Új hozzászólás Aktív témák

  • radi8tor

    MODERÁTOR

    Megszületett a döntés a benzinárakról: [link]

    Objektív módon határozzák meg az árakat.

    Annak érdekében, hogy a kormány és a Magyar Ásványolaj Szövetség közötti, korábban megkötött megállapodás érvényre jusson, azaz a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el a régiós átlagtól, a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket – beleértve a MOL-t és a MÁSZ további tagjait is –, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz.

    Az objektív módon meghatározott régiós árakat a Központi Statisztikai Hivatal minden pénteken, reggel 8:30-kor közzéteszi. Az első ilyen publikálásra múlt péntek délelőtt került sor, és már látható az ehhez történő iparági igazodás, hiszen a MOL a héten több lépésben csökkenti az üzemanyagok árát.

    A gázolaj ára így péntektől 647 forintról összességében 633 forintra csökken, míg a benzin ára 650 forintról 647 forintra mérséklődik. A kormány megállapította, hogy mindez kedvező elmozdulás, azonban még nem elégséges, hiszen az újonnan megállapított üzemanyagárak még mindig magasabbak a régiós átlagnál.

    A pénteki új árak a múlt pénteken meghatározott régiós árakhoz képest a gázolaj esetében még mindig +10 forint, a benzin esetében pedig +27 forint eltérést mutatnak.

    Minden aggódó megnyugodhat, nem omlik össze a gazdaság. :P

    ⭐ Stella

Új hozzászólás Aktív témák