Új hozzászólás Aktív témák

  • EQMontoya

    veterán

    válasz bitpork #56516 üzenetére

    Az, hogy kinek mennyit kell keresnie, nem feltétlen a felelősségen múlik, lásd: politika, időjárásjelentés.
    Ezeket a dolgokat nem tudod kontextuson kívül, csak itthon kezelni.
    Ha az orvosok jól meg vannak fizetve Európában, akkor nem lehet nekik keveset fizetni, mert elmegy az összes. Oh, wait, ez már megtörtént.
    Ezért fizet jól sok szektor az iparban. Választhat, hogy felveszi itt, helyi viszonyok között jó pénzért az embert, vagy felveszi Nyugaton, még drágábban. :)
    Arról már nem is beszélve, hogy hány ember alkalmas orvosnak, és mennyire van szükség. Kereslet-kínálat, Marshall-kereszt, csak ugye itt a kínálat elég rugalmatlan, szóval az ár fog változni.

    Az más kérdés, hogy a Merci-összeszereléssel ellentétben némely szektor állít elő hozzáadott értéket is, de az a mai Magyar politikában csak f@szverésnek számít.

    lenox: ebben egyetértünk. Ezzel csak az a baj, hogy nagyon egyenlőtlen eloszlást szül (lásd: professzorok vs rezidensek, nőgyógyászok vs radiológusok), tehát eljutottunk oda, hogy a paraszolvenciával együtt már beáramlik annyi lóvé az egészségügybe, hogy rendben vannak a bérek, csak az eloszlásuk sokkal-sokkal rosszabb, mint ha ezt legális keretek között csinálnánk.

    Same rules apply!

Új hozzászólás Aktív témák