Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsírkrétamen

    senior tag

    Végre megvan a 2 új kicsike egy 2020-as KTM 790 Adv S és egy 2022-es Yamaha Tracer 7 személyében :DDD

    Az, hogy hülye voltam-e, hogy beleugrottam a KTM-be harmadjára is, az majd kiderül, minden esetre még bizakodom hogy ezzel nem fogok annyit sz*pni mint a 390-el.
    Ami viszont fura, hogy míg súlyban kb azonos a két motor, erőben a 790 több, érzetre teljesen más a két motor, sokkal erősebbnek tűnik a Tracer, jobban megindul és mindenre emeli az elejét, a 790-et meg még nem sikerült zavarba hoznom.
    Ami még fura, hogy voltunk kint hétvégén bajna-héregen, én mentem elöl (de nem vertem neki, hideg is volt már, és bár én már kívülről fújom a kanyarokat ott, de mégis csak az első utam volt ezzel a motorral), de a párom nem bírt beérni a Tracer-el (pedig ő már kanyargott ott 4-5x már ezzel a motorral), folyamatosan csúszkált a kanyarokba. Mindkettőbe 11ekm van és mindkettőn még a gyári gumi van fent, a Tracer-nek sokkal "utcaibb" gumija van, mégis simán kicsúszik a hátulra egy nagyobb gázadásra, míg a 790 atom stabil.

    Persze nem is én lettem volna, ha nem szívom meg a motorvásárlással, valószinűleg senkinek nem mondok azzal újat, hogy nézze meg a motoron, hogy az alvázszám és a motorszám stimmel-e a forgalmiban szereplővel :N Én nem voltam ilyen figyelmes, eredetiségvizsgán derült ki, hogy nekem nincs motorszámom, így innentől kezdetét vette egy 4 napos sz*póroller, mire aztán minden a helyére került. Szerencsémre minden papirom meg lett hozzá, a kezdeti idegeskedés után minden helyre került, csak rohangászhattam a hivatalokba. Így nekem motorkódom van a forgalmiba :DDD

    Éés a végére egy láma kérdés: Mi történne akkor, ha mondjuk nem lenne (elég) első fékfolyadékom? :DDD Tudom, 3 csavar és belenézek a tartályba felülről, de nem volt még ennyi időm, ránézésre meg nem látok a kémlelőnyíláson semmit, az is lehet hogy csak nagyon sötét színű (mint én), vagy hogy nincs benne. Simán leszedem a fedelét és utánatöltöm a megfelelőt (ha mondjuk nincs, vagy kevés van benne), vagy ez ettől bonyolultabb? Egyébként jön-megy teszi a dolgát, megáll ahogy kell, de emlékeim szerint (meg a hátsót látva) ilyen világosabb sárgás folyadéknak kéne benne lennie, a 390-en láttam is a kémlelőnyíláson hogy mennyi van benne, ezen meg semmit. Mivel most nincs időszakos szervíz, csak ezért nem vinném el, ha nem bonyolult a dolog....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák