Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz aginor #14730 üzenetére

    Hát én azért nem látom azt az egetverően hasznos fejlesztéseket, amiért érdemes annyi pénzt kidobálni az ablakon. Persze azt mindig hozzáteszem hogy a profi szint más dió, ott minden apróság számíthat, másfelől elrakja a d200-at másodgépnek. Amatőr számára viszont szvsz teljesen felesleges a d200-d300(s) váltás. Aki nem tud iso1600 alatt meglenni, az inkább tanuljon meg fotózni, ill. költse a pénzét világításra. A videó pedig még annyira gyerekcipő a tükrösökben, hogy azért is baromira kár ennyit ráfizetni. A feldolgozórendszerről, AF-ről, fénymérésről pedig annyit, hogy szerintem a d200-ban is kiválóan működik.
    Persze nekem jó ha minél többen váltják le a d200-at, annál lejjebb megy a használtpiaci ára. (Lassan le fogom cserélni a d50-et, és a d200 van kiszemelve, a váz fogása, minősége, a kereső mérete, Ai-obik és a világított státusz-lcd miatt. Amúgy felőlem a d50 érzékelője is lehetne benne, mert nagyon szeretem. A d50 amúgy megy a fiókba, vagy a családba, mert egyszerűen nem lehet eladni, vagy nem érdemes.) Egyébként furcsának találom hogy mennyi kezdő fotós vesz d5000-et, vagy más belépő tükröst, amikor piszok jó használt vázakat kapni, fényévekre ezek tudásától.
    Természetesen nem szándékozom belepofázni ki mire költi a pénzét, csak leírtam a szerény véleményem a témában. Feltételezem a kollégának is megvan a racionális oka a váltásra, csak kíváncsi voltam.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Aktív témák