Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz Throme #34535 üzenetére

    Sztenderden van, és a jó és rossz képek között nem változtattam rajta. A mai kb 500 képből 6-8-10 ahol kisebb nagyobb mértékben jelentkezett, de nem tudom mi okozza (hogy kerüljem el, mikor figyeljek rá).

    Egyébként számomra meglepő eredménnyel zárult a mai teszt (D5000 vs G2 vs S100fs) - a legkiegyensúlyozottabb hajszálnyival a fuji volt, a pana pedig messze sereghajtó(főként fehéregyensúly, érzékenység és vakukezelés terén).
    D5000en az auto iso-val való összehangolódás igényelt egy kis időt, 1/200 körüli minimumnál még mindig sokszor feltolja az iso-t - igaz, nappali képeken ez nem zavaró, nem látszik zaj.
    Nagy meglepetés nem hozott hogy a kreatív módok nem túl jól használhatóak - a portrét próbáltam kétszer, de hát ilyenkor ő találja ki hova állít élességet, ami monitoron visszanézve már nem olyan jó mint ahogy a kijelzőn tűnt.
    1-2 dolgot kell még megszoknom, de idáig jóba vagyok a Nikonnal :) (pl részlegesen ablakkal szemben fényképezek beltéren, és még mátrix méréssel is nagy az erős alexpó esélye, keresőben ugye ez 'normálisan' néz ki - EVF-hez szokott szemet elsőre átveri, sűrűbben illik csekkolni az eredményt.

    Még egy kérdés amit nem találok a manuálban: P-ben a tárcsa mit csinál? Azt látom hogy P* lesz belőle, hogy változtattam valamin, de semmilyen értéket nem látok változni... :F

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Aktív témák