Új hozzászólás Aktív témák

  • Longeye

    tag

    válasz Reggie0 #21867 üzenetére

    Ok, de az nem teljesen szabályos, nem? Nem túl valószínű, de mi van, ha tényleg zavarok olyan csatornát, ami fontosabbra kellhet.

    A történet folytatása az, hogy hazahoztam a routert és a helyzet változatlan, illetve most 10min CAC beállítással is jól működik, de alaphelyzetben nem osztja az 5GHz-es hálózatot.

    Kicseréltem a régi ac2-es routereket az újakra. Egy ax3-asra és egy ax2-esre. Most szépen működik minden.

    Eredetileg is az volt a tervem, hogy upgrade-elem az ac2-eseket és megpróbálom ugyanezt a rendszert megvalósítani velük, mint az ax-ekkel.
    Felraktam hát rájuk a 7.14.2-es ROS-t és azt tapasztaltam, hogy most már ezek sem osztják az 5GHz-es wifi-t alapból. Szóval pontosan ugyanúgy viselkednek, mint ahogyan korábban írtam az ax3-ról.
    Nem emlékeztem, hogy az ac2-esekkel, amikor beállítottam őket (kb. 3 éve) előfordult volna ilyen a 6.4.9-es ROS-sal. Ráadásul próbáltam a wifi-qcom-ac és a user-manager csomagokat feltelepíteni, de egyszerre nem lehet őket. A log fájlban memóriahiányra panaszkodva nem sikerül, akármilyen sorrendben próbálom.
    Persze tudom, hogy az ac2-nek jóval szerényebbek az erőforrásai, mint az ax3-nak. Nem is vártam, hogy teljesen úgy viselkedjen.
    Ezen okokból elkezdtem downgrade-elni a rendszert.
    A 7.13.5 verziónál sikerült mindkettőt telepíteni, de a UM folyton leállt memóriaprobléma miatt.
    Kicsit utána olvasgatva, az egyik fórumon azt írták, a 7.3-as nagyon bejött nekik stabilitás szempontjából, így arra léptem vissza. Az 5GHz-es wifi teljesen jól működik, bár itt is vár 10 percet, de utána megjelenik a légtérben. Itt nem kell a wifi-qcom driver, csak a UM-ert kellett telepítenem. Eddig jól működik, csak nehezen találom meg a különböző funkciókat. Nem akarom végigpróbálgatni az összes eddig megjelent ROS-t, nem tudom melyik lenne az ideális...
    Ja! Itt a 7.3-asban disabled-re van állítva alapértelmezetten a check DFS channel.

    /* Egy lelkes kontár */

Új hozzászólás Aktív témák