Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz Dorian #218074 üzenetére

    Korábban írtam erről a problémáról, arról is, hogy aztán megjárattam magas fordulaton. Egy kis ideig megint jól ment, aztán megint jelentkezett ugyanaz a probléma, bár ez magától még aznap el is múlt. De aztán a feleségem elkezdett nyaggatni, h MOST csináljak valamit, mert így parázik vezetni.
    Bementem az első autósboltba, h adjanak vmi adalékanyagot. Faszi mondja, hogy ő a dízelébe piros Spurit használ, főleg télen tapasztal ettől mindenféle pozitívumokat, de benzinesbe is tanácsolják, bár nem tudja, hogy ilyen problémára alkalmas lehet-e, próbáljam ki.
    Tankba be, ki a nullásra, 100 km megint. Úgy féltávon kezdtem érezni, hogy ez jobban megy mint szokott. (gondolom ekkorra keveredett ez ez a cucc). Nos azóta nem produkált gyújtás hibát a kocsi és a zasszony is többször megjegyezte, hogy a normális állapotnál is sokkal jobban, simábban megy. Kipróbáltam, valóban: ugyanaz a nyomaték alacsonyabb fordulaton is megvan már, dinamikusabb a gyorsulás is.
    Nem tudom, hogy ha nincs a korábban írt probléma az autóval, akkor ér-e bármit ez a cucc, de ilyen hátrányos helyzetből indulva nekem úgy tűnik segített. Most öntöttem egy adagot a dízelembe is, ártani nem árt felkiáltással, a sok aglós bejárás és kevés autópálya miatt ha van egy kis extra tisztító hatása, az csak jó.
    Sztem a téli időszakban használom ezt, aztán a benzines Opellel átállok OMV prémiumra, a dízel Avensisnél meg majd meglátom érdemes-e.

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák