- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: MSI Cyborg 15 - Tényleg Kiborg.
- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veterán
válasz Szyszko #26582 üzenetére
Nekem se jutott eszembe, de ez a slag nem rossz ötlet.
simi.esp.28: Nálam felütközik, ha teljesen ráhúzom akkor jobbra áll az egész, ha lazítok, akkor meg a temperálásnál zavar. könnyen elfordul.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
adriankoooo
senior tag
-
simi.esp.28
csendes tag
-
jolti
senior tag
válasz Szyszko #26594 üzenetére
Hülyeség minden használat után leszedni...
Fölösleges. Ki a szűrő, beteszed a csap alá és jó nagy nyomással + egy kis törléssel pikk-pakk tiszta.
Én ezt az erőltetést akartam elkerülni az alátéttel. Úgy is jó, csak és féltettem, nehogy eltörjön, megszakadjon a menet, stb. Telefonos kép, a vaku miatt más, de élőben nem is látszik. -
jolti
senior tag
válasz Szyszko #26598 üzenetére
[Én meg Adaptertől]
Kb. ugyan az.Parci érdemes 2-3 havonta leszedni szerintem, mert a menethez berakodik a dzsuva és onnan nem hozza ki a tersonet. Én legalább is úgy szoktam.
-
ronin s8
senior tag
válasz Szyszko #26707 üzenetére
Ez tényleg durva...
Mármint az, hogy ez egy sunyi reklámcikk. Sehol sincs megnevezve a forrás. Csak olyan kutatókat említenek, akik nemesítéssel foglalkoznak. Mitől is halna ki a kávé..? Attól, hogy megisszuk? Ellenben rejtett kódolással végig arról szól a cikk, hogy "majd én kinemesítek nektek egy jó kávéfajtát!".
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz Szyszko #26710 üzenetére
Baromság ez az egész cikk, úgy, ahogy van. A arabicának rendkívül sok fajtája van, mint ahogy önellentmondásosan említi is az elején a cikkíró, tehát elég nagy a diverzitás. Ne féltsük, évszázadok alatt nem pusztult ki, most se fog.
Kábé annyira hiteles, mint amikor a brazilok minden év elején beleböfögik a hírekbe, hogy rossz lesz a termés, azért, hogy felemeljék az árakat.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Z0mbi
senior tag
válasz Szyszko #26801 üzenetére
Koszi szepen, szerintem egy ilyenre lecserelem.
5381: ez a reneka szuro nem kolbasz . Ha nem akarok ennyire hardcore lenni az IMS 14-17g os verzioja (ugy vannak arulva mint 'competition basket') ezek felaron vannak a renekahoz kepest. Ez is jo lenne? (jobb mint a nyomasszabalyozottam)
-
HÁZIGAZDA
válasz Szyszko #26960 üzenetére
15 bar a gépben lévő pumpa maximális nyomása (de lehetne akár 20-22 bar is, mintha az lenne a plafonja egy csomó standard pumpának). az eszpresszó pedig egy szabvány, az 9 baron készül. ami 15 baron készül, az nem az. az eszpresszó gépekben lévő pumpa is tudna 15 bar nyomással dolgozni, de szerencsére korlátozzák 9 baron.
azért 9, mert okos emberek kikísérletezték, hogy ezen a nyomáson történik a legjobb kioldódás a tipikus eszpresszóhoz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
MrCsiT
addikt
válasz Szyszko #28128 üzenetére
Köszi, én is látom, hogy ez a használati szerinti képen a 13-as elemecske, viszont, én ilyet szerintem nem kaptam a termékhez (bemutató darab volt a főző, az is 10 perc volt, mire a dobozát megtalálták..) ..vajon, hol tudnám ezt beszerezni?
..illetve, akkor már érdekelne, mi lehet a szintén a fenti képen 22-vel jelölt opcionális habkészítő kiegészítő, jó-e az, és mibe kerülhet?"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
And06
aktív tag
válasz Szyszko #28362 üzenetére
ha világos, fehéres a crema akkor hőhiányos, ha túl sötét, akkor túl sok a hő. ez az alapszabály.
a csatornásodás azt jelenti, hogy nem egyenletesen indul meg a kávé a pogácsából, hanem csak egy kis részén. a másik részen kvázi nem jön át kávé, kárba vész. ha túl magas a hő, az is okozhat ilyet. egyéb okok, pl a félretömörités, vagy egyenetlen eloszlás a szürőben.[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz Szyszko #28522 üzenetére
Ahogy én tudom:
HX: hőcserélő. A gépben a gőzbojlerben fut egy spirál cső, amit a gőz melegít. Így egyszerre lehet vele csapolni, és gőzölni is.
E61: a Faema által fejlesztett fejtípus, amiben kering a víu. Jellemzően a géptesten kívül helyezik el.
T3: lagoon79 tollából: "T3-as rendszerben a gőz, kávékazán és a fej is kontrollált hőmérsékleten van, külön állíthatóan."
BFC: gyártó
DC: gyártó (Dalla Corte)
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
ronin s8
senior tag
válasz Szyszko #28773 üzenetére
Hehe, én legutóbb Toszkánában arra jöttem rá, még a legalapvetőb definíciókkal sem vagyunk tisztában.
Amit én tudok, azt lehet, hogy Mr. White másképp mondaná (de a felesége biztosan! ), de a flat white egy dupla némi barista habbal, ami együttesen kb. egy cappuccino mennyisége."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Szyszko #28773 üzenetére
Itt próbáltak alaposan, egy felméréssel összekötve utánajárni a kérdésnek: The Flat White: Explained
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Szyszko #28925 üzenetére
igen, savanykásabb (savasabb, mert hogy itt vannak savak), de persze, hogy savanyú vagy csak neked szokatlan, azt innen nehéz eldönteni. ha a crema nagyon világos, akkor mehetsz feljebb a hőfokkal, csak arra figyelj, hogy ne csatornásodjon a pogácsa. csapolás után ellenőrizd, hogy szép egyenletes-e a pogácsa felszíne, avagy vannak rajta "lyukak".
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Surda-
őstag
válasz Szyszko #28928 üzenetére
A hő kérdése egyszerű, nézd a cremát.
Ha van benne egy jellegzetes fekete repedés akkor megégett, ez tisztán látható pár másodperc után.
Ha sötét barna,akkor menj lejjebb a hőmérséklettel max két fokokkal.
Ha azt látod,hogy világos a crema, szinte krém színű (automatáknál rengetegszer ilyen) az azt jelenti,hogy kevés volt a hő.
A csatornásodás a rossz tömörítéstől van. Ilyenkor egy pici lyukon átfolyik a víz a kávépogácsán.Ez a 18gramm mennyire telíti meg a szűrőt ezzel a kávéval?
Ha hamar szőkül, vizesedik,akkor tegyél bele többet, 20grammot.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
HÁZIGAZDA
válasz Szyszko #28928 üzenetére
csak a pogi tetejét látod, hiszen az alja a szűrőben van
ha túl sok hő miatt megég, akkor egyrészt a crema is sötétbarna szélein, akár bőrös is kicsit (arabicánál nem feltétlenül, mert nincs is annyi mindig). ízre keserű, a pogi kiütés után pedig az alsó karimájánál szintén feketére égett.
ha viszont csatornásodik, akkor tud szőke cremád lenni, savanyú ízekkel, miközben a hő mégis magas. eleve azért csatornásodik könnyebben, mert a magas hőfokú víz megcsapja a pogit.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz Szyszko #28932 üzenetére
A világosabb pörkölésű kávéknál azonos súly mellett kisebb a térfogat (magasabb a víztartalmuk). Én pl 17g-
ból készítem a sötétebb pörkölésű kávékat, 18g-ból a világosabbakat.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Szyszko #28942 üzenetére
[link] Korábban szitáltam, de mióta rátaláltam a rögkillerre, azóta csupa öröm az életem!
(ez a hozzászólás nem jött volna létre, ha a törpék nem vernek habot)Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Szyszko #29111 üzenetére
Érdekes cuccok az biztos. Ami nekem nagyon tetszik, hogy gépileg is kilóg a sorból. Kézi daralók (a Mahlgut viszont a videó alapján csalódás, eléggé maga alá piszkított . Hiába, még mindig a Hg One a kézi daralók királynője . A kis karos gépek meg igazán ritkaság számba mennek.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs