Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    válasz CactuS #250099 üzenetére

    Én töredékére vettem vissza a benzines közlekedésemet idén, még az előző évhez képest is. Totálisan jogos, hogy az emberek nem érezték eléggé mekkora a gond és mennyire kell ezt ésszel kezelni, tudatosabban használni.
    Mikor 1300 Ft volt a tojás, bementem volt, most hogy arstoppos van hogy napokig nincs… akinél éppen van az üzletben, az visz 6-8 dobozzal, pedig ez nem cukor. A lakosság nagy többsége nem tud háromig számolni, következtetéseket levonni, hosszabb távon összetettben gondolkozni meg pláne nem.
    Másik példa bank, kiscsaj (huszonpár éves) hitelt akart, volt neki már 3M Ft kétféle konstrukcióba de neki kell meg 800e, de csak a kedvezőbb koncepcióba a rosszabbat visszafizetné jobb hitelből :D , de egyszerűen nem értette a bankost, hogy nincs mire adnia… de a pro Apple a kezében… rohadt nagy baj van a lakosság fejében is… ha valamit “megengedhet” leszarja mit okoz vele ha túlhasználja, egészen addig míg nem korlátozzák be, vagy nem engedheti meg magának. Nagyon gáz amit a “királyság” csinál, de az is amit az alattvalók. Nem, sajnos nem tudom a megoldást :)

Új hozzászólás Aktív témák