiakhoz,egyeb alubojleresekhez nem ajánlott?!?
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Toobee
veterán
válasz ronin s8 #2952 üzenetére
Csak kicsit egyedül érzem magam, nem nagyon tölt fel rajtam kívül senki.
Na, akkor egy két adat a mostani kávéról: azt már megbeszéltünk, hogy mosott Etióp Sidamoról van szó. Ilyenek vannak még a zacsin: Sidama Cooperative - Waldeyesus 1400-2100 m magasan fekvő termőterületről.
A képre kattintva elvileg be kell jönnie egy galériának a többi képemmel együtt:
(L:/dl/upc/2013-09/18/283791_ifm8liywm5wgwniw_dscf3225.jpg)(/L)
https://barbieripnk.hu/
-
t-bali3
senior tag
válasz ronin s8 #3121 üzenetére
Értem. Akkor innen tovább elméletben már nem tudok menni, minden kiderül ha végre lesz egy normális gépem.
Abban esetleg valaki tud segíteni, hogy melyik gépet érdemesebb megvenni Delonghi Bar14 vs ,
EC 152?Én a BAR14 felé húzom, csak már nem nagyon kapható.
Van esetleg még Ufesa olcsóbban, meg a napokban vettem észre, hogy Szarvasi is gyárt rendes presszó gépet.
[ Szerkesztve ]
-
-
bl4ze
veterán
válasz ronin s8 #3188 üzenetére
"The boiler cycle time is significantly reduced."
"However, the extraction temp is now much more stable."
"My hot water dispenser also gained a few degrees thanks to the boiler insulation and insulating the water dispenser line leading from the boiler. One unexpected bonus, steam power, I have a very noticeable increase in the volume of steam because the boiler holds a higher, steadier temperature."És még :
[link]Továbbá :
[link][ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bbuffy
senior tag
válasz ronin s8 #3192 üzenetére
Én inkább csak amiatt lnkeltem be, hogy a Giottoban is van ilyen katyvasz.
De jó tudni hogy a kategórizált kv evolúció csúcsát birtoklom.))))
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz ronin s8 #3199 üzenetére
Amikor kérdeztem az explolygonban, hogy mi a fejlesztés az evo v2 ben, többek közt ezt is mondták. Így lehetséges hogy jót tesz neki.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
And06
aktív tag
válasz ronin s8 #3292 üzenetére
ha cappuccino néven adják a flatwhitet, csak a neve változik, az mindegy, hogy mi is a flatwhite
legalábbis az én mondatom szempontjából...az eredeti cappuccino receptje: 1/3 rész espresso 1/3rész gőzölt tej 1/3 rész tejhab.
a "normál" méret kb 150-180ml. tehát ebbe is dupla kell(ene), vagy nem lesz meg az arány[ Szerkesztve ]
-
Bruki
csendes tag
válasz ronin s8 #3292 üzenetére
Ha már a "starbucks" is szóba került, akkor nem hagyhatom ki hogy én még e multinál is azt tapasztaltam hogy az americano elkészítési sorrendje az hogy espressora forró víz, nem pedig fordítva.
Én hideg időkben kedvelem ezt az italt és az észak olasz, svájci és espresso kávét is készítő amerikai, valamint kanadai kávézókban ahol megfordultam az espresso+víz volt a módi nem fordítva.
Már ahol nem eleve külön szolgálják fel az "esppresso shot + hot water jug" tálcácskát. -
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #3288 üzenetére
Az, hogy senki sem úgy készíti, az egy dolog, ettől még az teljesen helyes, mint ahogy az americano is, jobb ha utána nézel.
Szóval semmilyen félretájékoztatás nincs. A hiányzókat meg egyszer csak felteszem.
Mellesleg mi köze az amatőrségnek. Te meg nekem egy nagyon tudálékos emberke vagy, aki sokszor annyi hülyeséget ír, hogy csak na.De talán hagyjuk is.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #3304 üzenetére
Nem személyeskedni akartam, bocs ha annak nézted, csak nem egy esetben fordult elő, hogy olyan dologról írtál, aminek nem néztél teljesen utána.
Nem akar bántás lenni, csak szerintem nem árt néha egy kis önmérséklet.Jelenesetben elég lett volna annyi, hogy srácok a flat white meg a caffe creme hiányzik, tegyétek már fel, mert így lenne teljes.
De nincs ebben a történetben több.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #3321 üzenetére
Csak egy picit kell visszaolvasnod, és pont ott írtam, hogy ahány ház annyi szokás.
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_whiteDe számos forrás beidézhető. Okostelefonra letölthető barista programoknál is ugyanezt adják meg. A legegyszerűbb, hogy betettem kiegészítésbe a dupla risztrettós változatot is, és a Caffe creme-hez pedig a franciákat.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
krx21
nagyúr
válasz ronin s8 #3339 üzenetére
Még nem próbáltam, azért írok...
De igen persze jogos, mert úgyis az a lényeg ízlik-e... Legfeljebb belekeverem egy kicsit az amúgy igen erős caffe perte bar oro-ba mert én mostanában azt iszom! Erős karakteres kávé azt ajánlom mindenkinek aki olyat szeret...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs