-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #91177 üzenetére
Nekem a Magister tetszik de az 196e + postaköltség.
Pont a Sage Barista Pro-t nézegettem, mert hihetetlenül innovatív, adnak hozzá mindent, míg pl. a Magisternél kiszúrják az ember szemét egy műanyag tamperrel.
Aztán olvasgattam egy kicsit és kiderült, hogy az innovatív ThermoJet annyira nem dögös, a forró víz nem elég forró, ideális hőfokot akkor tud tartani, ha megfelelő az őrölt kávé állaga és tömörítése, magyarán ha jó a lefolyás, akkor éppen tudja tartani a megfelelő hőfokot, szóval vicces a hőstabilitása. Ahol ezzel nem törődtek, ott épp a túllövések miatt panaszkodtak, hogy 98 fokon ront rá a kávéra az elején, emiatt érdemes legalacsonyabbra állítani a PID-et. Ez is vicces, nem sok jóval kecsegtet, viszont amikor jól van beállítva, jól főz, tesztek szerint hozza a Barista Express színvonalát, de ha az bemelegszik akkor az a jobb, szóval nem tudom. Minden nap lebeszélem magam róla, minden másnap megesz a fene, hogy mégiscsak jó az. De valamiért mindig afelé billen a mérleg, hogy hiába ad mindent, őrlőt, tampert, tejkiöntőt a Sage, valahogy mégiscsak egy műanyag foshalmaz az egész ami öt év múlva a kukában végzi, ja igen, külföldön is panaszkodnak, hogy nincs alkatrész csak a Sage-en keresztül, az meg csak egész gépet cserél amíg van gari, utána meg nem nagyon van értelmes javítási lehetőség. Nem is javítanak. Szemetet gyártanak. Már csak ezért sem tetszik.Magisternél műanyag tampert adnak, és még egy gumira se futja a gőzcsőre. A videókon amiket láttam félbarmok használták, rettenetes lefolyásokkal, nem hozta meg a kedvem, az olaszpresszo.hu-n csak fényképek vannak és maga az elragadtatott cikk, itt a fórumon egyértelműen nem ajánlott, pedig ez a gicar doboz benne már majdnem PID.
Teljesen tanácstalan vagyok, elővettem a régi drip főzőnket és amerikai kávét iszom bánatomban.
U.i.: Volt már Bambino-m, abban is ThermoJet van, de a PID nem állítható, elég magas hőfokon főz, de elég korrekt módon, ha rendelsz hozzá szimplafalú kosarat. Viszont a szálcsiszolt burkolaton minden vízcsepp látszik. Nagyon kellett rá vigyázni.
Lehet hogy a matt fekete Barista Pro jobb, egy tizessel olcsóbb is. De még mindig van egy elméleti negatívum: a négylyukú újfajta tejgőzölővel nehezebb a megfelelő áramlást előidézni a tejkiöntőben, erős a gőze de vajon mennyire csinál latte arthoz jó gőzölt tejet?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz DanielK #91179 üzenetére
Gaggia Classicban soha sem volt rézbojler gyárilag!
Én pl. ezen [link] elgondolkodnék a helyedben, bár ha nettó - bruttó árakról írsz, lehet, hogy fontos Neked a számla?!
vilkrisz: egy cseppet sem akarom védeni a Lelitet, de nem vagyok benne biztos, hogy ott a géppel volt a baj!
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #91184 üzenetére
A Lelit nyagda, bocsi ha valakinek az van. Jöhet ellenvélemény, nem mondom kategorikusan hogy nem jó, csak nem szimpatikus ha érezhető az anyagspórolás.
A Barista expressz ugyanúgy palifogó, mindent adnak hozzá, de a razort egyiknél sem értem, tömörítek egy pogácsát és lekaparom a tetejét, nem hiszem hogy ne törné meg ahogy hozzányomom, szerintem hülyeség.
De maga a Barista Express? Régebben ezen gondolkodtam de az őrlője nem olyan jó, a Dual Temp Pro-hoz hasonló a hőstabilitása, gőzölni kell vele egyet hogy elérje az üzemi hőfokot, utána stabil.
Jó lenne ha belinkelném ugye, ezeknek az állításoknak a forrását, hátha ott még van valami amit kifelejtettem...
https://kaffeemacher.ch/sage-barista-pro-espressomaschine/
- itt a videó is érdekes, plusz van egy Expresszel való összehasonlítás:
https://www.youtube.com/watch?v=lEx7NN7bNkQ
Meg ezen a fórumon sok téma: https://coffeeforums.co.uk/topic/49645-sage-barista-pro-mini-review/ -
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #91184 üzenetére
Mi marad? Magister plusz Graef, aztán úgyis vesz az ember tampert meg egy gumit a gőzcsőre. Legalább nem pattog szét tíz év múlva mint a műanyagok. Max. csöveket kell benne cserélni meg kontrollert. Ha meg nem eszi a rozsda. Negyedmillióért.
Flair-en is gondolkodtam, de nem igazán jó cappuccinora, szinte nulla gőze van.
Egy külön tejgőzölő Wellhome néven 200e, lehet venni persze használtan döglött Graef-et vagy bármi ami tud gőzöni, de az meg milyen már?
Szóba jöhet még egy Europiccola ennyi pénzért, nem tudom milyet gőzöl, mennyire lehet vele sorozatban főzni, mennyire hőstabil, mennyire igaz az, hogy ha elszalasztja az ember a kellő időpontot a főzéshez akkor mehet kávézóba mert mire visszahűl az fél óra...
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #91189 üzenetére
A Rancilio Silvia is jó lehet PID-elve, meg az Ascaso Steel Uno, dupla, hőszigetelt gőzcsővel, de az nettóban annyi mint a Magister bruttóban.
Bár beszélgettem itt valakivel akinek Magistere és Ascasoja is van, de a Magistert dicsérte jobban.
Automatával most jó cappuccinokat csinálok de sokat kellett vele szenvedni hogy jó legyen, őrlőcsere, nyomásfokozó tuning, de nem igazi espresso csak nyomásfokozós fajta. Ahhoz képest még drága is 100-120e egy ilyenért, hogy soha egy jó eszpresszót se főzzön.[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz DanielK #91194 üzenetére
Ha csak simán a dobozból kivéve használni szeretnéd és túl sok tuningot nem tervezel, az Anna teljesen jó választás lehet. Tudomásul kell venni az 57-es szűrőkosár korlátait és valóban gyengébb a váza, mint a nagyobb testvéreinek, de ettől még abszolút jól használható.
-
Alg
veterán
válasz DanielK #91196 üzenetére
A Fred állítólag baromi hangos.
Nekünk Anna van+Graef CM800 (ezt se mondanám csendesnek...), szerintem a mi szintünkön, hogy csak finom kávét szerenénk inni naponta 2-3at és nem home baristáskodni, tökéletes.
Tamper kell hozzá mert csak ilyen műanyag szemetet adnak mellé.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Mano66
senior tag
válasz DanielK #91189 üzenetére
Maradnék a Rancilio Silvia mellett.Nem kell elsőre PID-delni. Tarja az árát.Nem alu a kazán. Én személy szerint elfelejteném a beépített darálós gépeket.Helytakarékos,de ha a darálóval történik valami amit nem lehet javítani.Akár hányszor ránézel mindig ott lesz a "kis ördög",hogy mi a francért vettem egyben a két gépet.
[Rancilio Silvia E V5]
+ egy
[Graef 702]A gyári PID nem mindig jobb mint az utólag beépített.SŐT.
[ Szerkesztve ]
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #91226 üzenetére
Hiába üzemkész 3mp alatt, ha előtte át kell öblíteni üresen a kart, ez a része nem szempont, ne is vedd figyelembe, marketingrizsa.
Abban bíztam hogy a kis hőtehetetlenség miatt gyorsan korrigál a PID, lehet hogy így van, de egyik mérésnél az jött ki hogy az elején égeti a kávét aztán zuhan a hőfok, de ha kellően lassú a lefolyás jól preparált kávéval, akkor a végeredmény nem rosszabb mint az Expresszel, de azért ez is ingadozik. Expresszel meg a harmadiktól konstans az eredmény, vagy ha gőzölsz egyet üresen, aztán főzöl, akkor végig, tehát valamennyire stabilabbak a thermoblokkos verziók, de amúgy még mindig műanyag, olyan mintha automatát vennél.
Nagyon jó hogy be lehet állítani az őrlési időt, a főzési mennyiséget, meg hogy nem 300 forintos hanem 1000 forintos tampert adnak ajándékba.Bocsi, magamat próbálom lebeszélni, engem már kikészített hogy egyik gépem sem volt fizikailag hőstabil, mindig rulett hogy mi jön ki belőle. Akkor már inkább valami használt ipari kőnehéz ósdi vacak legyen a pulton, mint ezek a recsegő kiszámíthatatlan műanyagok.
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #91229 üzenetére
Pro: Ízben korrekt, végülis csak lejjebb kell venni a hőfokot a PID-del a német teszt szerint, de világosabb pörköléshez pont jó ha az átlag hőfok magasabb. Nekem bevált volna a Bambino is a hibáival együtt, de nem volt benne PID.
Máig érvényes a Mall-nál az akció. De csak 18-ára szállítják le, nincs raktáron ahogy látom.
[ Szerkesztve ]
-
Madrid
újonc
válasz DanielK #91229 üzenetére
Szerintem ne párszáz, vagy pár ezer forintos, egyébként külön is beszerezhető kiegészítők miatt vegyél meg egy drága gépet, ami lehet nem is fog beválni. Ha gyorsan kell kávé, vegyél egy kotyogóst, és mellé egy rendes bojleres gépet arra, amikor van időd kivárni a 30 percet a rendes bemelegedéshez. (vagy tegyél időzítőt a konnektorra)
-
bluesfan
tag
válasz DanielK #91234 üzenetére
Ha tényleg csak egy Plug and Play kávégépet akarsz, akkor PID-es Lelit Anna.
A Silvia egy komolyabb beltartalommal rendelkező gép, a PID beépítését korrekt áron és minőségben elvégzi neked, akár itt a fórumon, bármelyik hozzáértő kolléga és sokkal több hasznos kiegészítőt találsz hozzá, ha később mégiscsak jobban érdekel a téma. -
senior tag
válasz DanielK #91262 üzenetére
Kelleni nem kell. Picit javít(hat) a vízterítésen, de leginkább a felsőszűrő tisztá(bba)n tartása a cél vele. Ergo nem lesz zaccos és ritkábban kell vegyszerrel takarítani a gépet.
Szerk.: ketten is megelőztek[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #91640 üzenetére
Sajnálom és bocsánat, hogy lebeszéltelek a Sage Barista Proról, nem kellett volna, mert az a pénz amit akkor rászántunk volna most töredékét éri és ezer más fontosabb dolog van, de ha akkor megvettük volna most csak azon bosszankodnánk hogy milyen rossz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #92417 üzenetére
Nincs benne OPV, ha befullad lerobbanhat a thermoblokkról a kartartó bajonett. Amúgy jó lenne, lehet a hőfokát is állítani plusz-mínusz három fokozatban. Kell bele rakni egy OPV-t. Kell hozzá venni nyomásfokozó nélküli kosarakat. Jó a vízterítője.
A Sage Bambino nálam kihozta a főzetbe azokat az aromákat is amik a Graefnél a zaccpogácsával együtt a kukában landoltak, szerintem a magasabb hőfok és a PID a Bambinoban jobb. Viszont nem állítható a PID.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz DanielK #92420 üzenetére
Jobb egy fokkal mert mennyiség adagolós és közvetlenül lehet a PID hőfokot állítani. Élőben még nem láttam, így gyakorlati tapasztalatom nincs, de mechanikailag ugyanaz mint a Pivalla, stabil háza van. Egy traktor.
A Sage Bambino dugós puska hozzá képest, tényleg olyan a hangja mint egy kétpálcás fröccsöntött játéknak, amikor kinyit a háromjáratú szelep.
A nagyobb Sage-ek lehet hogy komolyabbak. A Barista Express szokott lenni 200e környékén, a Pro most van annyiért.
Ezeknek a hőstabilitása az automatákéhoz hasonló. Kazános nem lenne jobb, ha ennyi pénzt adsz ki rá, talán már belefér egy GC tuning vagy egy Magister. -
1eske
tag
válasz DanielK #93018 üzenetére
Az a helyzet, hogy hosszutavon a kapszulas kave dragabb, mint az instant igaz? Ertem, hogy az instant ugye sosem lesz olyan mint amit igazi geppel keszitenek, de en inkabb az ize miatt innam es nem nem analizalnam agyon. Meg +1 konyhai gepet se akarok nagyon ha nem muszaj
tboy93
A Nescafe csak azert opcio mert olyan gep lenne elfekvoben, de nem preferencia ugy altalaban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest